Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

harpoonek.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Faster, po lewej stronie masz napisane, że jestem kobietą - zaznaczyłam to, żeby nie mylono mnie z powodu nicka.
Poszukaj past o Casey na reddicie ;)
  • 0

GanjaSmoke.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Faster, po lewej stronie masz napisane, że jestem kobietą - zaznaczyłam to, żeby nie mylono mnie z powodu nicka.
Poszukaj past o Casey na reddicie ;)

Niemożliwe, w internetach nie ma kobiet o_O

Użytkownik GanjaSmoke edytował ten post 30.10.2012 - 20:09

• 0

domino23.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wyjątek potwierdzający regułę. ;]
  • 0

Faster.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W takim razie sory:P Nie przeczytalem ze jestes kobieta. Na ogol zwracam uwage na nick.
  • 0

extinct.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi pasty z serii PENPAL sie podobały tylko nie rozumiem niektórych watków w niej np: ogólnie działania psychola który robił zdjęcia i zabijał, czemu postawił miski dla kota w tamtej szczelinie w domu bohatera i inne martwe zwierzęta,dlaczego matka bohatera zabrała mu maszynke do robienia sniezek? Szkoda tez ze nie jest rozpisana bardziej sama postac tego psychopaty,kim byl,czemu obserwowal glownego bohatera itp itd.

A także co sie stalo z pania Maggie? Kto wyniosl glownego bohatera do lasu? Czemu Josh po smierci mial przemalowane wlosy i inne ubrania?
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mi pasty z serii PENPAL sie podobały tylko nie rozumiem niektórych watków w niej np: ogólnie działania psychola który robił zdjęcia i zabijał, czemu postawił miski dla kota w tamtej szczelinie w domu bohatera i inne martwe zwierzęta,dlaczego matka bohatera zabrała mu maszynke do robienia sniezek? Szkoda tez ze nie jest rozpisana bardziej sama postac tego psychopaty,kim byl,czemu obserwowal glownego bohatera itp itd.

A także co sie stalo z pania Maggie? Kto wyniosl glownego bohatera do lasu? Czemu Josh po smierci mial przemalowane wlosy i inne ubrania?

Powiem ci, jak ja to rozumiem ;)
Myślę, że miski dla kota zostawiał po to, by łapać te zwierzęta i je zabijać (w końcu był psychopatą :D) albo po to, by ściągać w szczelinę Boxes, a tym samym głównego bohatera - przez całą pastę wyglądało na to, że to na niego "poluje".
Nie pamiętam dokładnie, o co chodziło z tą maszyną do śnieżek, ale matka zabrała ją chyba dlatego, że nie chciała, żeby jej syn przesiadywał na osiedlu tyle czasu. Poza tym myśli i cele matki nie są specjalnie ujawniane i to nawet dobrze, bo pasta zmusza do zastanowienia się nad tym.
Psychopata robił zdjęcia i obserwował bohatera, bo znalazł jego balon z listem w środku. Bohater dostał odpowiedź na list jako ostatni z uczniów, więc psychopata miał czas na skolekcjonowanie zdjęć i wysyłanie ich po jednym.
Wątku pani Maggie nie rozumiem, przyznaję się bez bicia.
A Josh... myślę, że psychopata wściekł się, że nie udało mu się dorwać głównego bohatera z powodu jego przeprowadzki, więc zadowolił się Joshem. Myślę, że bohater przypominał mu jakiegoś chłopca, może jego syna (nie mam pewności). Przefarbował Joshowi włosy na brązowe, bo bohater takie miał, a ubrania mógł mu założyć po kimś innym - być może po swoim synu. Innym wyjaśnieniem może być to, że bohater był mniejszy od Josha i to w jego ciuchy psychopata ubrał Josha. Może to była ta sama koszulka, której bohater szukał w jeziorze. Ale wtedy jego matka powinna tę koszulkę rozpoznać (chociaż niekoniecznie, bo minęło wiele lat, a ona miała wiele na głowie).
Przypomniało mi się jeszcze, że ubrania bohatera jakimś dziwnym trafem znalazły się w szafie. On sam napisał, że z większości z nich wyrósł. Także psychopata na pewno ubrał Josha w stare ubrania głównego bohatera.

Ja mniej więcej tak to widzę. Oczywiście mogę się mylić :)

Użytkownik harpoonek edytował ten post 31.10.2012 - 17:56

• 0

lododo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tego co zrozumiałam, ten psychol sam mieszkał w tej szczelinie i zapewne te miski jemu służyły. A co do pani Maggie, to ona twierdziła, że jej mąż wrócił, a tak naprawdę to ten koleś, później policja wynosiła worek z ciałem pani Maggie, bo ją zabił. Tyle ja zrozumiałam, resztę by musiał ktoś inny dopowiedzieć.
  • 0

reversal.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja kwestię z panią Maggie rozumiem tak, że gdy powiedziała "Tom już wrócił" czy coś w tym stylu (a wiadomo, że jej mąż nie żył od kilku lat) to chodziło o to, że tak jakby "wiedziała" że umrze. Tak jakby mąż po nią przyszedł.
  • 0

extinct.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ta pania Maggie chyba psychol pocial,bo jest watek ze ciala nie wynosza na noszach tylko w plastikowych workach,dzieki za rozwianie moich watpliwosci,mialem podobne domysly jak wy,ale wolałem sie upewnic. Jeszcze jedno pytanie,psychol zaplacil dla ojca Josha za zasypanie dziury z nim i JOshem, wg. mnie psychol chciał uspać siebie i ofiare Eterem zeby potem na wieki być przy glownym bohaterze (jednak nie mógł go dorwać więc zadowolił sie Joshem jak już pisaliście) co o tym myślicie?

Interesuje mnie jeszcze jak ten psychol w pierwszej czesci opowiesci wyniosl glownego bohatera do lasu,i czemu wtedy mu nic nie zrobił,bohater nie lunatykował bo przeciez na lozku lezal list pozegnalny nie napisany przez niego.
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ta pania Maggie chyba psychol pocial,bo jest watek ze ciala nie wynosza na noszach tylko w plastikowych workach,dzieki za rozwianie moich watpliwosci,mialem podobne domysly jak wy,ale wolałem sie upewnic. Jeszcze jedno pytanie,psychol zaplacil dla ojca Josha za zasypanie dziury z nim i JOshem, wg. mnie psychol chciał uspać siebie i ofiare Eterem zeby potem na wieki być przy glownym bohaterze (jednak nie mógł go dorwać więc zadowolił sie Joshem jak już pisaliście) co o tym myślicie?

Interesuje mnie jeszcze jak ten psychol w pierwszej czesci opowiesci wyniosl glownego bohatera do lasu,i czemu wtedy mu nic nie zrobił,bohater nie lunatykował bo przeciez na lozku lezal list pozegnalny nie napisany przez niego.

Mogę się chyba zgodzić z twoją teorią dotyczącą tego, że psychopata chciał zostać zasypany razem z Joshem.

Głównego bohatera też musiał uśpić eterem i zanieść do lasu, zostawiając przy okazji list pożegnalny na poduszce (musiał znaleźć jakieś wejście do domu w nocy). Może wtedy jeszcze miał ochotę na zabawę i dlatego nie zabił chłopca, a później był wściekły i przyspieszył całą akcję z Joshem?
Za tym, że chłopiec nie lunatykował przemawia też fakt, że jego stopy nie były poranione, mimo że wszędzie wokół niego w lesie były ciernie.

Użytkownik harpoonek edytował ten post 31.10.2012 - 19:55

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ta dziewczyna miała w końcu na imię Veronica czy Victoria? Bo się pogubiłem.
  • 0

harpoonek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ta dziewczyna miała w końcu na imię Veronica czy Victoria? Bo się pogubiłem.

Podejrzewam, że mi się musiało coś pomieszać. Jutro sprawdzę w oryginałach.
  • 0

Facepalmqwerty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Założyłem konto by to napisać: Witam, pamiętacie paste ,,candle cove"!? Znalazłem ten odcinek!: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o2h5ym6ZlVY
  • 1

Tripster.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dlaczego nie można edytować postów? Żadne przyciski w oknie edycji nie chcą działać ;/
  • 0

Facepalmqwerty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pasta ,,pułapka" była już dwa albo trzy razy. Rada dla piszących: Zanim coś napiszcie przeczytajcie CAŁY temat.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych