Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

M. L. B..
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mam chęć na przetłumaczenie czegoś, ale nie mogę znaleźć żadnej interesującej creepypasty. Może ktoś ma jakieś propozycje, szczególnie chciałby coś przeczytać? (:

Znam ten problem ;D nawet na creepypasta.wikia wszystkie lepsze są już potłumaczone, a te co zostały przypominają charakterem wybitne prace tripa :) chyba trzeba wziąć się w garść i napisać coś własnego :D

A co do Marble Hornets to chciałabym Wam pomóc, ale serio ciężko mi tłumaczyć z angielskiego ze słuchu, tym bardziej, że i tak mój angielski nie jest perfekcyjny :D niemniej muszę Wam powiedzieć, że kawał dobrej roboty- Marble Hornets są chyba najlepszą pastą, z jaką ostatnio się spotkałam :)

Użytkownik rtyamovaya edytował ten post 16.07.2012 - 23:16

• 0

gotoheaven.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na YT są przetłumaczone na PL 42 części tego, ale ostatnią dodano 6 miesięcy temu (http://www.youtube.c...MarbleHornetsPL). Zobaczę, może uda mi się coś z tego przetłumaczyć. (:

Użytkownik gotoheaven edytował ten post 17.07.2012 - 11:54

• 0

kiele.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jedną nawet dzisiaj napisałem i wstawiłem "nie nawidzę poniedziałków" może to nie mistrzostwo świata ale dla mnie w miare dobra :) a tak swoja droga nie przeglądałem tematu wiec to pytanie mogło być zadawane setki razy ale... jaka creepy pasta jest waszym zdaniem najlepsza? u mnie najlepsze to : princess.exe , binarne DNA, barbie.avi, suicide mouse
  • 0

Cold Ethyl.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

jedną nawet dzisiaj napisałem i wstawiłem "nie nawidzę poniedziałków" może to nie mistrzostwo świata ale dla mnie w miare dobra :) a tak swoja droga nie przeglądałem tematu wiec to pytanie mogło być zadawane setki razy ale... jaka creepy pasta jest waszym zdaniem najlepsza? u mnie najlepsze to : princess.exe , binarne DNA, barbie.avi, suicide mouse

Dołączona grafika
Przed znakami interpunkycjnymi nie dajemy spacji. O paste mi chodzi.
  • 0

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@kiele

taka pasta już była, bardzo podobna. zero zywej duszy, karma dla psa, w dodatku na początku było "idę do pracy" a potem "idąc do szkoły". czy jakoś tak.

dam ci radę - przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji, spacje wstawiają tylko te pokemony z facebooka. kiedy widzę " no heja misiaku ; *** ; ))) ;DD" mam ochotę im wyjebać.

używanie wulgaryzmów jest dobre, ale tylko w niektórych sytuacjach typu "ło kurwa, co to ma być?" czyli kiedy bohater pasty jest NAPRAWDĘ zły.

ok to na tyle, trzym się :D
  • 0

kiele.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@kiele

taka pasta już była, bardzo podobna. zero zywej duszy, karma dla psa, w dodatku na początku było "idę do pracy" a potem "idąc do szkoły". czy jakoś tak.

dam ci radę - przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji, spacje wstawiają tylko te pokemony z facebooka. kiedy widzę " no heja misiaku ; *** ; ))) ;DD" mam ochotę im wyjebać.

używanie wulgaryzmów jest dobre, ale tylko w niektórych sytuacjach typu "ło kurwa, co to ma być?" czyli kiedy bohater pasty jest NAPRAWDĘ zły.

ok to na tyle, trzym się :D

heh wiem :D to dlatego ze mialo byc ze szkola ale zmienilem zdanie i wybralem prace jak widac nie zmienilem wszystkiego no ale ... to pierwsza pasta :D w dodatku pisana na telefonie stad te bledy :D
  • 0

Zielona Małpa.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich:)

Mam prośbę do wszystkich. Dawajcie tytuły. To ułatwia wyszukanie konkretnego opowiadania. Poza tym można wtedy bardzo łatwo uzupełnić spis creepypast.
  • 0

kiele.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co do tlumaczenia creepypasty to może by tak "another youtube"? nie wiem czy ktos juz ja przetlumaczyl ale pisze jakby co.
  • 0

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Bad_Angel

creepypasta o Falloucie była juz dawniej, czytałem ją przedwczoraj.

ale była na jakiejś 15, albo 20, więc jest na tyle "stara", że myślę, że można umieścić jeszcze raz :D
  • -1

Shi Tsu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

była na jakiejś 15, albo 20

Dokładnie na 11.

Spisów past było już chyba z dziesięć, ostatni znajduje się całe trzy strony wstecz, wklejony przeze mnie. Tłumaczone creepypasty mają zazwyczaj tytuły, więc nie ma problemu ich znaleźć, jednak ciągle widzę powtarzające się historie. Nikogo nie krytykuję, bo można się pomylić i wkleić coś, co już było, jednak czy to jest naprawdę taki wielki problem sprawdzić, czy czegoś już nie było na stronie? Wystarczy kliknąć F3 albo Ctrl + F i wpisać nazwę pasty.. Po to właśnie są robione spisy.

Tak przy okazji - obie pasty o Fallout 2 są identyczne słowo w słowo. Więc "autor" zrobił jedynie kopiuj + wklej historii z poprzedniej strony. Smutne..

Użytkownik Shi Tsu edytował ten post 19.07.2012 - 11:22

• 1

adaeo.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może dodać spis to tematu z historiami ?
  • 0

the vampire.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Właśnie opublikowałam trzy przetłumaczone przeze mnie creepypasty, mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu.

Użytkownik the vampire edytował ten post 20.07.2012 - 12:48

• 0

umklajder.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do pasty o GTA, to po prostu Easter EGG ;> A ducha nie ma, jednak istnieje mod dodający tego typu "zjawiska" (Yeti, Leather Face, Duch matki CJ'a)

Jednak wiele past tak właśnie powstało (przekręcając normalną historię na straszną), pamiętacie laleczkę od I feel Fantastic? (Ta co śpiewała: aj fil santas dik hej hej heeej) W istocie rzeczy to po prostu android Tara (wygooglujcie) prawdopodobnie jeden z najtańszych (włożono w niego najmniej funduszy) tego typu projektów. A jednak ktoś na podstawie tej historii stworzył pastę... bywa :)
  • 1

Tripster.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ostatnjia pasta jest kupowa bo ostatnio jak w nocy sikałem to nic nie słyszałem
  • -2

Ryuuzaki.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Udostępniłem pewną paste pod tytułem: ''La Nuit''.Nie wiem czy już tu była, jeśli tak to niech któryś moderator usunie mój post.

Tak przy okazji, witam wszystkich:).Forum przeglądam od dawna, ale dopiero dzisiaj postanowiłem coś napisać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych