Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Please log in to reply
3445 replies to this topic

Satsujin.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedyna sensowna pasta-rytuał mi się bardzo podobała jako taka alternatywa wśród innych past. :)
  • 1

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jedyna sensowna pasta-rytuał mi się bardzo podobała jako taka alternatywa wśród innych past. :)

Jestem dokładnie tego samego zdania :) Taka odskocznia od "zwykłych" past.

Co do past wrzuconych przez @Kavi. Pierwsza mi się nawet podobała. Nie była może aż tak straszna, ale pomysł fajny i klimat też był.
Druga za to mnie nie zachwyciła niestety.
  • 0

Kavi.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do past wrzuconych przez @Kavi. Pierwsza mi się nawet podobała. Nie była może aż tak straszna, ale pomysł fajny i klimat też był.
Druga za to mnie nie zachwyciła niestety.

Bardzo dziękuje za opinie. :) Cóż, są to dopiero moje początki, więc żadnych sukcesów nie ma, lecz będę starał się pisać więcej i wrzucać co lepsze moim zdaniem pasty.

Jeżeli chodzi o pasty uż. Kavi, niestety nie kupiły mnie. Więcej akcji i straszności Wiem że "łatwo mówić". Ale tego szukam w pastach (niekoniecznie akcji, bardziej straszności/klimatu )

Dziękuje za podpowiedzi. W następnych pastach postaram się dodać klimatu i trzymać bardziej w napięciu. ;)

Użytkownik Kavi edytował ten post 26.08.2012 - 23:53

• 0

Wyxud.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

@asoto ehh... Zacytuje siebię

Zmieniłem zdanie, pasta dostepna za 10 min. Moge zdradzic ze jej tytul brzmi "Czerwone Włosy" Moze ktorys z was skojarzy motyw z wlosami z anime ale ogolnie pasta jest o czym innym :>

Mam nadzieje, że to wystarczy ci jako wytlumaczenie.

Osobiscie wiem, że chodzi ci o to glupie dxd chociaż wykozystalem tylko tekst z 1 odcinka, bo reszty wogole ze wzgledu na to, ze tego gowna nie ogladalem

Użytkownik Wyxud edytował ten post 27.08.2012 - 10:36

• 0

Maighread.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja również jestem ciekawa, jak miał na imię synek w paście ''19'' : Robert czy Adam ? :)
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Neck
Twoja ostatnia pasta złożona z innych past... Jakoś mnie nie przekonała. Za dużo się dzieje, to wszystko nie trzyma się kupy. Trochę przedobrzyłeś ;)
  • 0

Wozimo.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Kavi Pasta "Zabójca z Zapałkami" spodobała mi się, mimo że straszna aż tak nie jest ale z kolei lubię takie klimaty ;) Jedna rzecz mi tam nie pasuje a mianowicie data. Jak to czytałem to miałem wrażenie że akcja toczy się gdzieś w połowie XX wieku a nie w czasach obecnych. Taka drobna uwaga, nie wiem czy się ze mną zgodzisz :D
  • 0

Maighread.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Co do ostatnich past:
Wieża ciszy - super, lubię takie oparte na ''faktach''. Tak poza tym to jestem pewna, że gdzieś widziałam to zdjęcie.

Kinghill - podobała mi się, trochę podobna do pasty, w której dziewczynka budzi tatę i mówi ''Nie opowiem co mojego koszmaru, bo kiedy zrobiłam to w moim śnie to coś, co leży obok ciebie i udaje mamę cię zabiło''. Wiecie o co mi chodzi :)

Grubas- ciekawa pasta, może nie jakoś wybitnie straszna, jednak ma to coś

Czarne wiadomości - aż się spakowałam :) Super!

Nauczka - nie spodobała mi się, jakoś ''łazienkowe'' historie do mnie nie przemawiają :)

Lustra - może być, chociaż na temat luster jest już mnóstwo past

Obserwuję cię - troszkę za mało rozwinięte jak dla mnie, ale jak na pierwszą pastę jest ok

Okno- krótko i na temat, fajna historia, nie jakaś przerażająca... taka życiowa :)

Babcia - pod koniec dreszczyk był ;]

19- Trochę zagmatwane, chyba że to ja jakoś dziwnie to przeczytałam. No i co z tym imieniem synka :) ?

Charles Manson - zostawiłam sobie na później, więc na razie nie oceniam

Jedyna sensowna pasta- rytuał - miła odmiana od innych past

Dwa światy - jakże pouczające :D Trafione w mój gust

Klątwa kaczki - ...nie skomentuję :)

Why - Podzielam zdanie harpoonka, trochę za dużo się dzieje, ale pomysł bardzo dobry

Zabójca z zapałkami- Przyjemnie się czytało, chociaż dosyć przewidywalna historia. Niemniej interesująca :)
  • 2

Kavi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Kavi Pasta "Zabójca z Zapałkami" spodobała mi się, mimo że straszna aż tak nie jest ale z kolei lubię takie klimaty ;) Jedna rzecz mi tam nie pasuje a mianowicie data. Jak to czytałem to miałem wrażenie że akcja toczy się gdzieś w połowie XX wieku a nie w czasach obecnych. Taka drobna uwaga, nie wiem czy się ze mną zgodzisz :D

Co prawda, nie umieściłem w tej opowieści nic co miałoby wskazywać na czas, oprócz daty więc może faktycznie można mieć takie wrażenie czytając. No ale teraz pracuje nad czymś, co powinno przez czas czytania trzymać w napięciu, lecz nie jestem przekonany jak mi wyjdzie. Ocenicie sami w najbliższym czasie. :)

Charles Manson - zostawiłam sobie na później, więc na razie nie oceniam

Dwa światy - jakże pouczające :D Trafione w mój gust

Zabójca z zapałkami- Przyjemnie się czytało, chociaż dosyć przewidywalna historia. Niemniej interesująca :)

Bardzo dziękuje za opinie. :) Jak wyżej wspomniałem, teraz piszę coś co powinno być bardziej straszne niż poprzednie pasty. Dodam to jeszcze dziś lub jutro.
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Kavi, pisz, pisz :)
Twoje pasty przyjemnie się czyta, masz dobry styl. "Zabójca z zapałkami" trafiło w mój gust, chociaż takie straszne nie było. Z niecierpliwością czekam na nową historię :)
  • 0

Kavi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Miło mi, że moje pasty zostały tak pozytywnie przyjęte. :)
Harpoonek, dziękuje. Staram się, by wychodziło jak najlepiej. Jak wspominałem, mam jeszcze problem z wprowadzaniem elementów które powinny być straszne, lecz z czasem będę próbował to naprawić.
  • 2

Satsujin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kavi , ta nowa pasta spodobała mi się o wiele bardziej niż poprzednie. Nie spodziewałam się takiego zakończenia, do tego przyjemnie się czytało, choć na pierwszy rzut oka musiałam bardziej nad tym zakończeniem pomyśleć - pewnie dlatego, że już późno a ja zmęczona :D Ale ładnie.

A Lista kontaktów miała fajny klimat, też mi się podobała.
  • 1

Kavi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Satsujin, cieszę się, że Ci się podobało. Dajecie mi wszyscy ogromną motywację do dalszego tworzenia, więc gdy tylko wpadnie mi do głowy jakiś pomysł, znowu coś napisze i wrzucę. :)
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Kavi, Twoja ostatnia pasta bardzo mi się podobała. Jest inna od pozostałych i moim zdaniem lepsza :) Czytałam ją w napięciu, była niepokojąca. A to lubię w pastach. Mógłbyś tylko jeszcze poprawić błędy (literówki, interpunkcja). Ale to tylko moja mała sugestia, jestem wyczulona na takie rzeczy.
  • 0

Kavi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Harpoonek, jestem strasznie zadowolony, jeśli naprawdę udało mi się trzymać Cię w napięciu przez jakiś czas, gdy czytałeś paste. :) Wprowadzenie czytelnika w taki nastrój jest przynajmniej dla mnie, jak na razie trudne. Co do błędów typu brakujących literek, poprawiłem wszystkie jakie znalazłem. Podczas sprawdzania, niekiedy nie da się dojrzeć wszystkich błędów, lecz teraz będę zwracał na to jeszcze większą uwagę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych