Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Neck.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

może dlatego, że takich gier nie ma i większość jest nieprawdziwa? ._. osobiscie spotkalem się tylko z jedną taką grą, która jest prawdziwa - sonic.exe, a i tak w paście jest mocno przesadzona.

szeregowy -

znowu zapomniałeś o przecinkach! cała wypowiedź tego kolesia, kiedy tłumaczy, kim są, całe 7 wersów to jedno, długie zdanie. czyta się to strasznie :|

robisz troche zbyt mało napięcia. wygląda to troche, jakbyś chciał wyjaśnić i opisać wszystko w jednym zdaniu i urok po prostu pryska.

gosciu oberwał dwoma nożami w noge. ja, po dostaniu z piłki w jaja, leżałem na ziemi przez pięć minut i jęczałem jak baba. łapiesz?

jeszcze jedna mała uwaga - nigdy nie pytaj, jaką pastę dodać. nigdy nie używaj emotikon w paście (chyba, ze jest to jakiś wycinek z tekstu, treść smsa, itp.), wiem, ze nie uzywasz, ale tak na marginesie. nigdy na początku pisania pasty nie pisz rzeczy typu "miłego czytania". wygląda to, jakby pasta była zmyślona. ja, choć wiem, że tak jest, nadal lubię myśleć, że to wszystko jednak prawda.
  • 2

Deferdus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzę, że nikt nie próbuje nawet skomentować mojej creepypasty. Nie wiem czy to dobrze czy źle, więc poprosiłbym o ocenę, żeby ewentualnie wiedzieć nad czym bardziej się starać w następnych opowiadaniach. Chodzi mi o "Rzeźnika przyciskacza".
  • 0

Teloc.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@Deferdus
Nie ma tu czego komentować, pasta jest całkiem dobra. Nie jest to ani szczególne arcydzieło, ani też jakaś tragedia, jest po prostu dobra. Mógłbyś jedynie trochę pokombinować z fabułą - całkiem ciekawy pomysł z guzikami, jednak trochę nie trzymał się reszty. I odpuść zakończenia w stylu "nie czytaj, bo umrzesz". Reszta całkiem znośna.

@marcin szeregowy
Apel do wszystkich: NIE MIESZAJCIE POLSKICH REALIÓW I JĘZYKA Z ANGIELSKIMI. Po prostu nie. Wiem, czepiam się, ale zawsze mnie to odrzuca. Jeżeli piszemy/tłumaczymy creepypastę to albo zarówno imiona, jak i nazwy własne piszemy po polsku, albo wszystko po angielsku, albo przy zachowaniu angielskich imion tłumaczymy nazwy własne na polski. Nigdy na odwrót. Możecie się nie zgadzać, ale to już wasza sprawa.

Zwyczajnie mnie to odrzuca, tak jak powiedział Neck nie mogę się "wczuć" w pastę i myśleć, że to wszystko prawdziwe. Dając głównemu bohaterowi POLSKIE imię już na samym wstępie dajesz do zrozumienia, że akcja rozgrywa się w POLSCE, z kolei w następnym akapicie przedstawiasz nam "The Assassins", a w opisach szafujesz takimi organizacjami jak FBI czy CIA. Musisz się zdecydować. I powtórzę - odpuść sobie tego typu zakończenia, nic tak nie psuje odbioru opowieści. O wszystkim innym już chyba powiedział Neck.

BTW, jak tylko ocena za pierwszą część Alone in the Dark wejdzie na plus, to wstawię drugą, będą zombiaki. Jak się nie spodobało to piszcie.

Użytkownik Teloc edytował ten post 10.07.2013 - 10:05

• 1

marcin szeregowy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ok, wezmę sobie wasze uwagi do serca, mam nadzieję że w miarę jak więcej past będę dodawać będę sie poprawiać,

@Neck no co wam znowu z tymi przecinkami? sprawdzałem pastę i są tam przecinki.

dobrze chcesz napięcie to będzie, jak na elektryka przystało

jest różnica między jajami a nogą, nie?

@Teloc wezmę to sobie do serca

@Deferdus Pasta dobra ale jak dla mnie tytuł strrrasznie głupi :P, ale to tylko moja subiektywna opinia

I jeszcze mam pytanie na koniec: czy nadaję się na creepypasto pisacza?

a tak btw, to oglądał ktoś dzisiaj chyba o 11:00 taki serial na axn?( tytułu nie pamiętam) było tam o tym dziwnym przejeździe przez tory gdzie podobno te dzieci pchają samochody które stoją na torach.

Użytkownik marcin szeregowy edytował ten post 10.07.2013 - 14:12

• 0

the_xivir.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co sądzicie o moich dwóch creepypastach które wstawiłem? Wiem, że nie są zbytnio dobre ale chcę zasięgnąć waszych opinii na ten temat. Na co powinienem uważać podczas pisania? Czego nie powinienem pisać? Co powinno zostać takie jakie jest?
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@marcin

ale jest różnica między piłką, a dwoma nożami ;)

masz rację. pomyliłem się. przecinki masz, to prawda (może nie wszędzie, ale jest o wiele lepiej, niż poprzednio). Chodziło mi o to, że robisz za długie zdania. jeszcze raz przepraszam :P

teraz czekam na pastę z napięciem. nie zawiedź mnie :P
  • 0

katarzyno.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy będzie się można spodziewać dalszego ciągu pasty ,,Nowi sąsiedzi''?
  • 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kolejnej części nie ma i raczej się nie zanosi, żeby powstała :/ Gdyby jednak coś się zmieniło to oczywiście ją przetłumaczę :)
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie lubie czytać past w partach. troche to boli, bo...

Koleś zaczyna paste. Pisze absurdalne rzeczy, wszyscy chcą się dowiedzieć, o co chodzi i w ogóle. W końcu okazuje się, że napisał sobie paste "dla jaj" i nie wie jak ją kontyunować, bądź autor po prostu przepada. Ciekawość mnie zżera, a on postanowił, że nie dokończy serii, bo nie. I koniec. Było tak chocaiżby z pastą "skype" (jakoś tak), którą dodawała (chyba) harpoonek.
  • 0

Teloc.
Reputacja

Napisano

Co do past w częściach to też się poczuwam i biję w pierś, bo Łowcę snów zacząłem pisać i "przepadłem". Mogę dokończyć, jeśli ktokolwiek jest zainteresowany (tutaj pierwsza część).

Alone in the Dark też idzie w partach, ale tutaj akurat mam już całość, tylko podzieliłem to, żeby zbudować jakieś napięcie i zainteresowanie. Jak pierwszą część ktokolwiek oceni to jadę z następną (ktoś przeczytał w ogóle? :P)
  • 0

Salvatore.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@up
Żadnej takiej pasty nie widzę, dasz linka?
  • 0

Neck.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Teloc

ja czytałem i proszę o więcej :D

nie wiem kto, ale ktoś co dał minusa. ja wyrównałem, więc pewnie nie zauważyłeś :P
  • 0

Cysiek.

1+1=69

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej. Nie było mnie tydzień. Black96 zrobiwszy 2 mk ma perma :D?

Rajden, odpuść sobie już cokolwiek...
Pasta w formie video - minus w ciemno... Może to Cię zmusi CierpnacaSkoro do zaprzestania bo niedługo dostaniesz gwiazdkę AC :D

Skończyłem na początku 89 strony i do końca jej był albo Rajden albo video :l

Jedynie co trzyma poziom to "TO" :)

Użytkownik Cysiek edytował ten post 12.07.2013 - 23:30

• 2

Teloc.
Reputacja

Napisano

Jedynie co trzyma poziom to "TO" :)

Dzięki ;_;

A tak serio, przed momentem wstawiłem "coś zupełnie z innej beczki", swoisty eksperyment. Zobaczmy, jak ocenicie i co z tego wyjdzie.

EDIT: No, to już wszystko wiem. Nie zrażajcie się, to z założenia miało być słabe, chciałem zobaczyć czy bezsensowne pasty w stylu blood & gore mają prawo bytu. W nocy pewnie wrzucę na pocieszenie drugą część Alone in the Dark (chodzi oczywiście o Samego pośród mroku), będą zombie, a nawet cała inwazja. Oczywiście wszystko w klimacie gry, na której bazuję. Pierwsza część tutaj.

Użytkownik Teloc edytował ten post 13.07.2013 - 13:11

• 0

marcin szeregowy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hej właśnie wstawiłem krótką historię z mojego życia i zaraz wstawię pastę, tym razem dwuczęściowa będzie, jakbym wszytko wstawił w jednej części to: było by za długie, mniej napięcia by było. Oczywiście liczę jak zawsze na konstruktywną krytykę. I tym razem SĄ przecinki! :)

ok pasta już jest, tym razem mam nadzieje coś oryginalnego. A jak nie to piszcie. No i oczywiście komentujcie :) może być? jest napięcie? podoba się?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych