Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Please log in to reply
3445 replies to this topic

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Spoko, dzięki xD przekonałeś mnie, amadox :D

Tak sobie czytam pasty z ostatnich stron i muszę powiedzieć, że twórczość Kaviego szalenie mi się podoba :)

Pasta "Obroty Zegara" - "U niego stwierdzono zawał, co staruszka zdziwiło bo nie sądził, że w wieku dwudziestu lat można mieć zawał."
Oj, można, można. Fani Death Note już wiedzą jak xD
  • 0

Kavi.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo dziękuje za wszystkie pozytywne komentarze na temat moich past. :) Mam motywacje do dalszego pisania, zapewne dziś coś znowu wrzucę. ;)
  • 0

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Connor, co to ma być za ostrzeżenie za wulgarny język?! Przecież wygwiazdkowałem wszystkie wulgaryzmy... Nie obraź się, ale jako moderator/admin jesteś beznadziejny. Zamiast usuwać pasty z reputacją minus 11, poprawiasz te już poprawione
  • 1

Yaourin.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Jak dla mnie bezsensu jest dawać jakiekolwiek ostrzeżenia za wulgarny język w opowiadaniach, ponieważ niekiedy jakiś wulgaryzm jest po to by podkreślić emocje co jest rzeczą normalną. Kiedyś ostrzeżeń za wulgarny język nie było w Creepypastach i było lepiej, a dziś moderatorzy zwracają na to nadmierną uwagę. Gdyby być tak szczegółowo regulaminowym to temat powinien być zamknięty, ponieważ pojawiają się tam wulgaryzmy i creepypasty nawołują do przemocy, oraz wiele innych rzeczy opisanych w §7 w Regulaminie.

Użytkownik Yaourin edytował ten post 21.03.2013 - 08:02

• 6

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

jaki jest sens cenzurować ocenzurowane słowa? NO JAKI?

skąd w ogóle przypuszczenia, że to są wulgaryzmy? to może być każde inne słowo... :>
  • 2

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Spieszę z wyjaśnieniami:
FAQ

3.2 Wulgaryzmy
Na Forum paranormalne.pl obowiązuje całkowity zakaz używania słownictwa uważanego powszechnie za wulgarne. W razie wątpliwości związanych z klasyfikacją danego słowa lub zwrotu jako wulgaryzm, rozstrzygającym kryterium będzie definicja zawarta w Słowniku Języka Polskiego -- jeśli więc nie masz pewności co do któregoś z określeń, jakie zamierzasz zastosować w swojej wypowiedzi, skonsultuj się z powyższym słownikiem. Warto podkreślić również to, że wulgaryzm wygwiazdkowany, np. w postaci d*** również pozostaje wulgaryzmem. Ponadto zakazem objęte jest używanie zmodyfikowanych (np. zamianą litery) wersji wulgaryzmów oraz wszelkich nieobecnych w SJP neologizmów będących pochodną słów wulgarnych.

• 0

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hm, może byłoby warto spisać zasady tworzenia i dodawania creepypasty i przyczepić gdzieś w widocznym miejscu? Jak widać wiele osób sądzi, że ten temat rządzi się własnymi prawami, nie wszyscy na bieżąco czytają komentarze. A jeśli uważacie, że nie ma sensu mnożyć regulaminów ponad potrzebę, to może dałoby się chociaż dodać jakieś ostrzeżenie. Bo za jakiś czas znowu ktoś nieświadomie złamie regulamin, i znowu wszyscy zaczną protestować, i tak w kółko.
  • 1

trebmal.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jestem za, bo to ludzkie pojęcie przechodzi...
  • 0

bidon.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szczerze powiedziawszy, wolę czytać pasty z wulgaryzmami niż z gwiazdkami zamiast nich. Wulgaryzmu w wielu przypadkach dodają pewnego smaku, dobrze użyte podkreślają emocje. Uważam, ze w creepypastach powinno być dozwolone używanie przekleństw, bo w pewnym sensie jest to dzieło literackie, a dzieł literackich się nie cenzuruje :)
  • 4

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety zawsze jest tak, że jeżeli pozwoli się na coś w jednym miejscu, to zaraz znajdzie się ktoś, kto powie „skoro można tutaj to, czemu nie wszędzie „.

Skro są to dzieła literackie tak jak mówicie, to uważam, że używając właśnie języka literackiego można doskonale zastąpić wulgaryzmy. Wówczas nie trzeba będzie wykropkowywać niczego w opowiadaniach.
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A co, jeśli tłumaczymy pastę, w której są przekleństwa? Albo chcemy dodać czyjeś tłumaczenie, w którym też występują wulgaryzmy?
  • 0

Vanlid.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Sierpę i młotę connorową cenzure :0
  • 2

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co, jeśli tłumaczymy pastę, w której są przekleństwa? Albo chcemy dodać czyjeś tłumaczenie, w którym też występują wulgaryzmy?

Zastąpić je innymi wyrazami lub w całości wygwiazdkować.
  • 0

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A wracając do tematu dodawanych creepypast, czy tylko mi się niewygodnie czyta kiedy tekst pasty jest wyśrodkowany? Mam tu na myśli pasty użytkownika Kavi. Są fajne, ale jakoś irytuje mnie to formatowanie, zwłaszcza kiedy w linijce jest tylko jedno albo dwa słowa. Ale może tylko ja tak mam?
  • 0

Vendol -A-.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niestety pasta Puncha, którą zamieścił ostatnio już była wcześniej na forum.
http://www.paranorma...p/page__st__180
Post nr.186.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych