Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
370 odpowiedzi w tym temacie

LolWuT.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Blizej jej do czarow marow rodem z Harry pottera niz do fizyki, ktora "psi wheel" jest.

Zgadzam sie z tym najzupełniej, żyjemy w dobie urzadzen elektronicznych ( w tym kamer ), czemu jeszcze całkowicie NIKT nie nagrał swoich zdolnosci telepatycznych/telekinezy etc?

filmik w tym temacie to ewidentny fake
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Może jakbyś zaczął się interesować tematem, a nie tylko go obalać, dostrzegłbyś podstawy naukowe zwana fizyką kwantową. No ale prościej chyba trwać w swoim pseudo-sceptycyzmie i nawet nie próbować zrozumieć.

Bo nigdy nie zrouzumiem i podejrzewam, ze kazdy normalny czlowiek nie zrozumie, jak mozna wkręcać sie ze ma sie nadprzyrodzone zdolnosci, podczas gdy jest to fizyka. A ja naprawde od prawie roku staram sie to zrozumiec.
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

(...) czemu jeszcze całkowicie NIKT nie nagrał swoich zdolnosci telepatycznych/telekinezy etc?

filmik w tym temacie to ewidentny fake

Cóż, jeśli każdy filmik będziesz uważał za oszustwo to nigdy nie zobaczysz tego prawdziwego.

Bo nigdy nie zrouzumiem i podejrzewam, ze kazdy normalny czlowiek nie zrozumie, jak mozna wkręcać sie ze ma sie nadprzyrodzone zdolnosci, podczas gdy jest to fizyka. A ja naprawde od prawie roku staram sie to zrozumiec.

To teraz ci coś powiem - nie ma "nadprzyrodzonych" zdolności, to co ludzie potrafią jest fizyką, czy to newtonowską czy kwantową czy jakąś jeszcze inną, a fakt, że nie znamy szczegółów nic nie znaczy, wiemy, że to jakaś energia, wiemy, że działa, a jak działa - na to odpowiedź pojawi się w przyszłości, tak jak pojawiały się odpowiedzi na wszystkie "magiczne" zjawiska z przeszłości, które dzisiaj tłumaczy się wzorami i regułkami.
  • 0

LolWuT.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

raczej wiemy, ze nie dziala...
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No nie, to ty wiesz, ty i cała radosna gromadka pseudosceptyków :P .
  • 1

Mast.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mam pytanie....przy np. 10lenim treningu,15 letnim,czy dłuższym nawet można podnosić i przesuwać np. ludzi? tzn. na przykład wyciągasz rękę i człowiek nie może się ruszyc jeśli chcesz itp.
  • 0

Nuridan.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heh
Fajny patent z telekineza:)
Dobre do rozpinania staników dziewczynom na plaży:D
Tak swoją drogą jestem ciekaw czego dowiemy sie o ludzkim umyśle za jakieś kilkadziesiąt lat:)
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

mast, nie musisz trenować. kup sobie np. legacy of kain: defiance. tam można rzucać ludźmi po ścianach do woli ;)
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fenix, nie bardzo rozumiem. fizyka kwantowa, ktora przytaczasz ma zastosowanie w skali mikro. zachowania obiektow w skali sredniej sa opisywane przez mechanike klasyczna.

odnosze wrazenie, ze coraz czesciej jedynym argumentem przeciwko wykonaniu poprawnych pomiarow na drodze doswiadczalnej, jest to, ze podobno i tak bysmy w nie nie uwierzyli.
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

mam pytanie....przy np. 10lenim treningu,15 letnim,czy dłuższym nawet można podnosić i przesuwać np. ludzi? tzn. na przykład wyciągasz rękę i człowiek nie może się ruszyc jeśli chcesz itp.

Kułagina przesuwała obiekty o wadze 400 gramów, tyle wiem - zresztą, potrenuj i sam się przekonaj, co ci szkodzi ?
  • 0

Mast.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wiem,taki mam zamiar,tylko wiesz,te 15 loat to troszkę dużo,więc chciałem się ew. upewnic ;)

aha-i czy ćwiczenia mają polegać na codziennym siedzeniu,skupianiu się na przedmiocie itp./czy są jeszcze jakieś metody?
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A czy nauka podnoszenia przedmiotów za młodu rękami polega na siadaniu i skupianiu się na podniesieniu jednego jedynego ? Raczej starasz się podnosić wszystko co wpadnie w... ręce :) . I nieważne, że na początku nic nie wychodzi, w miarę kolejnych prób zaczynasz 'łapać' o co chodzi.
  • 0

LolWuT.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No nie, to ty wiesz, ty i cała radosna gromadka pseudosceptyków :P .

lepiej byc sceptykiem niz bujac w swiecie fantazji i wmawiac ludziom ze te wszystkie bzdury to prawda
  • 0

Nik4ND3R.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po co ktoś by miał pokazywać publicznie telekineze ? Tacy ludzie siedzą cicho jak mysz pod miotłą. Dlaczego ? W dzisiejszych czasach, według mnie, spowodowane jest to strachem. Zaraz by sie zleciało stado baranów-naukowców i zaczęli robić badania. Albo by go ktoś porwał i zmuszał, żeby sejf otworzył w jakimś banku. Według mnie, nikt z rozwiniętych ludzi, nie jest tak głupi. Nawet jeżeli służy obydwóm. Takie jest moje zdanie.
Osobiście do telekinezy - da sie. Ja o tym już wiem.
Pozdrawiam.
  • 0

mmaakkss.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fajnie by tak ... siłą umysłu rozebrać swoja dziewczyne :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Ja tam starałem sie przesunąć monetę ale coś mi nie wychodzi : /
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych