Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Swoją drogą: r/nosleep znany jest z traktowania historii na poważnie. Jeżeli zajrzycie w komentarze, ludzie nie komentują walorów literackich historii, tylko wypytują autorkę o ciotkę, o naszyjnik, współczują jej przeżycia tej tragedii. Działa to trochę na zasadzie wspólnego nakręcania się do strachu, chociaż wątpię by faktycznie ktokolwiek w to wierzył. Znajduje się tam natomiast dużo niepokojących historii, które wcale nie znoszą wyraźnych znamion surrealizmu. Są wręcz bardzo prawdopodobne. Dlatego po przetłumaczeniu drugiej części "Za Zamkniętymi Drzwiami" mam zamiar przetłumaczyć jeszcze sporo historii, o ile nie będzie przeszkadzała Wam ich długość : )

Ja przyznam, że nie mogłam się doczekać kontynuacji i znalazłam tę oryginalną wersję na reddicie. A jak już poznałam kontynuację, to z rozpędu przeczytałam całą resztę historii tego autora. Są naprawdę bardzo fajne, przyjemnie się je czyta i rzeczywiście wydają się niemal prawdziwe. Warto je przetłumaczyć, na pewno się tu spodobają :)
  • 0

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

a mi się nie podobało :/ nie było dreszczy, ani nic z tego rodzaju... Takie "opowiadania" do mnie nie przemawiają i tyle, wole klasyczne pasty, gdzie dreszcz towarzyszy zaraz po przeczytaniu tytułu.

ps. czy widac mój avatar pod nickiem? :o
  • 0

harpoonek.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

a mi się nie podobało :/ nie było dreszczy, ani nic z tego rodzaju... Takie "opowiadania" do mnie nie przemawiają i tyle, wole klasyczne pasty, gdzie dreszcz towarzyszy zaraz po przeczytaniu tytułu.

ps. czy widac mój avatar pod nickiem? :o

Nie widać avatara ;)

A ja właśnie lubię takie opowiadania. Poszedł plusik ode mnie.
Są wciągające i z zainteresowaniem je czytam. Krótkie pasty też są ok:)

Ps. @Gebol, w swojej paście "Kiedy spadnie deszcz" widzę błędy, które mnie strasznie rażą ;)
Pisze się "zszedłem", ale nie "zszedliśmy". Powinno być "zeszliśmy".

Użytkownik harpoonek edytował ten post 31.08.2012 - 12:57

• 0

Gebol.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@harpoonek wiem, że są błędy, ale pisałem to w notatniku i nie było autokorekty. Po za tym od kilku miesięcy nic nie pisałem i pozapominałem zasad pisowni xD

Tak wgl to jak opowiadanie wg was? :D
  • 0

Kocica.
  • Tematów: 8
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

mnie też pasta za zamkniętymi drzwiami bardzo przypadła do gustu, chociaż jest trochę przewidywalna. Ale plusik ode mnie za fajne tłumaczenie i dobrą historyjkę :)

__________________________________________________________________________________________

"Zawołała mnie na obiad o godzinie 1 w nocy, co sprawiło że zesrałem się na miejscu." Fresz, co ty paliłeś, jak to pisałeś? Poza tym twoje pasty są kiepskie, odpuść sobie...

Użytkownik Kocica edytował ten post 31.08.2012 - 16:27

• 0

Snickersowa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pasta "Stanton Cree" naprawdę bardzo, bardzo, bardzo mi się podobała. Lubię historie, które nie są krwawe, a jest w nich nutka tajemniczości. Plus ode mnie :)
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ta nowa pasta jest chora. chora, ale dobra :D uwielbiam pasty o zombie itp itd.

tak w ogóle właśnie wróciłem z koncertu, zespół (dla ktorego glownie przyszedłem) mial piosenke "Zombie Lover" wiec mi sie mile skojarzyło :)
  • 0

domino23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pasta fajna, ale już chyba kiedyś ją tutaj czytałem.
Neck, pozwól, że spytam w jakim mieście na koncercie byłeś, bo też dopiero co z jednego wróciłem. :)
  • 0

bidon.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No ta pasta o Zombie już była, baaardzo dawno temu, ale miło jest ją znowu przeczytać, bo jest świetna, wręcz romantyczna :)
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

domino23 w szamotułach :D
  • 0

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mi też pasta "Zombie" wydawała się znajoma, no i faktycznie była już w tym temacie. Ale dawno :)
link: http://www.paranorma...post__p__387441
  • 1

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

taaa, ale wygląda na kopiuj wklej ;/
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No, mnie też się wydaje, że to nie jego tłumaczenie.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 02.09.2012 - 12:19

• 0

GanjaSmoke.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Niektórzy myślą że skoro pasta gnije gdzieś głęboko w stronach tematu to można ją skopiować i nikt nie zauważy, ale są tutaj jeszcze weterani którzy przeczytali wszystkie pasty od początku do aktualnej :D

EDIT : Wstawiłem pastę, bardzo ciekawa jak dla mnie, nie dla tego że jest mojego tłumaczenia ale fajnie się ją czyta, prosił bym o wasze zdanie na temat tej pasty, ja sam nie rozumiem końcówki [może dla tego że nie oglądałem wszystkich filmików związanych z creepypasta] ale w komentarzach pod oryginalną creepypastą może znajdziecie odpowiedź :) oto link do oryginału http://www.creepypas...m/threedrowned/

Użytkownik GanjaSmoke edytował ten post 02.09.2012 - 20:05

• 1

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

stary, zrobiłęs miliard błędów, nie przeszedło, ale przeszło; troche zbyt dlugie zdania; interpunkcja, oraz pomylily ci sie 2 ostanie dni :D ale pasta ciekawa, gdyby nie to, ze koncowka jest dziwna... masz racje, pewnie zeby zrozumiec koniec, trza ogladnac filmy, ale ja jestem zbyt posrany by ogladac takie schizy xD leci plus

wlasne obejrzalem ten ostatni, jest masakryczny (zwlaszcza koncowka)

Użytkownik Neck edytował ten post 02.09.2012 - 20:14

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych