Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
370 odpowiedzi w tym temacie

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

lepiej byc sceptykiem niz bujac w swiecie fantazji i wmawiac ludziom ze te wszystkie bzdury to prawda

Zamiast psioczyć, mógłbyś sam spróbować.

Ps. Nikt nikomu nie każe w to wierzyć.
  • 0

#287 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie znam nikogo kto miałby tak silną wolę, by próbować telekinezy przez cały rok bez efektów. Wiesz to sie nawet o milimetr nie posunęło. W ogóle to zdolność do telekinezy raczej jest od urodzenia. Chyba że się trafią osoby ze zdolnością do nauczenia się tego.

Telekinezy każdy może się nauczyć niemal bez wyjątku. No chyba ,że osoba upośledzona w jakiś tam sposób, aczkolwiek też nie zawsze. Do tego trzeba jeszcze dużo wiary i przekonania wewnętrznego.
Pitoleniem nic nie zdziałasz.
  • 0

jerdenk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mało kto uwierzy na słowo, że telekineza to nie bajka. Szczerze mówiąc, ja też jestem do tego średnio przekonany, no ale będę próbować.
  • 0

#289 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

no i już z takim nastawieniem możesz pożegnać się z pozytywnym rezultatem. Nawet nie zaczynaj, bo w tej chwili Ci powiem, że się nie uda. Brak Ci wiary.
  • 0

Faja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawa sprawa z tą telekinezą , chyba to pierwszy krok do poznania swojego umysłu a później tylko telepatia.
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tylko telepatia? Telepatia to jeszcze nie koniec.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Po co ktoś by miał pokazywać publicznie telekineze ? Tacy ludzie siedzą cicho jak mysz pod miotłą. Dlaczego ? W dzisiejszych czasach, według mnie, spowodowane jest to strachem. Zaraz by sie zleciało stado baranów-naukowców i zaczęli robić badania. Albo by go ktoś porwał i zmuszał, żeby sejf otworzył w jakimś banku. Według mnie, nikt z rozwiniętych ludzi, nie jest tak głupi. Nawet jeżeli służy obydwóm. Takie jest moje zdanie. Osobiście do telekinezy - da sie. Ja o tym już wiem. Pozdrawiam.

I tak wszyscy na swiecie bez wyjatku tak samo mysla ? stary, pomysl logicznie, nigdy nie ma 100 % ludzi tak samo myslacych, zawsze choc jeden sie trafi, ktory mysli inaczej, a gdyby sie trafil, juz bysmy o tym wiedzieli. Poki co chcesz mi powiedziec ze wszyscy sie boja ? Zakladajac ze kazdy moze sie nauczyc telekinezy, to twierdzenie, ze sposrod miliardow ludzi nikt sie nie chce upublicznic jest moim zdaniem conajmniej glupie.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tiamat znowu walka z wiatrakami :D
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ten film to niestety fake, i sam autor tego filmu to przyznał.

Osobiście już kiedyś próbowałem, ale jakoś się poddałem (przez lenistwo). Teraz trochę popróbuję jak wyjadę na wakacje i może będę kontynuował ćwiczenia. Na razie podchodzę do tego optymistycznie i nie myślę, że to bzdura (a nuż mi się uda!).
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ten film to niestety fake, i sam autor tego filmu to przyznał.

Serio? Podaj linka...

Tiamat, chciałbym zauważyć, że ludzie się ujawniali, niech przykładem będzie choćby Geller - ale co się stało ? Wyśmiali go, wyzwali od oszustów, napluli w dobre imię i zadowoleni. Sceptycy od lat pokazują, jak bardzo są pseudo-sceptykami, a nie ludźmi z otwartym umysłem.
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Fenix, podajac jako przyklad Gellera, jeszcze bardziej utwierdzasz mnei w przekonaniu ze przyklaskujesz oszustom, bo co do tego ze Geller jest oszustem nie ma zadnych watpliwosci i nie tylko Randi to udowodnil. Biedaczek zawsze mial zly dzien, albo zle sie czul, gdy okazywalo sie ze w poblizu bedzie ktos, kto slepo nie wierzy w jego umiejetnosci i zna sie na rzeczy.
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I jak chcesz z takim podejściem znaleźć dowody na istnienie zdolności parapsychicznych ? Ups, przepraszam - jako rasowy PS nie chcesz...
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Ja bardzo chce, ja marze o tym, zeby ktos w koncu pokazal cos konkretnego, ale niestety fakty mi na to nie pozwalaja, bo ja nie potrafie oszukiwac sam siebie.
  • 0

#299 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Tiamat znowu walka z wiatrakami :D

Mistrzu off topicu może podasz jakiś konkretny argument?

Jak dla mnie to Ty i niektórzy jesteście tymi wiatrakami;)
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To nie ja afiszuje się zdolnościami przesuwania przedmiotów na odległość więc nie widze potrzeby udowadniania czegoś, czego zrobić nie potrafię. Poza_tym nie wiem czego oczekujesz ;)

Walka z wiatrakami to w pozytywnym znaczeniu ludzie, którzy bez doświadczalnego potrafią tylko popisywać się na forum i sypać określeniami z sufitu. Przy każdej innej sposobności udowodnienia raz na zawsze niedowiarkom i samym sobie zasłaniają się tekstem, że i tak nie uwierzymy i niczego nie będą udowadniać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych