Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Please log in to reply
3445 replies to this topic

the vampire.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Możesz to jakoś rozwinąć trebmal? :P Co do piosenki, jest nietypowa, ale po przesłuchaniu nie czułam się raczej jakoś inaczej..

Użytkownik the vampire edytował ten post 06.04.2013 - 10:25

• 0

Dulce.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja też nie czuję się jakoś inaczej po wysłuchaniu piosenki. Nie mam żadnych głębszych przemyśleń na jej temat. ;d
the vampire - kiedy możemy liczyć na nową pastę? : D
  • 0

the vampire.
Reputacja

Napisano

@up, pewnie dlatego że nie słuchamy jej po kilkanaście razy, chociaż z drugiej strony każda piosenka słuchana po raz enty może wywołać ból głowy, czy inne takie dziwne objawy :P
A co do pasty.. Hm, pewnie dzisiaj, postaram się znaleźć coś ciekawego.
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@the vampire, Brama umysłu już była :(
  • 0

the vampire.
Reputacja

Napisano

@up dzięki, że napisałeś, bo szczerze mówiąc nawet wcześniej jej nie zauważyłam :o no cóż, może po prostu zastąpię ją inną pastą.
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@trebmal, może to i lepiej, że tej gry nie znalazłeś, jeszcze byś samobójstwo popełnił i miałbym cię na sumieniu (w końcu to ja wkleiłem tą pastę) :P

a co do tej piosenki, to jak ona się nazywa i kto jest wykonawcą?

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 06.04.2013 - 21:51

• 0

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Lupus, hahaha, daj spokój :D

Song For Great Satan, chyba tak...

zresztą pod pastą @the vampire masz link na yt do niej.

Użytkownik trebmal edytował ten post 07.04.2013 - 09:19

• 0

Kavi.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@The Vampire, mnie również strasznie irytował fakt, że ludzie biorą stąd pasty i nie podpisują ich nickiem/imieniem prawdziwego tłumacza lub autora. Przez to napisałem do Connora i jak widać, przyniosło to efekt. Zobaczymy jak będzie dalej z kopiowaniem past.
@Connor, bardzo Ci dziękuje za rozpatrzenie mojej prośby i wprowadzenie jej w życie!
  • 0

the vampire.
Reputacja

Napisano

@up no dokładnie. Podpisywali je ponadto własnym inicjałem, co wg mnie było zwyczajnie chamskie. Kilka dni temu pisałam do nich w tej sprawie i otrzymałam taką odpowiedź:

Cześć
Muszę przyznać, że też się nie podoba nam ten stan rzeczy, ale w większości wypadków utwory, które tu dodajemy są reblogami. W tym wypadku trudno ustalić kto jest autorem, tłumaczem, a kto tylko przekopiował tekst. W związku z tym dajemy takie informacje tylko przy pewniakach, jak np. materiały autorskie, czy treści z para-noir. Żebyśmy mogli zawierać tego typu adnotacje, to musiałoby być podane źródło przy każdym tego typu tekście.
Owszem, będziemy się bardziej starać w uznawaniu autorstwa, ale bez potrzebnych informacji na ten temat, wolimy po prostu nie snuć hipotez kto napisał dany tekst.
Jeśli tego typu informacja była podana przy funnymouth, to z góry przepraszam za niedopatrzenie. Porozmawiam z adminem, który to dodał.
Przepraszam za kłopot i życzę miłego dnia.
J

Mam jedynie nadzieję, że uwaga dodana przez Connora coś da i nie będą się już tłumaczyć zwrotami typu "trudno ustalić autora".
  • 0

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

jeśli im tak trudno ustalić autora, to niech past nie dodają. Albo z podpisem, albo w ogóle.
  • 0

ServusSnajper.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dodałam 2 pasty, bo znalazłam parę nieznanych (mam nadzieję, że jeszcze ich nie było). Jak się spodoba, to przetłumaczę kolejne ;)
  • 0

Kavi.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

The Vampire,
Do Creepypasta Polska akurat nie mam żadnych zarzutów, bo moje pasty zawsze były tam wrzucane z dopisanym autorem. Był jeden wyjątek, ale po napisaniu i wyjaśnieniu sytuacji od razu dodali notkę o tym, że jestem autorem.
Ale ludzie na innych stronach lub innych fanpage czasami dodają bez żadnej wzmianki o autorze, jeszcze gorzej gdy biorą rzecz jako swoją. Może moje pasty nie są najlepsze, ale skoro ja je pisałem to nie chcę by ktoś je kopiował jako swoje bo denerwuje to strasznie.
Z tym samym rozumiem Cię, jak bardzo możesz się irytować gdy widzisz w necie jakieś swoje tłumaczenie bez żadnych dopisków.
  • 0

the vampire.
Reputacja

Napisano

@up cieszę się, że tak było, miło patrzy się na swoje pasty publikowane na stronie z dość dużą popularnością. Twoje są dobre, inaczej by ich nie wklejali ;) Ale nie można ignorować zachowania, w których praktycznie przywłaszcza się czyjeś tłumaczenia/opowiadania. Nie tylko moich nie podpisywali jak widać, poza tym praktycznie je sobie przywłaszczali dodając do nich swoje inicjały. No, ale dość już o tym, w końcu ile można. Oby pamiętali o źródle i tyle.
@Namida pasta 1 guy 2 spoons ciekawa, plus poleciał. Nawet filmik znalazłam, ale nie odważyłam się go obejrzeć do końca :x A co do tej o Mayhem, też mi się podobała, niestety wyczerpałam już możliwość przyznawania poztywnych opinii. Jak ja uwielbiam pasty oparte na faktach.

Użytkownik the vampire edytował ten post 07.04.2013 - 20:59

• 0

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Namida, pierwsza pasta bardzo dobra. Co do drugiej również, ale po przeczytaniu tekstu i jeszcze uwadze okładka mnie zawiodła. :)
  • 0

Dulce.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Namida - świetne pasty. ; ) Szczerze mówiąc, ja też boję się obejrzeć filmik do końca, może kiedyś.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych