Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Deferdus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Każdy ma swój gust i każdemu podoba się co innego. Skoro tobie się to nie podoba po prostu to napisz, a nie się czepiasz osób które sądzą inaczej.
  • 0

Salvatore.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@up
Moja pierwsza wiadomość nie była adresowana do Ciebie, nie zauważyłem Twojego komentarza. :P

Do autorki pasty - nie była ona ani trochę straszna/ciekawa, końcówka zrąbana i motyw "opętanej" gry oklepany.

Użytkownik Salvatore edytował ten post 01.07.2013 - 22:33

• 0

Wyxud.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

mi bardzo podoba sie motyw jakto nazwales "opetanej" gry.
Kiedys byla taka pasta o morowindzie i byla zajebibsta
  • 2

Salvatore.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Masz rację, była super. Tylko że ona była dobrze napisana (przez co była ciekawa i w jednym momencie ciarki mnie przeszły) i to była u licha inna gra.
  • 0

Deferdus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muszę przyznać, pasta o Morrowindzie była świetna i "The Sims 3" nie dorasta jej do stóp. Motyw opętanej gry jest bardzo sławny. Powstaje wiele takich past, weźmy na przykład wszystkie pasty o Pokemonach. Większość z nich to kicz bez sensu, który nie umie nawet zaciekawić. Jednak czasami znajdą się te perełki, które umieją przestraszyć. Weźmy też na przykład legendarnego Polybiusa, którego chyba każdy zna. Mnie osobiście ta pasta nie przestraszyła, jednak są osoby które ją bardzo chwalą. Jeszcze jakiś przykład? No choćby chyba najbardziej znana creepypasta o grze dziejącej się w realiach My Little Pony czyli Luna Game. Sam grałem w tą grę i nie da się skłamać, że wcale się nie przestraszyłem. Nie można tego samego powiedzieć o Sonic.exe, czyli bezsensownej próbie przeniesienia geniuszu Luna Game w realia Sonica. Creepypasta o grach mogę wymieniać w nieskończoność, niestety nie każda jest dobra, jednak nie mało jest też i tych dobrych.
  • 0

Vanlid.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Rajden daj se spokój, chłopcze >:C
  • 0

Avii.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej, chciałem podzielić się z wami pewną historią
http://www.paranorma...060#entry567060
  • 0

marcin szeregowy.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć ostatnio(jakieś 2 dni temu) napisałem creepypastę, chciałbym znać wasze opinie na jej temat, ponieważ jest to moja pierwsza. liczę na konstruktywną krytykę z waszej strony, jeśli nie jest taka zła, to mam zamiar w niedalekiej przyszłości napisać jeszcze kilka(mam mnóstwo pomysłów, tylko muszę je przemyśleć), a więc, czytajcie, i oceniajcie :P
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@marcin_szeregowy

Ok, powiem ci, co myśle. Przyganiał kocioł garnkowi, ale jeśli chcesz krytyki, to ci ją dam.

1. Troche za długie zdania. Nie wszystko musi być wyjaśnione w jednym zdaniu.

2. Akapity. Ciąg liter źle się czyta, nie raz przez przypadek zaczynałem czytać tę samą linijkę.

3. "Po drodze kiedy szedłem przez korytarz zobaczyłem że moje buty które postawiłem pod szafką były rozrzucone 2 metry dalej. ,Pewnie potrąciłem je jak tak błądziłem po omacku"" - staraj się nie pisać czegoś takiego. Czytałem dużo creepypast i w każdej, kurde, tekst tego typu to nie było jednak "potrącenie", tylko zawsze to była sprawka tego czegoś, czymkolwiek było.

4. Wotyw z otwartymi drzwiami i psychopatą z deka oklepany. Wbił ci nóż w plecy, a ty dalej mogłeś się ruszać i gadać... troche nierealistyczne

5. "Zastanawiasz się dlaczego piszę w czasie przeszłym? pewnie się domyślasz ale o tym za chwilę." - wiesz, troche dziwnie się czyta relacje kogoś, kto nie żyje. Gdybyś dodał na końcu, że jesteś duchem (cokolwiek), to by było zrozumiałe.

6. PRZECINKI!

Nie robisz błędów ortograficznych (a przynajmniej nie zauważyłem), "szedłem" (uszy bolały, kiedy w szkole wszyscy mówili "weszłem") też mnie pozytywnie zaskoczyło. Pracuj, wymyśl coś swojego, bo idzie ci to całkiem całkiem.

Jak mówiłem, przyganiał kocioł garnkowi, ale poprosiłeś o opinie, to nie mogłem odmówić :P

Użytkownik Neck edytował ten post 06.07.2013 - 22:34

• 0

Avii.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytał ktoś moją historię? Kojarzy ktoś tę grę?
  • 0

marcin szeregowy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@marcin_szeregowy

Ok, powiem ci, co myśle. Przyganiał kocioł garnkowi, ale jeśli chcesz krytyki, to ci ją dam.

1. Troche za długie zdania. Nie wszystko musi być wyjaśnione w jednym zdaniu.

2. Akapity. Ciąg liter źle się czyta, nie raz przez przypadek zaczynałem czytać tę samą linijkę.

3. "Po drodze kiedy szedłem przez korytarz zobaczyłem że moje buty które postawiłem pod szafką były rozrzucone 2 metry dalej. ,Pewnie potrąciłem je jak tak błądziłem po omacku"" - staraj się nie pisać czegoś takiego. Czytałem dużo creepypast i w każdej, kurde, tekst tego typu to nie było jednak "potrącenie", tylko zawsze to była sprawka tego czegoś, czymkolwiek było.

4. Wotyw z otwartymi drzwiami i psychopatą z deka oklepany. Wbił ci nóż w plecy, a ty dalej mogłeś się ruszać i gadać... troche nierealistyczne

5. "Zastanawiasz się dlaczego piszę w czasie przeszłym? pewnie się domyślasz ale o tym za chwilę." - wiesz, troche dziwnie się czyta relacje kogoś, kto nie żyje. Gdybyś dodał na końcu, że jesteś duchem (cokolwiek), to by było zrozumiałe.

6. PRZECINKI!

Nie robisz błędów ortograficznych (a przynajmniej nie zauważyłem), "szedłem" (uszy bolały, kiedy w szkole wszyscy mówili "weszłem") też mnie pozytywnie zaskoczyło. Pracuj, wymyśl coś swojego, bo idzie ci to całkiem całkiem.

Jak mówiłem, przyganiał kocioł garnkowi, ale poprosiłeś o opinie, to nie mogłem odmówić :P

dzięki za krytykę :) :) właśnie o taką krytykę mi chodziło

1.Ok postaram sie to zmienić
2. Będę pamiętać :)
3. Chodziło mi o to że to ten chłopak myślał że je potrącił a to był ten psychol, myślałem że to oczywiste.
4 wiem że małorealistyczne ale nic innego nie przyszło mi do głowy, a chciałem żeby ten chłopak porozmawiał z mordercą, w sumie jakby sie tak zastanowić to mógłem dać temu mordercy jakąś trucizne w igle którą by mu wstrzyknął ale miałem koncepcję żeby ten mord wyglądał na samobójstwo, następnym razem będzie bardziej realistycznie :)
5. Miałem dodać ale zapomniałem :) sorki, miało być tam coś że teraz jestem duchem i odwiedzam domy w których ktoś zostaje sam i ich ostrzegam, i że jeśli zostajesz sam w domu to możesz się mnie spodziewać, ale nie wiem czy warto teraz już takie coś dodawać.
6. A ich nie używałem? bo mi się wydaję że tak ale zaraz sprawdzę

jestem wyczulony na punkcie ortografii, więc w moich pastach nie powinno być błędów, co najwyżej literówki

Jeszcze raz dziękuję za krytykę :)
  • 1

Teloc.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wybaczcie długą nieobecność, miałem trochę obowiązków na głowie (i przy okazji ćwiczyłem nieco warsztat pisarski), wracam do was :D

Żeby nie wyjść z wprawy zacząłem pisać eksperymentalną (pisana przy dźwiękach dark ambientu) pastę, która z czasem przerodziła się w bardzo luźną adaptację serii Alone in the Dark, w ramach mojego powrotu chciałbym Wam sprezentować jej pierwszą część.

Co do Łowcy Snów - potraktowałem tę serię nieco po macoszemu, ale jeśli chcecie to chętnie ją dokończę (jeśli jakiś moderator to czyta, to proszę o usunięcie drugiej części Łowcy Snów - chciałbym napisać ją jeszcze raz).
  • 0

Amaterasux..
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich! :)

Jutro wybieram się na pewną wycieczkę, jeżeli dostanę natchnienia to napiszę, a potem dodam pastę.
Taka tam zapowiedz. :)

Rajden, widac postępy. Tak trzymac :D

Pozdrawiam.
  • 0

marcin szeregowy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cześć właśnie dodałem drugą pastę swojego autorstwa, czytajcie, oceniajcie i komentujcie, :mrgreen: jeszcze w przyszłym tygodniu mam zamiar wrzucić co najmniej jedną, tylko o czym lepsze? o ,,opętanym" odtwarzaczu mp3 czy grze ,,Assassins Creed 2"?
  • 0

Avii.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ty je napisałeś, czy z życia wzięte? Osobiście nie lubię past o grach, które ktoś wymyślił ;/ Szkoda, że historii o grach, które są prawdziwe jest tak mało ;/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych