Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Please log in to reply
3445 replies to this topic

appausu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na temat pasty o "Wyspie Niedźwiedzi"

@ukryta - tekst ciekawy, ale nie jest to do końca twój tekst :P Poszperałem chwilę i znalazłem na jakiejś stronie komentarz sprzed roku z linkiem do tej CP http://karawana.eu/i...a/#comment-4804 , a twoje dzieło to parafraza. Na drugi raz pisz, że jest to tekst inspirowany, a nie twój :P Ale ogólnie fajne, nie widziałem nigdy tej kreskówki - te animacje 3D faktycznie są lekko przerażające :(

i wiem, czepiam się :P
  • 0

Gebol.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak czytając paste o "Wyspie Niedźwiedzi" zastanawiam się kiedy ludzie zaczną robić creepypasty np o Niezwykłych Przypadkach Flapjacka, albo Chowdera. Tam też mamy chore sceny i wgl.

Co do pasty to nie jest jakaś straszna, choć oglądałem jeden odcinek i stwierdzam iż postacie poruszają się dziwnie.
  • 0

Jenot.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pamiętam tę kreskówkę z dzieciństwa, była jedną z moich ulubionych. Rzeczywiście, miała specyficzny, nieco psychodeliczny klimat, a czarnych charakterów całe multum :) I chyba to najbardziej mi się podobało - zawsze lubiłem różne dziwne stwory; lubiłem też poczuć lekki dreszczyk strachu. Tutaj naprawdę 'lekki', żadnych nocnych koszmarów potem nie miałem, a jeśli dobrze pamiętam, 'Wyspę Niedźwiedzi' emitowano w latach 1993-1994, więc byłem wtedy sześcioletnim dzieckiem.
  • 0

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

'Wyspę Niedźwiedzi' emitowano w latach 1993-1994, więc byłem wtedy sześcioletnim dzieckiem

Wydaje mi się, że później chyba też, bo pamiętam dość wyraźnie tę bajkę, a wtedy miałabym 3 lata - chyba aż tak nie zapadłaby mi w pamięć. No i nie jestem nawet pewna, czy wtedy nawet mieliśmy telewizor :)
  • 0

Wyxud.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Jutro wbija nowa pasta ode mnie. Jest pisana nowym stylem ktory mam nadzieje wam sie spodoba
Nie wiem czemu ale mi wyspa niedzwieni ni wydaje sie dziwna. intro wydaje sie normalne a ruchy postaci nie sa dziwne, a przynajmniej tak mi sie wydaje.
  • 1

Jenot.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się, że później chyba też, bo pamiętam dość wyraźnie tę bajkę, a wtedy miałabym 3 lata - chyba aż tak nie zapadłaby mi w pamięć. No i nie jestem nawet pewna, czy wtedy nawet mieliśmy telewizor :)

Tak, później 'Wyspę Niedźwiedzi' puszczał TVN, w okolicach 2000 roku.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ta Wyspa Niedźwiedzi fajna. Pierwsza pasta jaką przeczytałem od kilkunastu miesięcy, druga albo trzecia jaką przeczytałem kiedykolwiek i przyznam, że przy ostatnim zdaniu przeszły mnie niesamowicie mocne ciarki :D
  • 0

Wyxud.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Zmieniłem zdanie, pasta dostepna za 10 min. Moge zdradzic ze jej tytul brzmi "Czerwone Włosy" Moze ktorys z was skojarzy motyw z wlosami z anime ale ogolnie pasta jest o czym innym :>
  • 0

brbsmoking.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zarówno pasta o "królu, który zstąpił", jak i o "Wyspie Niedźwiedzi" już były.

Król: http://www.paranorma...post__p__391303

Wyspa Niedźwiedzi: http://www.paranorma...309#entry454309
  • 1

TaraXa..
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tutaj większość past jest zerżniętych z innych stron. ; > A ludziom podobają się bardziej niż te oryginalne, pisane nawet przez pare godzin. I don't want to live on this planet anymore.
  • 0

appausu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tutaj większość past jest zerżniętych z innych stron. ; > A ludziom podobają się bardziej niż te oryginalne, pisane nawet przez pare godzin. I don't want to live on this planet anymore.

No bo najzwyczajniej w świecie te "zerżnięte" (lepiej brzmiałoby "przetłumaczone") są lepsze od tych autorskich. Co tu poradzić? Chcesz napisać dobre opowiadanie - ćwicz.

Żeby nie robić offtopu - ostatnia creepypasta, ta o sekretnym poziomie w Max Payne 2... Skąd inspiracja? Czy faktycznie są jakieś ukryte znajdźki w tej grze - lama ze mnie, nigdy nie grałem w MP :(
  • 0

harpoonek.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Też się właśnie zastanawiam, czy w MP faktycznie coś takiego ma miejsce. Swego czasu grałam, więc mnie to interesuje ;)
  • 0

Marines.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurcze, mam Max Payne'a jedynkę i trójkę ale dwójki akurat nie mam :/ Mógłby ktoś sprawdzić czy to rzeczywiście działa ? :>
  • 0

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

haha ludzie, nie ma to jak nudy xD pasta o MP jest zmyślona, natchnęło mnie, bo pasty o kultowych grach sa fajne, a pomysł wziął się z tego przerażającego miasteczka, kiedyś nie mogłem spać po tym (8 lat) :D

chociaż nie wiem, nie sprawdzałem, czy coś takiego jest ._.

lista easter eggów

ps. dzięki za pozytywy ;)

Użytkownik Neck edytował ten post 15.08.2012 - 13:16

• 0

Cysiek.

1+1=69

• Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam oryginała, nagram filmik z tego miejsca jak tam dotrę. Bo też jestem ciekaw czy rzeczywiście tą szybę da się roztrzaskać tylko snajpą.

@down. Ta, rozczarowałem się.

Użytkownik Cysiek edytował ten post 15.08.2012 - 18:00

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych