Zapraszam do komentarzy. Z mojej strony to od dawna mówiłem, że PO jest partią skrajnie komunistyczną.
Użytkownik Niedowiarek edytował ten post 16.06.2010 - 08:57
Napisano 16.06.2010 - 08:55
Użytkownik Niedowiarek edytował ten post 16.06.2010 - 08:57
Napisano 16.06.2010 - 09:03
Użytkownik osiris edytował ten post 16.06.2010 - 09:05
Napisano 16.06.2010 - 09:13
Użytkownik Niedowiarek edytował ten post 16.06.2010 - 09:45
Napisano 16.06.2010 - 15:02
Napisano 16.06.2010 - 15:51
Nie wiem ile w tych informacjach jest prawdy a ile manipulacji, bo mamy - przecież - kampanię wyborczą.
Jeżeli jednak te obawy okażą się prawdą to tylko potwierdzi mój własny pogląd, że PO jest mistrzem hipokryzji.
Napisano 16.06.2010 - 20:20
Napisano 28.07.2010 - 10:14
Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 28.07.2010 - 10:21
Napisano 28.07.2010 - 10:31
Użytkownik osiris edytował ten post 28.07.2010 - 10:40
Napisano 28.07.2010 - 10:40
[...] terror psychiczny który Palikot próbuje wprowadzać za wiedzą i akceptacją TUSKA i rządu.
Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 28.07.2010 - 10:54
Napisano 28.07.2010 - 13:11
Zapewne wszyscy na wszystkich coś mają i tkwimy w pacie politycznym.Zapewne oboje mają na siebie małe co nieco. Przecież oni się znają w tych kręgach, na pewno mogą o sobie sporo powiedzieć.
Napisano 28.07.2010 - 13:59
Skoro prawicowe PO jest skrajnie komunistyczne, to jak bardzo komunistyczne jest lewicowe SLD?(...)Zapraszam do komentarzy. Z mojej strony to od dawna mówiłem, że PO jest partią skrajnie komunistyczną.
Nie przyszło ci do głowy, że jeśli ktoś wydurnia się, to może być po prostu... durniem? Świat jest pełen głupich ludzi. Oczywiście nie twierdzę, że Palikot to dureń - chociaż niektóre wykorzystywane przez niego metody są śmieszne, vide epicki kombos wibrator + pistolet (z którego po dziś dzień śmieje się zachód - tak samo, jak śmieje się z ex-prezydenta Kaczyńskiego czy tego, jak bardzoPalikot, to jedna wielka zasłona dymna, gdy zobaczycie go na którymś z portali, gdzie jego wydurnianie się jest głównym tematem na głównej stronie, to poszperajcie trochę w tematach mniej "widocznych" np. "Biznes" na Onecie i zobaczycie, że wszystko to ma na celu odwrócenie uwagi od problemów Rządu, np. próba podniesienia podatku VAT.
Nikt nie ma na nikogo kwitów. To polityka. Jeśli członek twojej partii działa pośrednio na szkodę twoich przeciwników politycznych, to mu nie przeszkadzaj.Jedno co mnie zastanawia to, kto ma na kogo "kwity", że pozwala Palikotowi uprawiać tą wolna amerykankę, Palikot na Tuska, czy Tusk na Palikota...?
I bardzo dobrze. Krzyż został wzniesiony nielegalnie, do tego przed budynkiem należącym do rządu, który w teorii jest świecki. Pozew jest dosyć dobrym pomysłem - może jeśli sąd pokaże, co wolno, a co nie, to w przyszłości mniej będzie tego typu sytuacji. Moim zdaniem ten krzyż powinien zostać usunięty przez policję/ochronę zaraz po tym, jak się pojawił. Co z nim dalej zrobią - nie obchodzi mnie, jak chcą mogą go sobie nawet przerobić na wykałaczki i wysłać do Smoleńska. Ważne, żeby krzyża przed pałacem nie było.To wszystko to mały pikuś.
Palikot zamienia się w totalnego donosiciela gdzie wpłynęło już jedno doniesienie do prokuratury w sprawie krzyża
Dopełni? Wniósł ten pozew czy nie?a jeszcze dopełni to doniesieniem na ludzi występujących w filmie Solidarni 2010.
Mi to przypomina placek z jabłkami. I cebulę. Tak, obowiązkowo cebulę. Kocham odpowiadać na pytania retoryczne. Z cebulą.(...)
Jest to ostrzeżenie dla wszystkich Polaków że kto podniesie rękę na obecna władzę zostanie ona odcięta.
Przypomina Wam to coś?
Presja? Pozew wystosowany przeciwko komuś, kto działał nielegalnie to presja? WUT?Znamienne jest to że ta presja kierowana jest nie przeciwko politykom opozycji ale przeciwko szeregowym obywatelom.
Cóż, PO to w końcu prawica - zdecydowana większość ich działaczy to centroprawicowcy albo prawicowcy. Trudno od nich oczekiwać, że nagle zalegalizują związki homoseksualne i opodatkują kościół.Takich gróźb i zastraszania nie było za rządów PiS-u a jeżeli do kogoś pukali o 6.00 to do prominentnych ludzi którzy mieli to i owo za uszami.
Teraz będziemy bali się własnego cienia.
PO zrobi wszystko aby zdławić opozycję i wolność słowa.
Zastanawia mnie dlaczego prawicowcy zawsze mają największą tendencję do hiperbolizowania. Gdy wybory wygrywa prawica, mało który lewicowiec wrzeszczy, że "za dwa lata będziemy mieli w Polsce teokrację" (chociaż taki na przykład Macierewicz chętnie by przerobił Polskę na kraj rządzony przez książęta... znaczy się, księży). Gdy wybory wygrywa partia, która nie jest najbardziej prawicowa, to prawicowcy od razu podnoszą raban, że oto powraca komunizm, Polska staje się państwem totalitarnym i tak dalej, i tym podobne.Będziemy mieli dziki zachód oraz demokracje rodem z Rosji.
Jaką totalną kontrolę? Palikot wniósł pozew - i to jest "totalna kontrola"? Nawet nie wiedziałem, że ja też mam totalną kontrolę nad tym krajem - w końcu ja również mogę sobie wnieść do sądu pozew.Ktoś spyta się a co to ma wspólnego z tytułem wątku "Rząd chce wprowadzić totalną kontrolę nad obywatelami "?
A no taką, że zastraszone społeczeństwo oznacza totalną kontrolą nad nim przez terror psychiczny który Palikot próbuje wprowadzać za wiedzą i akceptacją TUSKA i rządu.
Fiskus po numerze konta bankowego pozna nazwisko internauty
"Od 30 lipca 2010 r. urzędy kontroli skarbowej (dalej UKS) będą skuteczniej kontrolować płacenie podatków przez internautów. Fiskus otrzymał nowe narzędzia. Może zdobyć informację, kto jest właścicielem rachunku bankowego. Znając nazwisko i adres może skutecznie przeprowadzić postępowanie kontrolne."
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 28.07.2010 - 16:21
Napisano 28.07.2010 - 14:49
Skoro prawicowe PO jest skrajnie komunistyczne, to jak bardzo komunistyczne jest lewicowe SLD?
Gdyby PO było partią "skrajnie komunistyczną", to w ideologii politycznej nie widniałaby "chrześcijańska demokracja" (swoją drogą, zabawna nazwa) ani "Konserwatywny liberalizm".
Napisano 28.07.2010 - 15:11
I bardzo dobrze. Krzyż został wzniesiony nielegalnie, do tego przed budynkiem należącym do rządu, który w teorii jest świecki. Pozew jest dosyć dobrym pomysłem - może jeśli sąd pokaże, co wolno, a co nie, to w przyszłości mniej będzie tego typu sytuacji. Moim zdaniem ten krzyż powinien zostać usunięty przez policję/ochronę zaraz po tym, jak się pojawił. Co z nim dalej zrobią - nie obchodzi mnie, jak chcą mogą go sobie nawet przerobić na wykałaczki i wysłać do Smoleńska. Ważne, żeby krzyża przed pałacem nie było.
Napisano 28.07.2010 - 16:35
No jeśli wszyscy myślą jak TY to dlaczego nie został usunięty.Moim zdaniem ten krzyż powinien zostać usunięty przez policję/ochronę zaraz po tym, jak się pojawił.
Ja nie jestem taki pewny czy to akurat z magazynu CBA.Czy realizacja swoich marzeń przez pana Kamińskiego nie była farsą? Jednostka do walki z korupcją wyposażona w nowoczesny sprzęt do nurkowania i karabiny wyborowe AI w kalibrze .308 i .338 LM - zresztą cholera wie co się jeszcze czai w magazynach CBA - Katiusza? Sprzęt do skoków HALO? Bomby termobaryczne?
A może przetrzymują tam statek obcych plus jednego szaraka?Bomby termobaryczne?
Użytkownik osiris edytował ten post 28.07.2010 - 18:29
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych