Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
370 odpowiedzi w tym temacie

Guliwer.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo ważne przy tego typu snach jest zapamiętywanie uczuć które towarzyszyły przy wykonywaniu takich czynności.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jeśli chodzi o mój sen to nie miałem przy sobie żadnego nauczyciela natomiast miałem świadomość, że ktos ze mną jest. Najprawdopodobniej znajomy.
  • 0

vulkan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam . Dla tych co próbowali, albo próbują poruszyć papier na patyczku , albo coś innego. ROBICIE ŹLE !!! Ci którym nie wychodzi oczywiście. Wyczytaliście coś? gdzieś? od kogoś? by się czegoś więcej dowiedzieć, ale macie złe źródła . Np. poruszanie papierku. Koncentrowanie myśli i myślenie, że papier się ruszy , to nie znaczy że on się ruszy . Można myśleć o tym, by ruszyć ręką i można "myśleć że ruszmy ręką " 2 opcja pozwala nam ruszyć ręką . Nie wiem jak dokładnie się to dzieje, że ruszamy swoim ciałem, ale to się dzieje tak samo z tym papierkiem . Nie myśleć, że ten papier się ruszy tylko, że ruszamy papier (ta myśl ma być w podświadomości) a papier ma być częścią nas. Można siedzieć i 3 tygodnie przed papierkiem i go nie ruszyć , ale można ten czas skrócić do 7-10 dni . Wiadomo, że potrzeba koncentracji , ale tak szczerze kto z was potrafi myśleć o JEDNEJ czynności???? Przez 20 -30 min może nawet nikt , by mieć taką koncentrację trzeba wiele treningu, kilka miesięcy. Ja nie będę mówił co zrobiłem, a czego nie, co potrafię, co widziałem, itp. Podam wam nazwisko Antoni Przechrzta( :> :> :> :> :> :> ). Ta osoba potrafi takie rzeczy, których nie widzieliście na żadnym filmie , albo zdjęciu. Poczytajcie o nim , jak ktoś chce się na poważnie bawić we wszystkie rzeczy związane z telekinezą, oobe, lt, itp., to wybrać się do niego . Bo z doświadczenia wiem, że bez nauczyciela można "nawet nic nie zrobić" I jeszcze jedno, ci co szukają dziury w całym, odpuśćcie sobie z telekinezą i psychokinezą, bo macie za dużą ścianę do przeskoczenia. Albo idźcie na hipnozę i niech koleś pomiesza wam w podświadomości (nie radzę widziałem skutki uboczne) to wtedy będziecie mogli poruszać przedmiotami. To jest ta krótsza droga, GORSZA o wiele, wiele razy....

Edit by Wiesio

Na początek znajdź czas na to, żeby korzystać ze słownika i w spokoju pisać posty...

• 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Nie mam czasu przeczytac calego tematu, ale jesli ktos tutaj uwaza ze "wiatraczek" czyli papierek na igle itd. to telekineza, to niestety musze go zmartwic, bo jest to zwykla fizyka, a mianowicie efekt przeplywu ciepla z reki :P kazdy kto dobrze wykona wiatraczek, moze nim do woli sobie krecic. Zadnych paranormalnych zdolnosci tutaj nie potrzeba.
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja

Napisano

A jak wytłumaczysz swobodne zmiany kierunku obrotu wiatraczka ?

//Edit
Dodatkowo dorzucam dowody zaprzeczające twojej tezie ;)
http://www.astraldyn...ykul-182,,.html
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Nawet jesli to prawda co opisuje ten artykul, nie zmienia to faktu ze to nie jest telekineza :D
  • 0

Ringëril.
Reputacja

Napisano

Ja kiedyś o 4 nad ranem z nudów siedziałem nad dużym 7 cm papierowym kwadratem na szpilce. Udało mi się nim obrócić 50 razy. Sądzisz, że to ciepło moich dłoni nim kręciło? Telekineza to nie jest ściema.
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Naukowe teorie (obalane) próbujące wytłumaczyć to zjawisko:

Pierwszym wytłumaczeniem jest ciepło. Ciepłota dłoni sprawia, że powietrze unosi się w górę, obracając krzyż. Zostało to obalone, ponieważ krzyż nie ma kształtu wiatraka. Pomimo tego próbowaliśmy zrobić to samo doświadczenie umieszczając torebkę z gorącą wodą (37oC - temperatura ciała ludzkiego) w miejscu, gdzie wcześniej była ręka. Nie wywołało to większego ruchu krzyża. Podgrzaliśmy wodę do 50oC. To jest już dużo więcej niż temperatura ciała (maksymalna temperatura u człowieka w gorączce to około 43oC). Zaobserwowano ten sam rezultat: żadnego istotnego ruchu.

Co do tego fragmentu artykulu ktory podales, panowie zapomnieli o czyms takim jak jonizacja powietrza. Podgrzana torebka wyzwala tylko cieplo i wiatraczek sie nie kreci, co jest normalne. Natomiast przylozona reka wydziela cieplo + jonizuje powietrze. Cieplo + jonizacja = krecenie wiatraczka. Proste. A co do kierunku obrotu wystarczy przechylic dlon w jedna badz druga strone. Jakby ktos nie wiedzial co to jonizacja: http://jonizacja.eblue.pl/
  • 0

Ringëril.
Reputacja

Napisano

Nie chcę mi się tego czytać, bo już ledwo na oczy widze, ale co powiesz o filmikach na np. youtube, gdzie takie wiatraczki znajdują się pod szklanymi miskami. Czy tez działa ta jonizacja ?
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Mnie filmiki z netu nie przekonuja, jak zobacze na zywo to uwierze, bo na necie i w telewizji nie takie rzeczy widzialem, iluzjonisci lepsze rzeczy wyprawiaja i otwarcie sie przyznaja ze to iluzja. Zreszta nie potrafie odpowiedziec czy jonizacja moze tez dzialac przez szklanke, tu by sie musial jakis fizyk wypowiedziec. Pozatym jak juz mowilem, nawet jesli artykul ktory podales okazalby sie prawdziwy, to nigdzie nie jest napisane ze to telekineza, tylko cialo subtelne, a z tego co sie orientuje w sprawach paranormalnych to nie to samo.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Vulkan ile masz lat??? Bo albo jesteś dopiero w gimnazjum 1/2 klasa, albo jesteś dyslektykiem... ??

A ty posiadasz takie zdolności ?? Bo w twojej wypowiedzi można się doszukać wysokiego tonu, jakbyś wiedział o tym bardzo dużo, a inni wydawaliby ci się głupi i nie znający tematu...
  • 0

Arzunio.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

od ilu wy trenujecie ze piszecie ze cos sie porusza itp
i ile minut trenujecie i jkim sposobem bo ja tym co sie mysli caly cas zeby sie poruszylo i patr4zy
i nic ale pewnie to ze to pierwszy dzien :( i ze nie wszytko odrazu:( a moze macie inne sposby?? ja wyczytalem
ze bierzemy kostke od gry planszowej najleiej od gry RPG taka dziesiacio albo dwudziestoscienna i sie zuca
i sie chce wyrzucic iles tam i to zapisywac i po jakim czasie porownywac wyniki (ale tutaj tez decyduje czesto przypadek :( )
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

heh ale rzecz odkryłem, ale na pewno nie jest to telekineza. Napisze jak to zrobić: Ucinamy pasek papieru o długości mniej więcej 10 cm i szerokości 2,5 cm.
Zaginamy wzdłuż na pół i stawiamy na stole w kształecie daszka cośtakiego /\ czy na jakiejkolwiek innej płaskiej poziomej powierzchni, i przystawiamy rękę. Papierek powinien się przyblizyć, postaram się wrzucić filmik, chyba że wam to też będzie wychodziło, co oznacza że to elektrostatyka czy inna fizyka... :)
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Michciu, zapewne ciepło z ręki dostaje się pod daszek i dlatego ten się przemieszcza :)
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wlasnie nie wytłumaczyłem dokładnie, ta część do której przyłoże rękę, dokładnie 2 palce, przyciąga sie jakby do magnesu, jutro moze dam filmik jak będę miał czas dzisiaj niestet nie mam czym nawet tego zrobić, nie jest to ciepło, bo jak przyłoże rękę do drugiej części daszka to ona się przyciąga, nie poruszasię na stole tylko wygina, moi koledzy to widzieli więc nie jest to złudzenie optyczne
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych