Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Please log in to reply
3445 replies to this topic

mizantrupia.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

oh god why... pasta o gadającym mięsie w kosmosie ma 16 punktów... co się dzieje z tym forum...

oh god why... ludzie nie potrafią poprawnie napisać angielskiego słowa ;-)
"sucrifice", serio? : )

W sumie również jestem zaskoczona tak pozytywnym odbiorem tłumaczenia Terry'ego. Jednakże nie jestem pewna, czy sobie żartujesz, czy po prostu nie zrozumiałeś, że owo opowiadanie jest... o nas?

Użytkownik guest edytował ten post 29.09.2012 - 22:51

• 1

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

macie racje, popełniłem błąd xD dzieki za zwrocenie uwagi ;)

zgadza się, nie zrozumiałem, że to o nas, ale nawet teraz, gdy to wiem, nie wydaje mi się to ani ciekawe... ani creepy
  • 0

Jonxx.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kuń 2 mnie rozwalił :D Czekam na 3 część.
"Siedzę na kuniu" xDD

Użytkownik Jonxx edytował ten post 01.10.2012 - 14:21

• 0

reversal.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ale zjechaliście "cichego obserwatora". :) a "piosenka w radiu" ciekawa, ale chyba poprzednie jakoś lepsze wrażenie na mnie wywarły. Jednak super, że ktoś chciał je przetłumaczyć.
  • 0

domino23.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja też spodziewałem się po "Piosence w radiu" czegoś więcej, ale to dlatego, że poprzednie części zawiesiły wysoko poprzeczkę. Czekam na następne tłumaczenie lub jeśli możesz to podeślij link do nich, bo jestem bardzo ciekawy co będzie dalej. Chyba, że to przedostatnie opowiadanie. :)
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja też spodziewałem się po "Piosence w radiu" czegoś więcej, ale to dlatego, że poprzednie części zawiesiły wysoko poprzeczkę. Czekam na następne tłumaczenie lub jeśli możesz to podeślij link do nich, bo jestem bardzo ciekawy co będzie dalej. Chyba, że to przedostatnie opowiadanie. :)

Przyznam, że też byłam zawiedziona. Niestety następne opowiadanie też już nie jest takie dobre, ale zaczęłam już tłumaczyć - i w związku z tym musiałam zamieścić też Piosenkę w Radiu dla zachowania ciągłości zdarzeń ;)
  • 0

domino23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ile jeszcze ich jest? Jak coś to mógłbym trochę pomóc i później przesłać Ci przetłumaczone. :)
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ile jeszcze ich jest? Jak coś to mógłbym trochę pomóc i później przesłać Ci przetłumaczone. :)

Co jakiś czas pojawiają się nowe i w tej chwili mam przetłumaczone wszystkie poza opowiadaniem "Usta", które mi osobiście się nie podobało i dałam spokój. Ostatnią historię mam już na dysku, ale najpierw chcę dokończyć jedną z poprzednich, którą opuściłam, a myślę że zasługuje na publikację ;)
Następne to "Paranoja", która w tej chwili ma już 2 części i skończyła się tak, że zapowiada się część trzecia ;)
  • 0

domino23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czekamy czekamy :)

Edit.
"W MGNIENIU OKA I" jest według mnie lepsza od tej poprzedniej. Jestem ciekawy zakończenia tej "sprawy" :)

Użytkownik domino23 edytował ten post 03.10.2012 - 19:16

• 0

TrampekAligatora.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"W mgnieniu oka" jest świetne. Wydaje mi się nawet jedną z najciekawszych historii.
A "Pakt" też bardzo dobry :)
  • 1

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

dodalem paste, ktora w porownaniu z innymi moimi jest arcydziełem hahaha, ha...

spoiler!

gdyby ktoś nie wiedział, chodzi o to, że Dean popełnił samobojstwo, nie mogac pogodzic sie ze smiercia matki.

Użytkownik Neck edytował ten post 05.10.2012 - 21:49

• 0

Tripster.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pasta 'pakt' jest zerżnięta z historii Roberta Johnsona
  • -1

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

pasta pakt jest tutorialem. to jest tak, jak tutorial do obrony przed zombie. jest pełno, ale nadal powstają nowe, wiec nie jest zerżnięta.
  • -1

Tripster.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Historia Roberta Johnsona pochodzi z początku lat 30, motyw kości czarnego kota pochodzi z praktyk Hoodoo popularnych na południu USA i jest częścią amuletu Mojo Hand zapewniającego szczęście, pieniądze i powodzenie u kobiet, odniesienia do tego i innych elementów tej kultury można znaleźć w wielu standardach bluesowych, tak samo jak nawiązania do zaprzedania duszy diabłu.
Ta pasta to tylko pastisz tych motywów
  • 1

domino23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I niech mi ktoś w końcu powie kim był ten facet na plakacie ;>
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych