Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@umklajder

o to chodzi, ja zawsze uwielbiałem creepypasty na temat filmików, bądź gier...

dlatego myślałem, że jak zrobię paste na temat gry, w która wszyscy grali, to przeczytają ją wszyscy. i może nawet się wszystkim spodoba :D

creepypasty trzeba jakoś wymyślać, a rzeczy, które minimalnie cię przerażają, zwłaszcza w filmach, albo grach, są świetnymi zadatkami na paste :D
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ostatnie historie bardzo dobre, kocham creepypasty o grach, filmach albo tajemniczych plikach;)
  • 0

Shizu555.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak wrażenia po moim tłumaczeniu?
Wiem, krótkie i pozmieniane, ale chciałbym przymierzyć się do czegoś kreatywniejszego i niewątpliwie trudnego.
Lepiej wymyślić swoją na podstawie własnych przeżyć, czy znowu uderzyć w język angielski?
  • 1

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Shizu555

pasta fajna... ale wiesz, Ciebie mogę pochwalić tylko za dobre tłumaczenie, bo autorem pasty nie jesteś :|

dlatego najlepiej pisać swoje - nikt Cie nie oskarży o plagiat, w dodatku kiedy zobaczysz gwiazdkę w górnym prawym rogu, będziesz miał dwa razy większą satysfakcję :D
  • 0

Mnichu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słuchajcie, ma ktoś może screena z jaskini odnoście creepypasty o Gothicu II?
  • 0

Shizu555.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Neck
Dzięki za wsparcie, spróbuje coś swojego wyskrobać.

@Mnichu

Na YouTube jest tego pełno. Apropos pasty: jaskinia istnieje, gdyż silnik Gothic'a Drugiego nie usuwa ciał/zwłok itp. Tak więc te NPC'ty które zabiliśmy się tam pojawiają. Przed jaskinią jest tabliczka (no, za barykadą zaraz) od autorów. Jest w niej ciekawa wiadomość, odsyłam na YT:

W sumie takich jakiń jest parę. Powód przedstawiłem powyżej
  • 0

Iris Anami.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

OK, ja najpierw powiem, że jak grałam w Gothic II: Noc Kruka, to też w którejś jaskini napotkałam trupa... Była to albo ta opuszczona kopalnia koło Obozu Bandytów nieopodal farmy Onara, albo jaskinia niedaleko Słonecznego Kręgu (w lesie, w którym się ów Krąg znajduje, można znaleźć kamienne schody, jaskinia znajduje się mniej więcej w ich połowie). No, tak czy inaczej - w którejś z tych jaskiń znalazłam zwłoki... jednego z Magów Wody, chyba Cronosa. Nie mogę powiedzieć, żeby mnie to szczególnie zdumiało, moja reakcja była raczej... "WTF?! Co on tu robi, i to w dodatku martwy?!" Co więcej, to było jeszcze przed pójściem do Zapomnianej Doliny Budowniczych. Potem zresztą spotkałam tego samego maga, żywego i zdrowego, w miejscu wykopalisk prowadzonych przez Magów Wody. Zareagował też całkowicie prawidłowo, gdy przyłapał mnie na próbie kradzieży. W sumie dwa razy mi się coś takiego zdarzyło, raz natknęłam się na zwłoki Cronosa, a raz bodaj... Saturasa albo Vatrasa, nie pamiętam. Później zaś, grając na tych samych zapisach, spotkałam... rzekomych denatów, czy jak to nazwać... w każdym razie żyli, czy to jeszcze w Khorinis, kiedy prowadzili te swoje wykopaliska, czy to już w Jarkendarze. Trudno mi więc wyjaśnić to inaczej, niż bugami gry. Tym bardziej, że postacie takie jak wszyscy Magowie Wody można spotkać w Gothicu 3, że już nie wspomnę o tych, co są w Arcanii (ale w to nie grałam i nie zamierzam :P).
Natomiast, co do tej jaskini opisanej w creepepaście, tej w Górniczej Dolinie. Ją też chyba znalazłam, ale nie było tam żadnych trupów (sprawdzałam dosłownie przed chwilą). Za to rozejrzałam się po okolicy i myślę, że już wiem, skąd się tam wzięła owa jaskinia. Została po pierwszej części Gothica. To niedaleko tej jaskini było miejsce, w którym wraz z Gornem szukaliśmy kamienia ogniskującego za czasów Bariery.
Rozpisałam się trochę. Ogólnie, znam nieźle świat Gothica I i II (włączając w to Noc Kruka), bo bardzo lubię w to grać. Trzeciej części jeszcze w całości nie przeszłam (jakoś nie było kiedy).

No, a teraz biorę się za czytanie kolejnych creepypast Dołączona grafika
  • 2

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@khowka

pasta jest pisana genialnie, stylizacja aż się chce czytać.

start - idealny, choć wielu członków tego forum (włącznie ze mną) woli bardziej krwawe pasty.

pisząc krwawszą i straszniejszą pastę, oczywiście tym stylem, stworzysz po prostu cos genialnego.

pzdr :D
  • 0

Gebol.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Creepypasta green4444'a jest dobra, jednak minusem jest to, że w tekście nie ma żadnych akapitów i ciężko się czyta.

"Gothic 2 - Tajemnicze Jaskinie" - ciekawe, jednak jest to po prostu żart twórców gry

"Russian Sleep Experiment" - Dobre, w pewnych momentach obrzyliwe, ale ogólnie pasta dobra.

"Dead.txt" i "Help me.scr" Pasty krótkie, z czego tylko "Dead.txt" jest jako takie. "Help me.scr" cienkie, bo opiera się na słabych historyjkach, że jak popatrzysz dłużej to zje Cie baba jaga.

"Dwunaste piętro" - średnie.

"GTA" - dobre, lubie takie pasty z gier.

"Eksperyment do własnego przeprowadzenia" - naprawde "mistrz" ._.

"Johnny Rapture" - nie jest to jakieś straszne, posłuchałem jeden utwór tego gościa i jakoś mózg mi uszami nie wypływa.
o to on.
https://www.facebook.com/JohnnyRapture i profil na fb.

"why.jpg" - nie skomentuje bo pan źle napisał smile.dog ._.

"Uliczna latarnia" - po plusach widze, że podoba się ludziom, jednak mi nie zbyt

opowieść Nerubisa - ciekawe i być może prawdziwe. Jednak co do tych krzyków i płaczów nie sądze.

opowiadanie Khowka - ładnie, poetycko napisane. Pisz takich więcej, bo umiesz i dobrze Ci wychodzi.

Użytkownik Gebol edytował ten post 24.07.2012 - 13:04

• 0

Three Headed Monkey.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli ktoś pragnie napisać swoją creepypastę to wstawiam stronkę gdzie znajduje się takowy poradnik ;) http://straszy.pl/Ja...
  • 0

Bad_Angel.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Jeśli ktoś pragnie napisać swoją creepypastę to wstawiam stronkę gdzie znajduje się takowy poradnik ;) http://straszy.pl/Ja...

dzięki za poradnik :lol
  • 0

PoverSoul.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pasta o SCP-100
http://www.paranorma...post__p__511425

normalnie bardziej chorego opisu toj-toj'a nie widziałem :mrgreen:
  • 0

Shi Tsu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Znów wklejam spis, chociaż nie wydaje mi się, żeby ktoś to czytał T_T
W tym tygodniu widziałam chyba 5 past, które były już wcześniej.

Spoiler

BTW, nie za dużo tych past o SCP?
  • 0

inaczej233.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@up

Widzę, że nie tylko mi się tak wydaje.. -_-

Użytkownik inaczej233 edytował ten post 27.07.2012 - 12:37

• 0

Shi Tsu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up

http://www.paranorma...post__p__388654

Tak, miałam rację. NIKT nie czyta spisów. I oczywiście repost, bo taka sama słowo w słowo -.-
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych