Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Teloc, bardzo mi się podobała ta twoja pasta o podróżach w czasie, ale nie byłabym sobą gdybym nie miała paru uwag (właśnie dlatego, że pasta jest tak dobra, że te drobne rzeczy mnie rażą) :)
Po pierwsze, to zdanie: "Na ten temat jest mnóstwo rozwiązłych, encyklopedycznych definicji (...)" - chodziło ci chyba o słowo "rozwlekły" (bo "rozwiązły" ma trochę inne znaczenie), a jeśli tak, to nie pasuje do tego "encyklopedyczny" - bo sugeruje ono definicję zwięzłą i krótką, czyli coś zupełnie przeciwnego.
A po drugie: brakowało mi jakiegoś opisu emocji głównego bohatera. Piszesz, że się rozpłakał, ale przydałoby się też parę zdań na temat tego, jak się czuł, żeby można było lepiej wczuć się w jego sytuację i żeby troszkę spowolnić akcję, bez tego jest trochę chaotycznie.
Poza tym jest bardzo dobrze, to na pewno jedna z lepszych autorskich (nietłumaczonych) past tutaj :)
  • 1

Teloc.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dzięki za uwagi, w następnych pastach postaram się uniknąć podobnych błędów. Przyznam się szczerze, że sam nie jestem do końca zadowolony z tej pasty - głównie przez nikłe przedstawienie bohaterów i miejsca akcji. Nie lubię past z gatunku "zabili go i uciekł", więc staram się wstawiać przynajmniej minimalne opisy bohaterów czy odczuć wewnętrznych, chcę by historia była zrozumiała i wciągająca. I o ile w "Nie jesteś złym człowiekiem..." mogłem się skupić bardziej na głównej postaci (a można nawet powiedzieć że na dwóch postaciach), tak tutaj kilka godzin walczyłem z podstawowym zarysowaniem akcji. Była to pierwsza pasta, którą z wiadomych względów musiałem rozpisać na kartce. Czas akcji z założenia miał obejmować jeden dzień, więc musiałem skonstruować całą opowieść tak, by Michael nie spotkał po drodze samego siebie, uśmiercił wszystkich i wrócił do laboratorium. Najwięcej problemów dostarczyły mi dialogi z Samem (a spójrzcie jak drugi syn bohatera ma na imię, za późno to zauważyłem :P), który jednego poranka spotykał główną postać trzykrotnie. Przez problemy z czasem akcji nie mogłem się skupić na szczegółach.

Za określenie określenie mojej pasty jedną z lepszych past autorskich na stronie - dziękuję bardzo, motywujesz mnie do dalszego działania ;)
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

LusiaB, wszystkie pasty, które wkleiłaś w ostatnim poście, już tu były.
Zanim wstawicie pastę, sprawdźcie, czy jej nie było, to naprawdę nic nie kosztuje. Wiem, że się powtarzam, ale nie lubię sytuacji gdy myślę, że ktoś dodał nową historię, a okazuje się, że to powtórka.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 07.02.2013 - 15:50

• 1

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chciałbym dodać nową dopiero co przetłumaczoną creepypastę, ale chyba poczekam, bo tak głupio zamieszczać swój jeden post pod drugim
  • 0

agatrop.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Yyyyy... Czy ktoś może wyjaśnić mi, jaki jest sens pisania niestworzonych historii na TYM FORUM, a następnie komentowanie ich?
Serio pytam, bo mój umysł tego nie ogarnia... :o
  • -5

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@agatrop, po prostu chcemy poczytać ciekawe historie. Szczerze to nie wiem, co tu jest niezrozumiałego. :hm: Poczytaj trochę o creepypastach.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 07.02.2013 - 19:41

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@agatrop, to ja nie rozumiem twojego zachowania. Najpierw za wszelką cenę próbujesz nas przekonać do swojego zdania, że te historie to "wymysły chorej głowy". Potem obrażasz innych. No i po co? Nie łatwiej byłoby tego nie czytać skoro ci się nie podoba?
PS: Przekleństwa w creepypastach czasami są potrzebne, żeby lepiej wczuć się w sytuację bohatera.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 07.02.2013 - 20:43

• 2

agatrop.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@agatrop, to ja nie rozumiem twojego zachowania. Najpierw za wszelką cenę próbujesz nas przekonać do swojego zdania, że te historie to "wymysły chorej głowy". Potem obrażasz innych. No i po co? Nie łatwiej byłoby tego nie czytać skoro ci się nie podoba?
PS: Przekleństwa w creepypastach czasami są potrzebne, żeby lepiej wczuć się w sytuację bohatera.

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, co jest ciekawego w tych bełkotach?
Ja, *****, nikogo nie obrażam ;) Po prostu nie mogę tego pojąć moim malutkim umysłem.
Pomóż.

Dołączona grafika

/Connor
  • -3

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

O gustach się nie dyskutuje. Widocznie dla nas coś ciekawego jest, skoro lubimy czytać te "bełkoty".
  • 1

agatrop.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

O gustach się nie dyskutuje. Widocznie dla nas coś ciekawego jest, skoro lubimy czytać te "bełkoty".

Skoro tak mówisz i to lubisz, to ja się w to dalej nie **********.
Miłej lektury życzę.

PS.
Świat się kończy...

PS2
Boże, uchowaj mojego syna przed takimi grami na PS3.

Dołączona grafika

/Connor
  • -4

Badyl.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Skoro tak mówisz i to lubisz, to ja się w to dalej nie wpierdalam.
Miłej lektury życzę.

PS.
Świat się kończy...

Znalazła się nadzieja świata -.-.
A po co czytasz książki, czy oglądasz filmy skoro i tak wiesz, że to tylko wymysły jakiejś chorej głowy i nie działo się naprawdę?
Jeśli komuś czytanie creepypasty sprawia przyjemność to to jest wystarczający powód, żeby ją czytać. Wchodzisz tu jak jakiś niewyżyty dzieciak, rzucasz kurwami i obrażasz kogo się da. To ja mogę powiedzieć, że świat się kończy patrząc na Twoje, za przeproszeniem, arcydebilne zachowanie.
  • 4

agatrop.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

A po co czytasz książki, czy oglądasz filmy skoro i tak wiesz, że to tylko wymysły jakiejś chorej głowy i nie działo się naprawdę?

Nooo, do Stephen'a Kinga to wam jeszcze daleeeekooooo ;]

Więc zamiast tracić czas na internecie i podniecać się jakimiś z **** wziętymi historiami, polecam przeczytać parę książek tego autora.

Dołączona grafika

/Connor
  • -1

Badyl.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nooo, do Stephen'a Kinga to wam jeszcze daleeeekooooo ;]

Więc zamiast tracić czas na internecie i podniecać się jakimiś z dupy wziętymi historiami, polecam przeczytać parę książek tego autora.

Bo na pewno przeczytałeś chociażby 1/10 past w tym temacie i potrafisz to powiedzieć. Gwarantuję, że znajdą się tu pasty lepsze od twórczości Kinga, z którego w sumie żaden wybitny pisarz, po prostu rozdmuchane nazwisko.
Leć zbawiać świat w innym temacie, panie Świat-się-kończy-bo-ludzie-czytają-creepypasty.

EDIT: Czyli co, potrafisz rzucić tylko Kingiem, bo znają go nawet dzieci w podstawówce i każdy wie, że to gość od horrorów? Przeczytałeś chociaż jedną jego książkę, czy tylko słyszałeś, że to "ten gość od dobrych horrorów"? Bo mam wrażenie, że o tworach Kinga masz zerową wiedzę, skoro tak ciśniesz po pastach z tego tematu i dziwisz się, że ludzie to czytają. No ale jego historie są w końcu takie głębokie i mają przesłanie, nie to co creepypasty.

Użytkownik Badyl edytował ten post 07.02.2013 - 21:27

• 0

agatrop.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Gwarantuję, że są tu pasty lepsze od twórczości Kinga, z którego w sumie żaden wybitny pisarz, po prostu rozdmuchane nazwisko.

KHMMKHHH, przepraszam, zakrztusiłem się... :mrgreen:

Spuentuję to tak:

- DO KSIĄŻEK, BARANY!

Niniejszym i powyższym żegnam :)

Dołączona grafika

/Connor
  • 0

cysiasty.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tu piszą straszniejsze historię od Kinga. Ogolnie to ma fajne książki.
Ps zna ktoś książki o zombi bo creepypasty zostawiają mi pewien niedosyt.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych