Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Please log in to reply
370 replies to this topic

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

od ilu wy trenujecie ze piszecie ze cos sie porusza itp
i ile minut trenujecie i jkim sposobem bo ja tym co sie mysli caly cas zeby sie poruszylo i patr4zy
i nic ale pewnie to ze to pierwszy dzien :( i ze nie wszytko odrazu:( a moze macie inne sposby?? ja wyczytalem
ze bierzemy kostke od gry planszowej najleiej od gry RPG taka dziesiacio albo dwudziestoscienna i sie zuca
i sie chce wyrzucic iles tam i to zapisywac i po jakim czasie porownywac wyniki (ale tutaj tez decyduje czesto przypadek :( )

Ja zanim odniosłem pierwszy sukces męczyłem się z paper-on-pin przez 8 miesięcy, 5 dni w tygodniu, godzinkę dziennie, z czego co 4 tydzień był odpoczynkiem. Psychokineza nie jest prostą sztuką, jest jedną z najbardziej zaawansowanych technik w psionice, a jeżeli ktoś twierdzi, że odniósł sukces za pierwszym razem, to albo "wali ściemę", albo ćwiczył wcześniej podstawy psioniki, albo jest tzw. born-one, co jednak zdarza się niezwykle żadko jeśli chodzi o pk. Na 40 urodzonych, tzn mających zdolność od urodzenia, 39 jest telepatami, a tylko 1 to psychokinetyk... Cóż, genetyka niestety... Ale przynajmniej osoba, która nie urodziła się ze zdolnością psychokinezy, ma o wiele większe szanse na osiągnięcie wyższego szczebla zaawansowania w tej dziedzinie :) .
  • 0

BeRoL.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam zarejestrowałem sie tutaj właśnie aby zadac to pytanie. Wczoraj przeczytalem ten temat i pobawilem sie troche telekinezą ( pierwszy raz miałem z tym stycznosc wczesniej tylko o tym slyszalem ) probowalem przesunac dlugopis ( wydalalo mi sie ze sie poruszyl przypominam ze to moj pierwszy raz :] ) byl to juz pozny wieczor wiec poszedlem spac a dlugopis zostal na biorku obok łużka. W nocy miałem dziwny sen śniło mi sie dużo kolorów i zjawisk których nieumiem opisac. A kiedy sie obudzilem długopis leżał na podłodze. Wątpie aby spadł bo leżał na samym środku biórka pomiedzy wilemoa innymi rzeczami. Ma ktoś wytłumaczenie tego zjawiska, czy o jakas moc czy jednak czysty przypadek?
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dlaczego ludzie doszukują się w czymś całkowicie normalnym jakiś swoich paranormalnych, ukrytych zdolności ?? Równie dobrze mógł ktoś z twojej rodziny go przypadkiem zrzucić i tyle.
  • 0

BeRoL.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W środku nocy ?? watpie
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Hmm, podobne zjawisko nazywane jest w światku efektem poltergeista, najczęściej spotykane u nastolatków, głównie u dziewcząt, świadczy o naturalnej umiejętności posługiwania się psychokinezą, niekontrolowane może być niebezpieczne...

...aczkolwiek nie wykluczam przypadku czy głupiego żartu :) , ja tylko informuję o podobnym zjawisku he he...
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zgodnie z brzytwa Ockhama uwazam, ze dlugopis poprostu sie zsunal z biurka, moze go strąciles wieczorem reka i nawet nie zauwazyles, bo chyba nie przygladales sie specjalnie wieczorem w jakiej pozycji lezy dlugopis na biurku. Ja duzo rzeczy znajduje rano tam, gdzie nie pamietam zebym je kladl, czlowiek sie zamyslil i tyle. No ale wiem, ze w tym dziale ciezko przechodza takie argumenty.
  • 0

Buffalo_Soldier.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Też tak myśle że to po prostu spadło bo albu huknąłęś o łóżko albo cuś. Jak dla mnie niemożliwym jest poruszenie czego kolwiek za pierwszym razem, ja póki co codziennie wieczorkiem poświęcam te 5min. na "ćwiczenie", naprawde miłe uczycie, kiedy mózg zaczyna intesywniej pracować, czuje się takie mrowienie ;)
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

5 minut ? Ho ho, życzę powodzenia :) ( to nie jest ironia :D ). Pozytywny efekt w psychokinezie za pierwszym razem jest możliwy, pod warunkiem, że dany osobnik urodził się z naturalnie rozwiniętą zdolnością.
  • 0

Arzunio.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ludzie ja nigdy do tego nie dojde bo nie mam takiej wytrwalosci po 15 min mis ie nichcialo i juz sie nie koncentrowalem
  • 0

Buffalo_Soldier.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie chodzi o samą koncentracje, to polega na dobrej wizualizacji. Jak sobie to dobrze wyobrazisz (<- wiem, pewnie tu błąd jest :] ), to wtedy wyobraźnia wygrywa z siłą woli.
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ludzie ja nigdy do tego nie dojde bo nie mam takiej wytrwalosci po 15 min mis ie nichcialo i juz sie nie koncentrowalem

Dlatego dobrze jest przerobić podstawy, manipulację energią, konstrakty, tarcze, dopiero potem brać się za telekinezę.

Nie chodzi o samą koncentracje, to polega na dobrej wizualizacji. Jak sobie to dobrze wyobrazisz (<- wiem, pewnie tu błąd jest :] ), to wtedy wyobraźnia wygrywa z siłą woli.

Wizualizacja tak, ale nie w sensie, że wyobrażamy sobie poruszający się obiekt. Wg jednej techniki wizualizujemy energię PSI, która wychodzi z naszej ręki i porusza obiektem. Wg innej techniki wyobrażamy sobie, że jesteśmy obiektem, i że to my się poruszamy. W obu przypadkach należy to czuć, a nie tylko widzieć. Dlatego należy opanować podstawy manipulowania energią PSI.
  • 0

Five Psion.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Udało mi się za pierwszym razem! poleciał centymetr za linię! Moja metoda: Wyobraź sobie że papierek jest z metalu. Po drugiej stronie lini wyimaginuj sobie magnes... a dalej to już samo poleci :D (Dla niedowiarków: nie dmuchałem i nie było wiatru, nic sie nie trzęsło). POZDRO
  • 0

Lasocki.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten Materiał przedstawia
wyłącznie iluzię imitująca
zjawisko telekinezy

Telekineza nie została
jeszcze udowodniona

http://video.google....mp;q=Telekineza

• 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Akurat :lol ... ale co ja się będę kłócił z niedowiarkami, zrobię niczym założyciel Princeton Engineering Anomalies Research laboratory Dr. Robert Jahn - zamknę interes :mrgreen: ... no dobra, żartowałem :lol
  • 0

Five Psion.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wierzę. Wszystko co z parapsychologią związane jest moim ulubionym :D A ty Feniks jesteś moim idolem :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych