Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Please log in to reply
3445 replies to this topic

Don'tTouchMe.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pasta o emily zdecydowanie słabsza od poprzednich części tej serii,czekam na następną:]
  • 0

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

marble, nie wpadłem na to, a przy szukaniu nawiązań myślałem o tej paście. Zastanawiałem się nawet czy to nie Gulgot i Pluskwiak dali kopa wujkowi Scottowi :D
  • 0

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

haha, a wiecie, że ja też myślałem o Gulgocie i Pluskwiaku? :D

według mnie najslabsza pasta z tej serii to ta o tym moście... nie chce mi sie otworzyc strona z pastami, a nie pamietam tytułu. ale tak czy inaczej, ta seria to chyba najlepsza na tym forum. dzięki!
  • 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Neck, chodzi ci o "Żarty" :)
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Neck
Ta seria jest genialna, ale Penpal był jeszcze lepszy ;)

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 14.02.2013 - 16:08

• 0

Kraken.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ostatnio samą lipe wrzucacie :)
  • -5

mizantrupia.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

À propos Penpala - autor, Dautan Auerbach aka 1000Vultures poinformował ostatnio, że książka prawdopodobnie zostanie zekranizowana. Skontaktował się z nim producent Rich Middlemas, który ma na koncie Oscara (!). Czekam z niecierpliwością : D
Swoją drogą, chciałam kiedyś przetłumaczyć tę serię, ale po braku odpowiedzi mejlowej od 1000Vultures postanowiłam zrezygnować. Cieszę się, że jednak ktoś postanowił to zrobić i teraz nie tylko ja na tym forum nie będę mogła się doczekać filmu : D
  • 2

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

jestem leniwy, mógłby mi ktoś wysłać link do "Penpal"? chyba nie czytałem xD z góry wielkie dzięki :D

trebmal, tak, miałem na myśli żarty, dzięki :)
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Neck
http://www.paranorma...399#entry525399
To jest ostatnia część, ale są tam linki do poprzednich ;)
  • 1

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Na reddicie w dziale nosleep jest dużo fajnych serii, najpopularniejsze (czyli "Penpal" autorstwa 1000Vultures i seria o Casey autorstwa CaseByCase) zostały już chyba tu przetłumaczone przez harpoonek. Przetłumaczyła też chyba kilka past użytkownika inaaace, ale chyba nie wszystkie - bardzo je polecam, też dostał chyba propozycję wydania książki. Seria, którą teraz tłumaczę też jest z reddita, ale nie jest aż tak popularna, wybrałam ją bo części są bardzo luźno powiązane ze sobą (albo wcale), chyba nie starczyłoby mi cierpliwości żeby tłumaczyć takiego "tasiemca" ;) W każdym razie polecam nosleep jako źródło dobrych past do czytania i tłumaczenia. I cały czas dodawane są nowe :)
  • 3

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

dzięki lupus :)
nie wiem, która seria jest lepsza, penpal to nie creepypasta, ale za to klimat był genialny, nie ptrafię go opisać... genialne uczucie :o

Użytkownik Neck edytował ten post 15.02.2013 - 18:25

• 0

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Radzio12, dzięki za zamieszczenie historii Nevady-tan, mimo że sporo czasu spędzam w Internecie i interesuję się Japonią, to nigdy o niej nie słyszałam. W życiu nie pomyślałabym, że jedenastoletnia dziewczynka byłaby zdolna do czegoś takiego. Chociaż nie powinno mnie to tak dziwić, biorąc pod uwagę jej zainteresowania - widziałam "Battle Royale" i to naprawdę chory film. Dobry, ale chory.
  • 2

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Marble, byłaby była. Jak dla mnie to jedna z najmocniejszych historii z Kraju Kwitnącej Wiśni :)
Zresztą parę ładnych lat temu w Niemczech powstał zespół o nazwie Nevada-Tan. A że miałem wtedy niemiecką Vivę i kupowałem niemieckie Bravo, to w którymś wywiadzie powiedzieli, że to od tej dziewczynki. Wtedy zacząłem się tym interesować.

Coś masa jest teraz użytkowników z jednym postem, którzy dodają pasty na minusie. Hmm...
  • 3

Andżela.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wracam z moją najnowszą pastą. Pisałam ją chyba z godzinę. Jest średniej długości ale myślę, że chociaż komuś się spodoba bo na prawdę się przy niej wysiliłam. Ale jak nie to trudno. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem a raczej nad beznadziejną pastą ;)
  • 0

Don'tTouchMe.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Andżela,nie obrażając cię,ale to było chyba najgorzej napisane opowiadanie jakie czytałem:D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych