Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Morgot, mi się podobało wszystko poza zakończeniem, jakoś tak nie pasuje do reszty, poza tym swego czasu w temacie było sporo past z takimi "zapętonymi" zakończeniami i trochę mam już do nich uraz. Ale pomysł i wykonanie są fajne. Miałam swego czasu podobne doświadczenie (paskudny koszmar, w którym wiedziałam że śnię, ale nie mogłam się obudzić), więc tym bardziej mi się podobało.
  • 0

Morgot.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widać że brakuje mi doświadczenia z pisaniem takich tekstów, ale mam nadzieję że później już będzie tylko lepiej. Postanowiłem że napiszę coś jeszcze. Spodziewajcie się czegoś w przyszłym tygodniu, wszystkie moje opowiadania są pisane w szkole na nudnych lekcjach polskiego. Tym razem postaram się żeby było tam ,,coś nowego".
  • 0

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Widzę, że zrobił się zastój creepypastowy... Ja od ponad miesiąca tłumaczę jedną pastę, ale chyba nie uda mi się jej dokończyć, niby jest krótka, ale tak dziwnie napisana, że jakoś nie mogę jej zmęczyć i nie jestem pewna czy warto. Ale znalazłam na reddicie całkiem fajną dłuższą serię, więc o ile ktoś mnie nie uprzedzi, to może niedługo dodam pierwszą część.
  • 0

ziolnierz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej, dodałem kilka części dawno zapomnianej serii The Holders - Strażnicy, a jako, że nie chciałem pisać posta pod postem, to umieściłem je w jednym, a jako, że razem byłyby strasznie długie, to powsadzałem tekst w spoilery. Teraz tylko problem w tym, że nie działa mi rozwijanie spoilerów i pytanko - Czy jeszcze ktoś tak ma?

EDIT - Mniejsza, wywaliłem spoilery

Użytkownik ziolnierz edytował ten post 20.10.2012 - 17:54

• 0

diablodevil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cieszy mnie to, że ziolnierz przywrócił serię The Holders - Strażnicy, lubiałemi lubię tą serię.
  • 0

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ziolnierz, fajnie że coś dodałeś. To twoje tłumaczenie? Całkiem ładne. Pasty też fajne, chociaż momentami trochę obrzydliwe. No i chyba powinny być opatrzone ostrzeżeniem "Jeśli chcesz wypróbować któreś z tych instrukcji, robisz to na własne ryzyko" ;)
  • 0

diablodevil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O co chodzi z tą pastą The Cottage?
  • 0

ziolnierz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej, milo mi, ze sie podoba. tak, tlumaczenie jest moje (jedynie nowsza wersja 1-ej czesci, o ktorej wspominalem nie jest "spod mojego piora", dlatego jej tu nie wrzucam, co najwyzej moge ciekawskim na PW wyslac), choc te opowiadania zawieraja czasem tak wyszukane slowa, ze nie obywa sie bez pomocy slownika :P

Poki co mam takie widzimisie, by tlumaczyc te serie i trzymam sie jej, poki mi sie nie odwidzi (bo watpie, bym przetlumaczyl wszystkie 538).

W zasadzie nie tlumacze, by to gdzies wrzucic, raczej dziala to odwrotnie, tlumacze, bo mam wspomniane widzimisie, a wrzucam, bo po co ma gnic samotnie na dysku :P

Co do tresci, to juz nie ja za to odpowiadam, one sa tak obrzydliwe w oryginale :P ja tylko staram sie oddac klimat.

"Jeśli chcesz wypróbować któreś z tych instrukcji, robisz to na własne ryzyko" - tu mi sie przypomnialo, jak ktos zamiescil fragment parodii o the holders, gdzie poszukiwacz, zapytawszy pracownika o widzenie z jakims straznikiem oberwal od niego kamieniem i "ten kamien jest pierwszym przedmiotem z 538, jak wrocisz, to ponownie nim dostaniesz" :mrgreen:

PS jakby ktos znal dobrze angielski i nie chce mu sie czekac na tlumaczenia to tu macie link http://theholders.or...ial:Series_List
  • 0

domino23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Smakuje jak czysta niewinność" już była, ale pod innym tytułem chyba.
Może przydałoby się zaktualizować spis creepypast? :)
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Harpoonek, kolejna dobra pasta :) czekam na kolejną/e częsci :)
  • 0

Tripster.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

czy tylko mi Janey skojarzyło się z rodzicami Madzi z Sosnowca? :D
  • 1

Tubi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Harpoonek pasta jak zwykle rewelacja. Możesz mi powiedzieć gdzie znajdę 2 część pod schodami po angielsku bo nie wytrzymam jak się nie dowiem co było pod schodami :)

EDIT: Już nie aktualne.

Użytkownik Tubi edytował ten post 26.10.2012 - 10:29

• 0

harpoonek.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Harpoonek pasta jak zwykle rewelacja. Możesz mi powiedzieć gdzie znajdę 2 część pod schodami po angielsku bo nie wytrzymam jak się nie dowiem co było pod schodami :)

EDIT: Już nie aktualne.

Fajnie, że zostałam wyręczona w tłumaczeniu drugiej części :D Ciężko mi to szło, bo nie podobała mi się już tak, jak pierwsza i przy okazji mogę zabrać się za kolejną, która wydaje mi się dobra ;)
  • 0

Tubi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Masz racje, druga jakby na na kolanie pisana. Bardzo się zawiodłem.
  • 0

wszyscyzginiemy.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tripster, czekam na kolejne pasty z niecierpliwością, pomimo że jesteś marną kopią tripa (ktoś pamięta?)
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych