Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Wyxud.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Krótko mówiąc, Infekcja to totalna kupa. Dziwny styl pisania i totalna przewidywalność sprawiaja, że nie da sie tego czytać
  • 1

GanjaSmoke.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dzięki za szczerość, wezme się lepiej za czytanie a pisanie zostawie innym ;__;

BTW. no w sumie to jakieś badziewie napisałem sorki za błędy, szczerze mówiąc nie chciało mi sie ich poprawiać, haters gonna hate, zawsze musi być ten pierwszy raz :)

Użytkownik GanjaSmoke edytował ten post 19.08.2012 - 18:06

• 1

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

cieszę się, że są ludzie, którzy potrafią znieśc krytykę :) poczytaj jeszcze pare past, potem sam sie nauczysz pisać, wyjdzie samo z siebie, pzdr
  • 1

Maighread.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Co do Infekcji - Nie było by tak źle, gdyby nie jedna rzecz - strasznie długie zdania. Znalazłam kilka długich na 7 linijek :) Używaj więcej kropek, a mniej przecinków, wtedy o wiele lepiej się to czyta. A minusami się nie przejmuj- najtrudniejsza jest zawsze pierwsza pasta, także pisz dalej ;] Wprawa przyjdzie z czasem.

PS Jeśli lubisz taki styl pisania, to może spróbuj pisać pasty w formie pamiętnika? Tak tylko proponuję, w końcu pamiętniki rzadko kiedy są pisane tak jak książki, zazwyczaj są o wiele bardziej chaotyczne :)
  • 2

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Też nie uważam "Infekcji" za taką złą pastę. Pomysł nawet fajny, chociaż faktycznie bardzo przewidywalna historia.
Mogę się przyczepić tylko do stylu pisania. Czytało się ciężko, zdania są czasami nieskładne, za długie.
Ale ogólnie nie jest tak źle jak na pierwszą creepypastę ;)
  • 0

GanjaSmoke.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dzięki wielkie za miłe słowa,w przyszłości gdy będę coś pisał przypomne sobie wasze cenne rady :) Następnym razem zdecydowanie bardziej przyłoże się do napisania, albo po prostu coś przetłumaczę :).

P.S jeszcze raz sorki za błędy interpunkcyjne i literówki, postaram się unikać takich błędów :)

Użytkownik GanjaSmoke edytował ten post 19.08.2012 - 22:09

• 3

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

pamiętaj, po spacji nie stawiamy znaku interpunkcyjnego! :)

i nie tłumacz past, wieksza satysfakcja jest z wlasnego dzieła, nawet, jak nie jest zbyt dobre. pamietaj! trening czyni mistrza :D 3msie
  • 2

Arctur V..
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

"Adventure Time" to przecież kreskówka osadzona w postapokaliptycznym świecie, z czym twórcy wcale się nie kryją i umieszczają liczne odniesienia do nuklearnego holokaustu.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kiedyś powstała taka mała książeczka. Autor nie napisał żadnych opowiadań, tylko przedstawił obrazki i zachęcał do kupienia rzeczywistych opowieści. W jednym z tomów swych opowiadań wspomina o tym S. King, przy okazji tego obrazka:

Minęły dwa tygodnie i oto znowu się zdarzyło
Dołączona grafika

Stephen King skorzystał z tej opcji i stąd powstało opowiadanie "Dom na Maple Street" (ostatni rysunek).
http://hrsbstaff.edn...ivmysteries.htm

Być może komuś tutaj wpadnie jakis pomysł do głowy :)

Edit:
Poprawka. Autor nigdy nie opublikował "rzeczywistych" historii do tych obrazków, stąd powstało wiele interpretacji.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 20.08.2012 - 17:48

• 1

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@pdjakow, bardzo mnie zainteresowała ta książka, pierwszy raz o niej słyszę. Ilustracje są intrygujące, mają w sobie coś takiego dziwnego, a podpisy jeszcze potęgują to wrażenie.

Pogrzebałam trochę w Internecie, jej autorem jest Chris van Allsburg, który między innymi napisał i zilustrował opowiadanie "Jumanji" (na podstawie którego powstał ten znany film). Wygląda na to, że książka nie została wydana w Polsce. Ale angielskie wydanie jest dostępne, zastanawiam się czy nie kupić komuś w prezencie :)
  • 1

Jenot.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Miałbym taki mały apel do osób, które tworzą własne creepypasty - nadawajcie bohaterom polskie imiona. No, chyba, że akcja ewidentnie rozgrywa się poza granicami Polski. Być może tylko ja tak mam, ale zdecydowanie łatwiej przejąć się losami np. Michała, niż Mike'a. Jakoś mi to zgrzyta.
Tłumaczenia to oczywiście inna para kaloszy.
  • 0

Wyxud.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Dla mnie to nie ma dużego znaczenia ;)
ale jak wolisz.

@Najnowsza niezbyt fajna;/
  • 0

andkar94.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Jenot

Mi takie pasty z polskimi imionami nie za bardzo sie podobaja, bo widac ze to wymyslone

Ja tez mam jedna rade do osób, które piszą swoje pierwsze creepypasty.
Róbcie czasem odstepy miedzy wierszami, bo pisane jednym ciagiem bardzo zle sie czyta

Użytkownik andkar94 edytował ten post 21.08.2012 - 10:19

• 4

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

racja, gdy słyszę historię o Marku, Danielu, Michale, z gór wiem, ze będzie słaba. Gdy używamy imion zagranicznych, historia wydaje sie byc bardziej prawdopodobna
  • 1

Wyxud.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Popieram Necka. Dla mnie Zenek z kasprzykowa nie moglby przeżyc takiej historii jak Matt z New Jersey xD
  • 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych