Napisano 29.07.2010 - 12:01
Napisano 29.07.2010 - 12:33
Użytkownik Razor edytował ten post 29.07.2010 - 12:34
Napisano 29.07.2010 - 13:08
Jak PO jest z lewicy to ja jestem baletnicą . Niesiołowski czy Gowin to sa tacy sami fanatycy katoliccy jak kaczka i reszta moherów z Pisu .PO jest z lewicy więc nie reprezentuje poglądów takich jak ,,katolicki" PiS.
Napisano 29.07.2010 - 13:28
To dlaczego nie usunięto tysięcy zniczy które zgodnie z literą prawa zaśmiecały trakt pieszy oraz plac przed pałacem?Tu nie chodzi o uszanowanie czyichkolwiek uczuć . TO JEST PRAWO
Nie mam nic przeciwko temu ale można było zachować się bardziej elegancko a nie arogancko.krzyż musi stamtąd zniknąc i tyle .
Nic nie pisałem żeby wyrywać go pod osłona nocy tylko o tym że uzgadniając z wszystkimi zainteresowanymi i z szacunkiem dla ich uczuć można było to zrobić bez medialnej wrzawy, ale postanowiono dokładnie odwrotnie co było celowym zabiegiem.orisis, proszę Cię... Zastanów się co by się działo, gdyby go po cichu przeniesiono?
Użytkownik osiris edytował ten post 29.07.2010 - 13:32
Napisano 29.07.2010 - 13:46
W Sztrasburgu to widać ile Polska ma wspólnego z szacunkiem do prawa.Canaris, Polska i prawo, dobry żart.
Napisano 29.07.2010 - 13:51
Nie, nieważne - jeśli postawi się krzyż w tym miejscu, to "szanuje się" katolików i poniża inne wyznania (bo dlaczego nie ma tam gigantycznego pentagramu, gwiazdy Dawida czy islamskiego półksiężyca?). Jeśli natomiast nie ma w tym miejscu żadnego symbolu religijnego, to żadna z religii nie jest wynoszona ponad inne. Ot, stan neutralny. Braku poszanowania brak, jest za to sprawiedliwość.(...)
Aha, a uszanowanie 90% czy chociażby 50% to nie ważne?
ARE YOU F****G KIDDING ME?Jeżeli wola większości jest taka to powinno się to uszanować.
Po cichu? Czyli jak - wstawia się sporych rozmiarów krzyż przed jednym z najważniejszych miejsc w kraju, obywatelom albo się to nie podoba i głośno wyrażają swoje zdanie, albo się to podoba i zaczynają "bronić" krzyża. Media podchwytują popularny temat i zaczynają o nim w kółko nawijać w programach informacyjnych. Jak ty chcesz zrobić to po cichu? Raz krzyż został po cichu usunięty bodajże w maju, po wichurze - i podniósł się spory raban o to, że krzyż został "skradziony".Krzyż nie musi tam stać i można go przenieść ale ostentacyjne ogłaszanie że trzeba go usunąć z oczu Komorowskiego było czysto polityczną zagrywką.
Można było załatwić ten temat po cichu i dyplomatycznie ale Komorowski uznał że trzeba to rozegrać inaczej.
Zgodzę się - przeważająca większość polityków PO to centroprawica/prawica.(...)
Jak PO jest z lewicy to ja jestem baletnicą . Niesiołowski czy Gowin to sa tacy sami fanatycy katoliccy jak kaczka i reszta moherów z Pisu .
Chociażby dlatego, że znicz nie jest kojarzony jedynie z religią katolicką.(...)
To dlaczego nie usunięto tysięcy zniczy które zgodnie z literą prawa zaśmiecały trakt pieszy oraz plac przed pałacem?
Patrz wyżej. Znicz to nie kilkumetrowy krzyż.Każdy może gdzie chce zapalać znicze?
Możesz mi to wytłumaczyć.
Ciekawe co teraz wymyślisz?
Czyli na przykład? Przecież już poprzednio ktoś ci napisał, że gdyby krzyż usunięto bez słowa, to od razu podniósł by się jazgot o spisku.Nie mam nic przeciwko temu ale można było zachować się bardziej elegancko a nie arogancko.krzyż musi stamtąd zniknąc i tyle .
Medialna wrzawa jest dlatego, że ludzi to interesuje i temat jest popularny. Chyba nie myślisz, że media zaczęły ciągle o tym gadać, bo Komorowski tak powiedział?(...)
Nic nie pisałem żeby wyrywać go pod osłona nocy tylko o tym że uzgadniając z wszystkimi zainteresowanymi i z szacunkiem dla ich uczuć można było to zrobić bez medialnej wrzawy, ale postanowiono dokładnie odwrotnie co było celowym zabiegiem.
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 29.07.2010 - 13:52
Napisano 29.07.2010 - 14:48
Napisano 29.07.2010 - 15:10
Już na to odpowiadałem tylko sobie poszukaj.Po cichu? Czyli jak
Właśnie dokładnie tak myślę.Chyba nie myślisz, że media zaczęły ciągle o tym gadać, bo Komorowski tak powiedział?
Użytkownik osiris edytował ten post 29.07.2010 - 15:15
Napisano 29.07.2010 - 15:36
Pytam się raz jeszcze wszystkich tu obecnych bo nie dostałem konkretnej odpowiedzi lub jej nie zauważyłem.
Dlaczego 11 kwietnia nie usunięto zaśmiecające chodnik przed pałacem tysięcy zniczy?
Przecież to niezgodne z porządkiem publicznym i prawem.
Tak strasznie bronicie prawa więc odpowiedzcie na to pytanie.
Krzyż stał sobie z boku a znicze zatarasowały prawie cały chodnik jeśli nie ulice.
Napisano 29.07.2010 - 16:16
Napisano 29.07.2010 - 19:51
A co ma stygnięcie emocji z prawem pytam się ciebie?Wtedy sprawa była świeża, ludzie czuli potrzebę gromadzenia się i wylewania swojego żalu w tym miejscu - po kilku miesiącach wydaje mi się, że emocje wystygły i już nie ma potrzeby opłakiwania prezydenta w tym miejscu, biorąc pod uwagę także fakt, że mamy już nowego prezydenta.
Użytkownik osiris edytował ten post 29.07.2010 - 20:04
Napisano 29.07.2010 - 20:05
Może postawiono krzyżyk na wolności obywatelskiej?Chciałbym zapytać co ma temat związany z "totalną kontrolą nad obywatelami" z krzyżem przed pałacem prezydenckim?
Napisano 30.07.2010 - 00:00
Napisano 30.07.2010 - 07:58
Użytkownik osiris edytował ten post 30.07.2010 - 08:02
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych