Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

black96.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co myślicie o paście "Bez powrotu"? Chciałabym poznać Waszą opinię, bo nie wiem czy kontynuować pisanie jej i wstawianie tutaj, czy zająć się lepiej szukaniem past, ewentualnym ich tłumaczeniem i dodawaniem tutaj :)

Odnośnie creepypasty Sylwii26: nie jestem ekspertem i nie uważam się za jakąś znawczynię, ale cieniutka :/ Trochę bez ładu i składu-najpierw opowiadasz o tym, że mama zabiera Cię na wakacje i brakuje Ci ojca, później nagle jakiś sen (a może przewidzenie?), a na koniec jakaś straszna dziewczynka i akcja z chowaniem się do kosza. Dodatkowo błędy, od których oczy bolą: "za snełam", (...)a koło niej kartka a na niej(...)", "na demną", "po paczyła" i moje ulubione "chichita". Wiem, pewnie się czepiam-ale ciężko się czyta (przynajmniej mi) taki tekst. Jeśli już coś wrzucamy, to starajmy się, żeby to jakoś wyglądało i było w miarę schludnie napisane. Nie zrozumcie mnie źle. Mam ogromny szacunek dla osób, które samodzielnie piszą pasty, bo sama wiem, że jest to bardzo ciężkie. Ale ludzie, troszkę szacunku oraz miłosierdzia dla czytelników i ich biednych oczu :)
  • 1

Asoto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co myślicie o paście "Bez powrotu"? Chciałabym poznać Waszą opinię, bo nie wiem czy kontynuować pisanie jej i wstawianie tutaj, czy zająć się lepiej szukaniem past, ewentualnym ich tłumaczeniem i dodawaniem tutaj :)

Dlatego mam Szajsunga a nie iCrapa :D Dawaj dalej :P
  • 0

black96.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ok. Więc jutro skończę pisać kolejną część i postaram się ją tu umieścić :)
  • 0

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nadal twierdzę, że masz niewiele lat, przynajmniej mentalnie. Gdybyś wiedział co NAPRAWDĘ wyprawiają twoi kochani Illuminaci, to byś ich w opisie nie promował.

Jestem oburzony. Wątpię, że nie używasz takiego słownictwa na co dzień. Poklniemy w domu a w necie zgrywamy aniołka?

edit Yaw
Dołączona grafika

• 0

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

dokładnie. nie wiem, po co jest ta cenzura.

bo wchodzą tu "nieletni"?

ja sam mam 15 lat i jeszcze będąc w 6 klasie w podstawówce słyszałem 9latki klnące tak, że aż mi szczena opadła. w dodatku watpie, żeby takie szczyle wchodziły na takie fora.

zachowanie kultury?

Piszemy tu o morderstwach, gwałtach nawet... takich rzeczy (w ogole, ale zeby tez brzmialy wiarygodnie) nie można sobie tak po prostu opowiedzieć. (posłuchajcie sobie końcówki piosenki "KoRn - Daddy", tam widać to wyraźnie)

Nadużywanie wulgaryzmów też nie jest fajne, ale czasem inaczej się nie da.
  • 0

trebmal.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pasta o końcu świata bardzo fajna, w sumie o moja wina że przeczytałem ją 5 dni za późno i nie ma klimaciku :)

@black96, lubię twoje opowiadanie. I rozwaliło mnie to co napisałaś po cześci szóstej

Użytkownik trebmal edytował ten post 07.05.2013 - 06:01

• 0

black96.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@trebmal, dziękuję, bardzo mi miło.
A odnośnie cenzury-nie da się niektórych rzeczy opisać bez użycia żadnego wulgaryzmu. Pomyślcie, przykładowo zauważamy jakiegoś potwora, mordercę czy pedobeara. Co wtedy krzyczymy? Oczywiście dźwięczne przekleństwo na k. Chyba nikt w takiej chwili nie powiedziałby "o kurza stopa" albo "niech mnie kule biją" :D a moim zdaniem w creepypastach chodzi o to, żeby przekonać czytającego, że opisuje ona prawdziwe wydarzenia, więc musi być realistyczna. Oczywiście jestem przeciwniczką rzucania mięsem, ale cenzurowanie każdego "brzydkiego" słowa to trochę przegięcie. Chyba każdy w jakiejś niebezpiecznej lub strasznej sytuacji by przeklął, to normalne. Więc nie przeginajmy cenzurując każde przekleństwo, bo czasami ich obecność znaczenie urealistycznia pastę :)

Użytkownik black96 edytował ten post 07.05.2013 - 12:20

• 3

Asoto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szczerze powiem, że ta najnowsza mnie nie wciągnęła bardzo jakoś. Ale to może wina braku humoru po maturze :D
  • 0

AntyConnor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Proponuję żemy zamiast wulgaryzmów wstawiać słowo CONNOR albo CONNORED :D
  • 2

black96.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Proponuję żemy zamiast wulgaryzmów wstawiać słowo CONNOR albo CONNORED :D

ewentualnie 'coo[nno]rwa' :D
  • 0

Pawlowsky.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

WOW!
Bez kitu, jak sie wkrecilem w Siri to ostatni kawalek o tym wlamywaniu na kompa naprawde przez chwile mnie zaniepokoil.

Gdyby to bylo napisane bez przecinkow kropek i z malej litery bez ż ą ę to bym chyba mial niezlego szoka.

Użytkownik Pawlowsky edytował ten post 07.05.2013 - 19:18

• 0

black96.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

WOW!
Bez kitu, jak sie wkrecilem w Siri to ostatni kawalek o tym wlamywaniu na kompa naprawde przez chwile mnie zaniepokoil.

Gdyby to bylo napisane bez przecinkow kropek i z malej litery bez ż ą ę to bym chyba mial niezlego szoka.

Cieszę się, że Ci się spodobała, bo specjalnie ją trochę zmodyfikowałam :)
  • 0

AntyConnor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

SConnorwysyńsko dobry pomysł black96 :D

Użytkownik AntyConnor edytował ten post 07.05.2013 - 19:58

• 0

black96.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dzięki, Potworki, ale mnie już tak nie komplementujcie, bo jeszcze nie daj Boże popadnę w samozachwyt i zrobi się ze mnie drugi Connor xD
  • 1

Vanlid.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

E tam, Connorobiste te pasty, Connorwa ConnorAĆ!
Hue, hue :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych