Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że warto, nawet dla samego klimatu ;)
  • 0

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że nie brakuje tutaj fanów Grand Theft Auto. Znalazłem trzy dość ciekawe pasty na temat czwartej części gry i zamierzam je przetłumaczyć :)
  • 0

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

^ ja wstawiłem jedną, mojego autorstwa ;]
  • 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nowicjusz, Crysis 3 Alpha bardzo mi się podoba. Czekam na kolejną część:)
  • 0

Lia.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Okropnie czyta się tekst z dialogami bez żadnych odstępów - to wręcz karygodne! :P

Miałam dzisiaj sen żywcem wyjęty z jakiejś creepypasty. Znalazłam w szafie jakąś wzmiankę, zdjęcia i listy pewnej kobiety. Znajdował się tam bodaj jej adres, więc postanowiłam napisać jej list. Po jakimś czasie zorientowałam się, że ta kobieta nie żyje - została zamordowana, na dodatek w moim domu. Bardzo dziwna historia się dalej potoczyła, ale jak to sen - budzik mnie z niego wyrwał i zdążyłam o wszystkim zapomnieć. Po przebudzeniu byłam trochę przestraszona, ale szybko się zreflektowałam, że nikt przede mną w mieszkaniu mieszkać nie mógł - nowy blok. ;) Nie sądziłam, że coś takiego mi się przydarzy. To lepsze od czytania i prób wizualizacji tekstu.
  • 0

Lestatt.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie, błagam, jeżeli już kopiujecie tekst, to nie wrzucajcie go jak leci, tylko z zachowaniem podziału logicznego; na akapity, linie dialogowe, etc... Aż mnie skręca, zwłaszcza że sam to tłumaczyłem ;/

Naprawdę, wciśnięcie parę razy ENTER chyba nie przekracza niczyich możliwości Dołączona grafika

Użytkownik Lestatt edytował ten post 14.01.2013 - 14:02

• 0

Lia.
Reputacja

Napisano

Mnie zastanawia skąd nagle taki wysyp "świeżynek"... Dołączona grafika Fajnie by było, gdyby każdy się jednak trochę przykładał do tego co publikuje (i również to czytał przed wciśnięciem "Napisz"). Nie jestem fanatyczką, ale dbam o poprawną polszczyznę i sama od innych tego oczekuję. Piękny nasz język, czemu go tak kaleczymy? W efekcie czytelnik zostaje zniechęcony i omija tekst szerokim łukiem - a chyba nie o to chodzi.
  • 2

Lestatt.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na pewnej stronie, na której jestem moderatorem, a której nazwy i adresu nie przytoczę z oczywistych względów, gdy widzę taki zlepek zdań i słów, to nawet nie czytam dalej i nie poprawiam, tylko won od razu :<
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

^ baaaardzo mądre.
  • 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

mbbacia, twoja pasta jest fajna. Nigdy nie grałem w tą grę, ale nie chciabym żeby samochody widmo jeździły sobie np. po moim GTA.
  • 0

mbbacia.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

trebmal dzięki zawsze ten jeden głos na tak poprawia człowiekowi humor ;). Na pewno napisze jeszcze jakąś o innych grach , bo takie lubię najbardziej.
  • 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja właśnie dodałem kolejne tłumaczenie z GTA 4 :)

a co do zaginionych odcinków

http://creepypasta.w..."Lost_Episodes"

tu jest ich bez liku :)

od razu mówię wszystkim tłumaczom, że rezerwuję Dragon Balla :)
  • 0

Lia.
Reputacja

Napisano

Neck, rewelacyjna pasta! :D
  • 1

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kiedy przeczytałam ostatnią pastę Lii (swoją drogą całkiem fajną) nasunęła mi się taka myśl - bardzo często bohaterowie past sami są winni sytuacji w których się znaleźli. Łażą po nawiedzonych domach, ściągają jakieś podejrzanie pliki z internetu, zapraszają do domu obcych ludzi, a potem się dziwią, że kończą tak jak kończą ;)
  • 2

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

dziękuję Lio! natchnęło mnie, gdy oczywiście zamknięto mi tory przed twarzą... pomyślałem, że taka troll pasta od czasu do czasu może się tutaj odnaleźć :D

@Marble

w tym tkwi cała magia :D ma to być rodzaj nauczki ("coo? ja tam nie wejde? potrzymaj mi piwo" :P)
wydaje sie to takie nierelane, nic sie nie moze stać, bo niby co? duchy nie istnieją i w ogóle... a jednak :)

Użytkownik Neck edytował ten post 14.01.2013 - 21:17

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych