Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
370 odpowiedzi w tym temacie

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Animacja to tak jako mały humorystyczny przerywnik :)

A co do Randiego.... nie dość że jednak darmowa kasa czeka, to przy okazji przy pomocy dwóch iluzjonistów Randi udowodnił, jak naprawdęwygląda "badanie zjawisk psi, które ma na celu oczywiście udowodnienie z góry założonej tezy" :) Chyba nie zaprzeczysz, że tamten eksperyment nie miał miejsca i że tamci "psi entuzjaści" zrobili z siebie jednak... głupków?
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co ci z udowodnienia Randiemu ? Przecie i tak nie wyjdzie to nigdzie poza

Dlaczego ? Fama pójdzie, grono klakierów ze szczególnym zainteresowaniem śledzi poczynania Randiego.
Szczególnie kiedy ktoś zgarnia milion dolarów.
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ech, panowie chyba nie rozumieją - nikt z prawdziwymi zdolnościami nie dochodzi to właściwego 'wyzwania' - kontrakt zostaje zerwany w momencie testów wstępnych.
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nikt z prawdziwymi zdolnościami nie dochodzi to właściwego 'wyzwania' - kontrakt zostaje zerwany w momencie testów wstępnych.

Ciekawe, czy z winy wstretnego Randiego, czy moze jednak z winy kiepskich wynikow uczestnikow testow ;)
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Lol... chyba jasnym jest, że Randi wręcz uwielbia tych bez zdolności - w końcu na nich zarabia - ileż to już było tych wyzwań 'oficjalnych', w których uczestnicy się nie wykazali.

To jest polityka - masz zdolność, to nie dostaniesz się, nie masz - witaj w wyzwaniu. Im więcej takich wyzwań bez zwycięzcy czym więcej kasy leci od sponsorów, zarówno tych oficjalnych jak i prywatnych "darczyńców w imię prawdy i racjonalnego myślenia". Na upertego można by to podpiąć pod jakąś sektę :lol .

Przecież jakby ktokolwiek udowodnił przed tysiącami widzów prawdziwość swoich zdolności to Randi byłby bankrutem - a sponsorzy stracili by całą masę forsy... no nie wspominając o zniszczeniu światopoglądu milionów...
  • 0

Piotrek.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zawsze znajdą się sceptycy. Ja myślę, że psychokineza czy tam telekineza ( to jest to samo, chyba ) istnieje. Osobiście poświęciłem jej dosyć swojego czasu ( bezcennego :P ) i jakieś tam efekty były.
A z tą kasą to pewnie podpucha. Tak jak jakiś cholerny bogacz chce oddać część swojego majątku ( liczona w dziesiątkach milionów dolarów) osobie, która wymyśli jak zapobiec efekt cieplarniany.
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fenix'ie, z tej calej Twojej wypowiedzi to zgadzam sie tylko z jednym:

Lol

I ja tez napisze "LOL"

I zakonczmy ta bezowocna dyskusje na lolkach, bo jeden drugiego nie przekona :P
  • 0

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No jak się nauczę to będę robił furorę otwierając butelki piwa bez otwieracza :D

buahahahahahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Nie będziesz mieć nic przeciwko, jeśli 'pożyczę' sobie Twój pomysł? :devil: :devil: :devil: :devil:
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Up: ta.. gratz inteligentnego posta ;) +1 do twojego licznika. Chcesz coś jeszcze dodać, czy na tym skończy się twój jakże integralny wkład w ten temat?

Ja tymczasem robię postępy ;) Dwa razy udało mi się poruszyć wiatraczkiem, raz nie jestem pewien, czy nie był to powiew wiatru, ale innym razem zaczął się kręcić, kiedy zechciałem, zaczął się 'odkręcać' ;) Więc jestem chyba na dobrej drodze do celu.

Pozdrawiam
Olek
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Osobiście polecam nawet na początku włożyć wiatraczek pod jakieś szkło - w końcu różnicy to nie robi, a pewność większa - polecam też sobie ustanowić motto - "size matters not" :) .
  • 0

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Próbowałam wczoraj przesunąć karteczkę. Siedziałam tak chyba z godzinę skupiając się na niej jak najlepiej mogłam, ale.. przyszła burza, deszcz (lub grad) walił w okna, co chwilę rozpraszał mnie kolejny grzmot i nijak mi to wychodziło ;( Poza obejrzeniem aury tej karteczki, nic innego nie wskórałam. Może dzisiaj mi się uda? :ojej:

Mam takie pytanko.. Zauważyłam, że za każdym razem, gdy się nad czymś skupiam/medytuję etc., wyraźnie czuję swoją czakrę korony. Też tak macie?
  • 0

warg.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

JA się staram - no bo w końcu to jest coś wielkiego , a mi zalezy po prostu na tym by coś przesówać. Będę trenował z godzine dziennie. Efekty- siee zobaczy!
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

potrenuj najpierw ortografię, to też pomoże w rozwoju :)
  • 0

AwAke.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ehh tyle tutaj świetnych artykułów że aż nie wiadomo za co sie zabrać :P ale chyba najwyższa pora od czegoś zacząć :) jutro spróbuje może mi cierpliwości starczy ^^
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zastanawiam się nad jednym - czy każdy user, który tutaj pisze, że zamierza zacząć uczyć się PK miał kiedyś kontakt z psioniką ? Bo trochę głupio wskakiwać na głęboką wodę nie umiejąc pływać, nie sądzicie ? Od zawsze psychokineza uważana była za umiejętność dla zaawansowanych - każda znana technika wymaga znajomości podstaw takich jak manipulacja energią, linkowanie, rozszerzona świadomość. Dlatego się zastanawiam, czy ci PK Newbies coś z tego potrafią :) .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych