Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
370 odpowiedzi w tym temacie

Bercik.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

filmik
Moglibyście ocenić czy to real czy fake? bo ten papierek wyglada jakby był wstawiony komputerowo, tylko gdy przeciąga pod nim ręke cień się przenosi, trudne do zrobienia, ale też da się to zrobic na kompie.
Generlanie wierze w telekineze i inne tego typu zjawiska, niestety nie udało mi się poruszyć czegokolwiek, a tak bardzo chciałem.
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zaraz spróbuję!! Wydaje się dosyc proste...
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

filmik
Moglibyście ocenić czy to real czy fake? bo ten papierek wyglada jakby był wstawiony komputerowo, tylko gdy przeciąga pod nim ręke cień się przenosi, trudne do zrobienia, ale też da się to zrobic na kompie.

Gosciu wyglada na iluzjoniste (na innych filmach robi sztuczki z kartami), wiec jest tu raczej wykorzystana zdolnosc "oszukania" ludzkiego oka niz telekineza :P
Mam wrazenie ze to nie papierek sie unosi, ale gosciu lekko opuszcza dlon. Papierek prawdopocobnie jest gdzies podczepiony- dziwnie drga gdy jest w powietrzu.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

pit takie rzeczy nie sa proste, potrzebne sa dlugie i zmudne miesiace a nawet lata zeby sie tego nauczyc, ale trza miec checi i dobrze rozwinieta sile woli i ducha :P moze ty masz az tak rozwiniete to ze ci bedzie duzo latwiej :P

ja takie rzeczy cwiczylem jak mialem kilka lat i naogladalem sie filmow fantastycznych :P ale teraz niektore mi wychodza przynajmniej :P
  • 0

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale to jest na pewno możliwe dowód :http://www.psipog.net/media.php

Taki dowód, to żaden dowód, też tak umiem. :P -> film

Ale nie wątpię, że telekineza jest możliwa i też się jej kiedyś może nauczę.
A wam życzę powodzenia w dalszych ćwiczeniach! :smile:
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

też tak umiem. :P -> film

Luke= główny iluzjonista tego forum :P
  • 0

Bercik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem pod wrażeniem, co prawda nawet takie coś schowane pod boxem da sie zfałszować. Nie twierdze, że nie umiecie, ale ja próbowałem i telekinezy i innych takich. Nic mi nie wychodzi, totalne zero. A jak chce medytować to się skupić nie mogę.
  • 0

tH.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

, ale ja próbowałem i telekinezy i innych takich

Chyba nie sądzisz, że rezultaty będą widoczne po kilku próbach, dniach? ;-) ;
  • 0

Bercik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No jasne, że nie. Ale jeśli chodzi o medytacje. To już jak 1szy raz zaczołem, to obraz się rozmył. Niby był jakis tam rezultat. Ale dlugo tak nie moge wytrzymać, a teraz w ogóle sie skupić nie moge. Z Zamknietymi oczami też..
  • 0

tH.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hm, również miałem problemy ze skupianiem. Może się to wydawać trochę głupie, jednak przez większość swojego życia nie mogłem pozbierać myśli, skupić się na czymś czy też kompletnie wyciszyć, oczyścić umysł. Wystarczyło zwykłe "mmmm", wiem trochę dziwne ale m i pomogło :smile:.
  • 0

Bercik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zawsze jak coś robie to myśle o pięciu rzeczach naraz. Nie moge tego kontrolowac. To bardzo przeszkadza nie tylko w medytacji ale i w nauce i w ogóle wszedzie;/
  • 0

Guliwer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm ... medytacja własnie pomaga osiągnąć wymaganą koncentrację, np. medytacja oddechu :)

Ostatnio opiekun podczas snu pokazał mi dokładnie na czym telekineza polega, co się czuje, jak to się dzieje już "profesjonalnie" ... bardzo ciekawe to było ... tak łatwe :)
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Silent_Man, ja też we śnie kiedyś doświatczyłem telekinezy, byo to wspaniałe i zarazem łatwe doświadczenie... Czułem jak mi całe ciało nad tym pracuje i sprawiało mi ogromną satysfakcje... Ale skąd się taki sen wziął to nie mam pojęcia...
  • 0

Guliwer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm ...
Wg. mnie opiekunowie w ten sposób pomagają nam zrozumieć pewne rzeczy i ułatwić, ja jak miałem sny z tym to zawsze mi jakaś osoba pokazywała jak to się robi ... biło od niej zrozumienie, wewnętrzne ciepło.
  • 0

johnson.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mialem kiedys ciekawy sen związany z telekinezą. Moglem w nim poruszać malymi przedmiotami. A najciekawsze bylo to że byla tam i pomagała mi w tym moja zmarla babcia.
Pamiętam mowila że ma mało ćwicze gdzybym cwiczyl wiecem robilbym to duzo lepiej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych