Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Please log in to reply
3445 replies to this topic

Maighread.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Również postaram się wrzucić dzisiaj coś krótkiego ;]
  • 0

reversal.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem w szoku, ale Kuń 2 nie jest taki straszny, jak niektóre z poprzednich past, a nawet rzekłabym że jest ok.
  • 0

Andżela.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć, to znowu ja. Ciesze się, że moja poprzednia pasta sie komuś spodobała więc wklejam moje 2 tłumaczenie. Tym razem jest to historia o SpongeBobie. Jeśli zauważycie jakieś błędy to proszę je wypisać a ja postaram sie jak najszybciej je poprawić. Liczę na szczerą krytykę. Daję odnośnik do oryginału creepypasty: http://creepypasta.w...pongebob_Theory
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja chciałabym poznać waszą opinię. Przetłumaczyłam drugą część "Za zamkniętymi drzwiami" i kolejne historie tego samego autora. Nie są może specjalnie straszne (za to długie), ale przyjemnie się je czyta. I mam teraz wątpliwości, czy powinnam pozostałe historie zamieścić na forum. Jak sądzicie? :)
  • 0

TrampekAligatora.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

harpoonek wstaw pozostałe historie, są świetne :) Bardzo miło się je czyta, nie są straszne, ale aż ciekawi, co się zaraz wydarzy.
Wstawiłam pastę swojego autorstwa, chciałabym, żebyście wyrazili swoje opinie. Może pomoże mi to napisać coś lepszego
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W takim razie, leci kolejna pasta tego samego autora - chyba mnie właśnie ona przestraszyła najbardziej z nich ;) Miłego czytania.
Ps. Obiecuję, że ewentualne błędy (literówki itp.) poprawię na dniach.
  • 0

Kate.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy to ja znam mylną definicję creepypasty czy większość użytkowników z tego tematu...
Czy takie historie nie mają być z założenia "prawdziwe", działające na zasadzie wirusa? Jak ktoś się chwali że takową stworzył niszczy całkowicie tę psychologiczną otoczkę.
  • 0

Andżela.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Poppy i inne tego autora są świetne ! czy są jeszcze inne tego samego autora, które są tak samo ciekawe jak tamte ? bo chętnie poznam kolejne przygody Casey ;)
  • 0

kurado.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mi się podobają może nie straszą ale są dość ciekawe
  • 0

TrampekAligatora.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kate, może i masz racje, w takim razie większość historii w tym temacie to nie creepypasty, tylko opowiadania. Ale za to niektóre z nich mają świetny klimat, mimo, że wiesz, iż jest zmyślone, to wciągasz się w fabułę, robi ona na tobie ogromne wrażenie. Moim zdaniem taka jest definicja creepypasty- historia z wyjątkowym klimatem, który zarazem może dodać jej realności.
Ja wolę poczytać ciekawe opowiadanie np jednego z użytkowników (i być może docenić jego talent pisarski) niż marną pastę rzekomo na faktach.
Cóż, każdy ma inny gust. Nie musi to oznaczać, że twoja definicja jest mylna, tylko, że Ciebie fascynują bardziej pasty "prawdziwe".

harpoonek- Poppy jest super. Przetłumacz też inne, jestem ich bardzo ciekawa :)
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Poppy i inne tego autora są świetne ! czy są jeszcze inne tego samego autora, które są tak samo ciekawe jak tamte ? bo chętnie poznam kolejne przygody Casey ;)

Są, są. Cierpię teraz na nadmiar wolnego czasu i tłumaczę pozostałe :)
Jedna będzie może jeszcze dziś. Ma 2 części i drugą dopiero tłumaczę.

EDIT/
Jednak dzisiaj już nic nie wrzucę. Wcięło mi calutką pierwszą część, a autozapis nie zadziałał...

Użytkownik harpoonek edytował ten post 17.09.2012 - 22:06

• 0

Kate.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie dodało mi arcymądrego wykładu więc w skrócie:
Tak jak kiedyś setki ludzi uwierzyło w autentyczność Blair Witch Project co było jednym z głównych budowaczy klimatu, tak teraz etykietka "autentyczne taśmy" na każdym filmie wzbudza tylko uśmiech politowania. Oby to samo nie stało się z creepypastami bo tak sobie rzucamy tą nazwą na prawo i lewo i rozszerzamy definicję ;)
A co do historii w tym temacie - nie kwestionuję ich wartości bo rzeczywiście jest pełno świetnych i naprawdę mrożących krew w żyłach.
  • 0

mizantrupia.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wiedziałam, że mam kiepskie wyczucie czasu :DD Kampania wrześniowa to jednak wrzód na dupie i dziś miałam zamiar wrzucić przetłumaczoną już drugą część "Za zamkniętymi drzwiami", ale widzę, że harpoonek mnie wyręczyła. Dzięki, w sumie głupio się czułam trzymając tyle w niepewności czytelników, w końcu nie wszyscy odczuwają taką samą przyjemność z czytania po angielsku i czekali na tłumaczenie. Przepraszam Was zatem i obiecuję, że wkrótce przetłumaczę coś równie dobrego! Chociaż opowiadania Casey zostawiam w takim razie Tobie, h. - widzę, że się wkręciłaś : )

Użytkownik guest edytował ten post 18.09.2012 - 13:16

• 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wiedziałam, że mam kiepskie wyczucie czasu :DD Kampania wrześniowa to jednak wrzód na dupie i dziś miałam zamiar wrzucić przetłumaczoną już drugą część "Za zamkniętymi drzwiami", ale widzę, że harpoonek mnie wyręczyła. Dzięki, w sumie głupio się czułam trzymając tyle w niepewności czytelników, w końcu nie wszyscy odczuwają taką samą przyjemność z czytania po angielsku i czekali na tłumaczenie. Przepraszam Was zatem i obiecuję, że wkrótce przetłumaczę coś równie dobrego! Chociaż opowiadania Casey zostawiam w takim razie Tobie, h. - widzę, że się wkręciłaś : )

Lubię tłumaczyć takie opowiadania, mam teraz sporo czasu, więc chętnie to robię ;)
Przy okazji podszkolę się w tłumaczeniach, bo na razie idzie mi średnio - to moja opinia.

Najgorsze, że przeglądarka nie sprawdza mi błędów, kiedy wklejam tekst. A mój edytor tekstów nie ma opcji sprawdzania polskiej pisowni - stąd błędy, za które mi czasami strasznie wstyd ;)
  • 0

domino23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czekam na kolejne opowiadanie o Casey. Są świetne. :)
harpoonek możesz spróbować pobrać wersję portable któregoś Worda. Nie waży on dużo, a błędy sprawdza. :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych