Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Please log in to reply
3445 replies to this topic

Laestar.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy tylko mi sie odechciewa czytac paste jesli podany jest autor, albo co gorsza napisane "pasta mojego autorstwa", "Na podstawie mojego snu", "nie oceniajcie surowo, moja 1 pasta hehe" ?
  • 1

Marble.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Nie oceniajcie surowo" też trochę mnie denerwuje, ale podawanie że pasta własnego autorstwa akurat ma sens, przecież są tutaj też tłumaczenia. A co do "na podstawie snu" - jak dla mnie pasta może być nawet na podstawie wróżby z fusów z herbaty, byleby była dobra :)
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hm, może byłoby warto spisać zasady tworzenia i dodawania creepypasty i przyczepić gdzieś w widocznym miejscu? Jak widać wiele osób sądzi, że ten temat rządzi się własnymi prawami, nie wszyscy na bieżąco czytają komentarze. A jeśli uważacie, że nie ma sensu mnożyć regulaminów ponad potrzebę, to może dałoby się chociaż dodać jakieś ostrzeżenie. Bo za jakiś czas znowu ktoś nieświadomie złamie regulamin, i znowu wszyscy zaczną protestować, i tak w kółko.

Dobry pomysł, już wcielony w życie forum.

Administratorka dodała notkę o regulaminie i zasadach. Jest na niebieskim tle, na górze działu "Nasze Historie". Widać ją również w temacie o Creepypastach.
  • 0

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No, z tak rzucającą się w oczy informacją nikt już nie będzie mógł usprawiedliwiać się niewiedzą :)

Rzeznik, czy twoja pasta była inspirowana filmem "Sinister" z Ethanem Hawkiem? Bo widzę wyraźnie podobieństwa (z ciekawości pytam).
  • 0

agatrop.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Skoro są to dzieła literackie tak jak mówicie

:lol3: :lol3: :lol3: DZIEŁA LITERACKIE? :lol3:
Oni tak na poważnie? :lol2:

, to uważam, że używając właśnie języka literackiego można doskonale zastąpić wulgaryzmy.

Żeby zastąpić jedno słowo drugim to, przede wszystkim, trzeba mieć odpowiedni zasób słów. To raz.
Dwa, to trzeba potrafić "żonglować" słowami, zamiast piłką na PS3.
I po trzecie - można wachlować słowa, osiągając pożądany efekt, ale dla naszych forumowych "literatów" ten poziom jest >unavailable<

A co, jeśli tłumaczymy pastę, w której są przekleństwa? Albo chcemy dodać czyjeś tłumaczenie, w którym też występują wulgaryzmy?

A co? A nic!
Skoro nie potrafisz, nie pchaj się na afisz.

PS.
Żonglować słowami, a wachlować słowa to nie to samo, gdyby ktoś nie wiedział.

Użytkownik agatrop edytował ten post 25.03.2013 - 20:19

• -6

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

agatrop, a potrafisz mi wytłumaczyć po co tu wróciłeś? Żeby nas znowu obrażać? Żeby się dowartościować? Bo ja tego po prostu nie rozumiem. Myślałem, że ten ban czegoś cię nauczył. Lepiej byś napisał coś pożytecznego, a nie jeździł po nas.
  • 1

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

i znowu ten no-life, który nie ma nic lepszego do roboty, niz cisnac nam w poniedzialkowy wieczór xD no skisłem normalnie xD
  • 2

X2D3.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Te o GTA są coraz nudniejsze - właściwie już ich nie czytam. Ostatnio najbardziej podobała mi się "Teoria Sznurków" ;p
  • 0

Nanashi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uwielbiam te historyki, są takie klimatyczne.. Można czytać je całymi dniami, tylko później umysł taki jakby.. Lekko spaczony :P
  • 1

Kavi.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do dopisków o "nie ocenianiu surowo" również jestem na nie. Ale pisanie czyja jest pasta lub, że to tłumaczenie już jak najbardziej jest okej, ponieważ ludzie często stąd kopiują pasty i wklejają na np. fanpage, lub strony o tej tematyce. I tu też mam małą wzmiankę do adminów by zwrócili większą uwagę na kopiowanie historii stąd, ponieważ niekiedy gdy ktoś kopiuje to nie wkleja kto jest faktycznie autorem, lub biorą creepypaste jako swoją.
  • 3

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

^ true
  • 0

Vanlid.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Inferno - Słaba pasta. Były setki podobnych, więc wymyśl coś ciekawszego :P
  • 0

agatrop.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

agatrop, a potrafisz mi wytłumaczyć po co tu wróciłeś? Żeby nas znowu obrażać? Żeby się dowartościować? Bo ja tego po prostu nie rozumiem.

W jakim znaczeniu wróciłem? Przecież cały czas jestem.

A gdzie ja WAS (tzn. kogo?) obrażam?

Po prostu piszę, co myślę. A że dostałem bana? No cóż, widać warto było, bo już żaden kretyn nie będzie mógł sobie pozwalać, na używanie wulgaryzmów do woli.

Żeby używać wulgaryzmów, to trzeba mieć pozycję i klasę, a nie pisać dla samego pisania.
Np. tutaj:

• 0

Cysiek.

1+1=69

• Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie dorastasz mu do pięt więc twój kontrargument stracił ważność. Dziękuje dobranoc.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja wam mówię, że macie przestać się kłócić, bo cel tematu jest inny.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych