Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

bloody alice.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja również zgadzam się z decyzją moderatorów. Czytałam tę pastę kilka dni temu na facebooku i powiem szczerze, że jest to chyba najbardziej chora rzecz, jaką czytałam. Według mnie są pewne granice, których nie powinno się przekraczać- nawet w topicu ze strasznymi historiami. Idąc dalej, sytuacja podobna jest do wszystkich filmów typu "Guinea Pig". Dla wielu osób przekraczanie granic tylko po to, aby ludzi obrzydzić i wywołać kontrowersje jest głupie. Dla innych tego typu bezsensowne filmy są fajne, tylko dlatego, że tę granicę przekraczają. Mimo wszystko dla mnie pisanie opowiadań o czymś tak chorym nie jest normalne.
A wiecie, co mnie boli najbardziej? To, że na fb w komentarzach pojawiały się komentarze dwunastolatków typu "fajne". Ja w tym wieku oglądałam horrory o zombie i potworach z szafy, nie czytałam zwyrolskich fantazji. Zaraz zostanę zminusowana, ale trudno. Po prostu mnie to przeraża.
  • -1

MEfi..
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To już nie jest kwestia cenzury, czy nawet prawa, moim zdaniem to już kwestia klasy i przekroczenia granicy dobrego smaku...
Zgadzam się z bloody alice, to nie to opowiadanie jest przerażające, tylko chęć pisania i czytania takich rzeczy przez młodych ludzi.
  • 1

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jest dosyć ostra i obrzydliwa, ale w końcu creepypasty mają za zadanie przerażać. Były w tym temacie i bardziej zboczone i ordynarne, a jedynie zostały oznaczone znakiem +18. Na plus jest fakt, że faktycznie ta pasta jest przerażająca, bo pasty o duchu z pod łóżka są zbyt mało straszne.
  • 4

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zaczynam się zastanawiać, czy ten temat rzeczywiście jest na rzeczy straszne i odpychające, czy na historie typu tych, którymi nieraz raczył Tripster
  • 0

amadox.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co ciekawe. Nie wiem skąd wytrzasnąłeś pastę Lolita, trebmal, ale była ona prawdziwym tematem na TORowisku. To dopiero daje do myślenia. ;)

Użytkownik amadox edytował ten post 27.01.2013 - 10:46

• 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

amadox, znalazłem ją na facebooku na jednym z creepypastowych fan page'y. Nie siedzę w takich zakamarkach internetu, nie wiem skąd się wzięła. Za to ty chyba coś wiesz...
  • 0

Satsujin.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lolita Slave Toy wywołała u mnie ciarki, brr. Jest naprawdę makabryczna i dosyć... obrzydliwa. I zrobiło mi się żal tych nieistniejących dziewczynek.

Ostatnia pasta o miłości to według mnie typowa pasta tego typu, a ja lubię, jak są długie i bardzo urozmaicone.
  • 0

amadox.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

amadox, znalazłem ją na facebooku na jednym z creepypastowych fan page'y. Nie siedzę w takich zakamarkach internetu, nie wiem skąd się wzięła. Za to ty chyba coś wiesz...

Wystarczy poczytać nieco na youtubach, i facebookach. Nie czuj że cię oskarżam bo akurat w tej sprawie, stoję za tobą. Ty po prostu wstawiłeś creepypastę, a ja nie uważam że jesteś jakimś chorym zwyrolem który ją swtorzył. Mimo to najwyraźniej przecwnicy Lollity tak twierdzą.
  • 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem jak można tak myśleć. Chyba wyraźnie napisałem na końcu, kto tłumaczył.

Wiesz co, nawet nie wpadło mi do głowy, żeby o tym poczytać. Muszę się chyba zagłębić w ten temat. I dzięki, że jesteś po mojej stronie :)
  • 0

amadox.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie wiem jak można tak myśleć. Chyba wyraźnie napisałem na końcu, kto tłumaczył.

Wiesz co, nawet nie wpadło mi do głowy, żeby o tym poczytać. Muszę się chyba zagłębić w ten temat. I dzięki, że jesteś po mojej stronie :)

Oceniać pastę to jedno. Faktycznie była mocna. Ale zjechać za nią tłumacza, to już głupota.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem skąd pomysł, że uważam trebmala za "chorego zwyrola" bowiem widziałem, że na samym dole jest napisany autor tłumaczenia. Nigdy też nie napisałem, że trebmal jest "taki albo taki" więc daruj sobie amadox te oskarżenia. Chodzi po prostu o to, że zamieścił opowiadanie, którego nie powinno się tutaj zamieszczać i tyle. Robisz z igły widły.

Poza tym pisząc o tym jaka ta pasta była oceniałem jej treść a nie autora czy autora tłumaczenia.
  • 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Connor, może zacznij usuwać takie kwiatki jak "żyć nie umierać" czy "złotopolscy lost episode". Wartościowym pastom daj spokój.
  • 1

Lia.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Skoro już jesteśmy przy temacie "opowiadań, których nie powinno się zamieszczać", proszę o konkrety, bo może i ja nieświadomie wezmę się za tłumaczenie czegoś, co uważane jest za niektórych za niemoralne lub przekraczające granice dobrego smaku. Dołączona grafika
  • 1

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

^tutaj chodzi o trollowanie Tripstera, czyli głupie opowiadania "o szatanie który mnie zjadł". Są żałosne i wiara to minusuje bo to cholerny TROLLING. ale moderatorzy wolą usuwać porządne pasty, a taki syf zostawiać...

nie ma raczej "opowiadań, których nie powinno się zamieszczać". jeśli coś jest pastą i uwazasz, że jest dobre - wstawiaj. najwyżej znowu zostanie usunięte ze względów "moralnych"...

==========

ps. mma problem, nie moge ustawić sobie avatara. po prostu sie nie wczytuje. posluzy ktos rada?

Użytkownik Neck edytował ten post 27.01.2013 - 19:14

• 0

cysiasty.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

tinipic wstaw czy jakoś tak nazwa ustaw w format katar i potem pokażą się 4 linki jeden z nich będzie pasował.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych