Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

pasta Teloc'a jest GENIALNA, po prostu meeega :o

Użytkownik Neck edytował ten post 03.02.2013 - 10:22

• 0

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Historia o apokalipsie jest mistrzowska :D
  • 0

Einsamkeit.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szkoda, że pasta dotycząca paradoksu czasu nie została bardziej rozpisana. Podczas czytania miałam wrażenie, że została napisana w wielkim skrócie, czego bardzo żałuję, bo pomysł całkiem niezły, interesujący, ale wykonanie już średnie. Bez szczegółów jest suche jak bułka bez masła.
Naprawdę szkoda. Ale cóż poradzić...
  • 0

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pasta "Paradoks Czasu" fajnie zawraca w głowie, ale się trochę nie trzyma kupy. Jane byłaby raczej uznana za chłopczyka, a nie dziewczynkę, z oczywistych względów. Nawet jeśli fizycznie była mężczyzną i kobietą, to pod względem chromosomowym mogła być tylko albo jednym, albo drugim. Więc nie mogłaby być zarówno ojcem, jak i matką. No i motywacja bohaterów, czy raczej bohatera - właściwie po co to wszystko zrobił?
  • 0

GodSaveTheTsar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Odnośnie pasty "Paradoks czasu": baaardzo mocno mi to zalatuje jednym z opowiadań zamieszczonym w antologii "Arcydzieła. Najlepsze opowiadania science-fiction stulecia". O ile moja pamięć się nie myli, było to "Wszyscy wy zmartwychwstali..." Heinleina.
  • 0

Teloc.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Cieszę się że moja debiutancka pasta się spodobała, a szczególnie miło słyszeć to od ludzi, którzy mają w tym temacie niemałe doświadczenie ;)

Co do "Paradoksu Czasu": historia o dziewczynie, która zakochuje się w samej/samym(?) sobie, w wyniku czego rodzi siebie, by potem zostać mężczyzną i zmienić się we włóczęgę, a w rezultacie spłodzić siebie z samą sobą, tylko po to by zostać barmanem i podrzucić się do sierocińca, gdzie mogłaby się zakochać w samej sobie itd. jest całkiem całkiem wciągająca, ale niestety za krótka i nawet jak na opowieść o podróży w czasie zbyt pogmatwana. Sam miałem pomysł by napisać coś o czasie i paradoksach, ale jak widać się z tym spóźniłem. Jeśli nikomu nie będzie przeszkadzać kolejna "czasowa" pasta w tak krótkim czasie to niedługo znów wstawię coś od siebie.

Użytkownik Teloc edytował ten post 03.02.2013 - 18:44

• 1

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, bardzo lubię takie historie o anomaliach w czasie (jak na fankę Doktora przystało ;)). Już kończę nową część tej serii, którą tłumaczę i ona też tego dotyczy, więc będzie kumulacja :)
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

marble, kiedy coś dodasz?
  • 0

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Już :)
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

uuuu, to juz sie zabieram

ps

własnie obejrzalem najnowszy odcinek Supernatural a tam zgadnijcie co...

Użytkownik Neck edytował ten post 03.02.2013 - 23:12

• 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Slender Man ? xD

Marble, kocham Twoją serię. To jedne z najlepszych creepypast, jakie kiedykolwiek czytałem :)
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie, w SP wątek podróży w czasie :D

i zgadzam się w 100%.
  • 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja już czekam na kolejną część. I pasowałoby, żeby ktoś usunął 1 post z pokojem, bo filmik się nie ładuje

Lestatt, nie miałbyś nic przeciwko wstawieniu tutaj pasty "Opuszczony Przez Disneya ?" Według mnie, pasta totalnie wymiata, a skoro już przetłumaczyłeś...

Tak w ogóle widziałem "Lolita Slave Toy" z polskim lektorem na youtubie. Czy jak wstawię link znowu będę miał nieprzyjemności ?

Użytkownik trebmal edytował ten post 05.02.2013 - 11:49

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Któryś moderator pisał, że za wstawienie Lolita Slave Toy będą ostrzeżenia. Wydaje mi się, że wersja wideo też pod to podchodzi.
Ale nie jestem pewny.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 05.02.2013 - 16:29

• 0

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie - kategorycznie odmawiam czytanie tego gniota; bolą mnie oczy od tej mojej grafomanii :mrgreen: .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych