Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Amymone.
  • Tematów: 0
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta, może przychodzi komuś do głowy jakaś pasta okolicznościowa? :mrgreen:
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz w prezencie...

Mroczny_Mroku.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Opowiem wam historię, dzięki której moje dotychczasowe życie obróciło się o 360 stopni.

Ej, bez jaj...

Byłem ugięty, nie miałem zamiaru nic dla niej robić.

pewnie odstąpił jedyne siedzenie koledze

inaczej mógłbym stracić tą robotę

BŁAGAM, NIE

Poza tym, że mnóstwo tu błędów i ciężko mi się czytało, to nie do końca odpowiadał mi Twój styl. Według mnie za duże jest w tym tekście zdań prostych. Może to dlatego, że sam mam skłonności do ich nadmiernego rozbudowywania :P Ale przecież nie będę się czepiał, że nie pasuje mi styl, bo to jest raczej kwestia gustu, a nie umiejętności. Bardziej przyczepiłbym się do ogromu zjedzonych przecinków i do samej historii, która po prostu nie była ani trochę zaskakująca, już nie mówiąc o tym, że miałaby być straszna ;) Wyszło jakoś tak... łopatologicznie. To znaczy, nie było tu absolutnie miejsca na rozumowanie czytelnika, po prostu wszystko mieliśmy podane na tacy.

"Zagadki" Amymone słabsze, niż wcześniej, ale nadal dobre. Szkoda, że nie ma już tych ze spojlerami :D Uwielbiałem je.

Pasta od Staniq była taka... przewidywalna. Moim zdaniem stanowczo za prosta i za krótka. Po prostu nie wniosła niczego nowego do tego tematu.

Historia "Prześladowca"... cóż, jest jakaś nijaka. Oklepany temat, bez jakiejś większej idei. Takie coś mnie przerażało za czasów pierwszej strony tego tematu [tak, wiem, że wtedy mnie tu nie było :P], ale nie teraz.

Użytkownik Mroczny_Mroku edytował ten post 21.12.2013 - 20:22

• 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ostatnia strona jest bardzo...przeciętna :) W sensie, nie żebym jakoś ostro krytykowała, ale są to po prostu przyzwoite pasty, za co oczywiście podarowałam plusa prawie każdej z nich. Może to te święta tak na mnie działają, nie wiem. W każdym bądź razie założyłam sobie, że do końca tego roku przetłumaczę tyle past, ile się da i wstawię tutaj :) Niestety mam czas tylko do 28, bo potem wyjeżdżam, więc muszę zakasać rękawy :)

Najbardziej aktywnym i płodnym autorom zarówno tłumaczeń jak i własnej twórczości creepypast życzę weny i nieustającego zapału w szukaniu coraz to ciekawszych i oryginalnych opowiadań z dreszczykiem. Amatorom i "nowym" życzę cierpliwości, wytrwałości i doskonalenia się w pisaniu past.

P.S. Pasty, które dodałam właśnie do tematu nie są najwyższych lotów, ale starałam się, żeby brzmiały lepiej po polsku :) Więc są to kolejne, przeciętne pasty :)

Użytkownik Nicole-collie edytował ten post 26.12.2013 - 13:46

• 1

Chris85.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bjf3DIb.gifZ jakiego to filmu ?

Nie widziałem odpowiedzi, a mnie rownież to nurtowało i w końcu znalazłem: Xtro z bodaj 1983 roku.
  • 0

Mr_Nos.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chciałem pochwalić pastę "Rzeźby" skoro nikt tego jeszcze nie zrobił :)
Poczułem nutkę nostalgii związaną z początkiem mojej przygody z czytaniem crepy past.

• 1

amadox.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chciałem pochwalić pastę "Rzeźby" skoro nikt tego jeszcze nie zrobił :)
Poczułem nutkę nostalgii związaną z początkiem mojej przygody z czytaniem crepy past.

Zgadzam się, dobra pasta i faktycznie zapachniało klasyką. O ile w pastach można mówić o klasyce :P

• 0

entropia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ktoś wie, o co chodzi w zdjęciu z fabryką w creepypaście 'Anomalie'? Nie mogę się tam niczego dopatrzyć.

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ktoś wie, o co chodzi w zdjęciu z fabryką w creepypaście 'Anomalie'? Nie mogę się tam niczego dopatrzyć.

Moim zdaniem, chodzi o dziewczynkę na szczycie drabiny. Widać białą koszulę i ciemne spodnie - i chyba krótkie włosy :)

• 0

Mr_Nos.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem, chodzi o dziewczynkę na szczycie drabiny. Widać białą koszulę i ciemne spodnie - i chyba krótkie włosy :)

Gdyby się uprzeć to faktycznie coś widać :P Dostrzegłem nawet jakąś leżącą(?) "postać" w odbiciu powstałym na tafli wody (tuż obok drabiny).

Jednakże albo należę do osób niezbyt spostrzegawczych, albo te zdjęcia są tylko smaczkiem do historyjek, bo nie mam pojęcia, co takiego niesamowitego jest na zdjęciu przedstawiającym wybuch nuklearnym (bez obrazy wybuchu nuklearny, ale ciebie na zdjęciu się spodziewałem).

• 1

Amymone.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdyby się uprzeć to faktycznie coś widać :P Dostrzegłem nawet jakąś leżącą(?) "postać" w odbiciu powstałym na tafli wody (tuż obok drabiny).

Jednakże albo należę do osób niezbyt spostrzegawczych, albo te zdjęcia są tylko smaczkiem do historyjek, bo nie mam pojęcia, co takiego niesamowitego jest na zdjęciu przedstawiającym wybuch nuklearnym (bez obrazy wybuchu nuklearny, ale ciebie na zdjęciu się spodziewałem).

Spodziewałam się, że właśnie te dwa zdjęcia mogą być problematyczne, ludzie na angielskich stronach też wskazywali na ich niezrozumiałość. Cóż, żeby mieć stuprocentową pewność, należałoby zwrócić się do autora opowiadania - ale to niemożliwe, chany działają, jak działają.

• 3

marcin szeregowy.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hejka, dawno nie dodawałem tu past, bodajże od sierpnia ale w końcu coś skleciłem na podstawie mojego snu :) mam nadzieję że się spodoba, niedługo wrzucę kolejne pasty, mam teraz dużo pomysłów :)

• 0

marcin szeregowy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy mogę już wstawić nową pastę? chodzi mi o to czy post mi się nie scali jeśli dodam swój post pod swoim poprzednim postem

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy mogę już wstawić nową pastę? chodzi mi o to czy post mi się nie scali jeśli dodam swój post pod swoim poprzednim postem

Klepnij "odpowiedz" i możesz śmiało wrzucać - chętnie poczytamy :)

• 0

marcin szeregowy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra dałem kolejną pastę, nie koniecznie creepy :szczerb:  może spodoba się bardziej niż poprzednia :/

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych