Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

emadni.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

OK - istotne pytanie odnośnie pasty "Tabletki nasenne": W jaki sposób to, że bohater odebrałby telefon, miałoby ocalić jego rodziców przed śmiercią w wypadku? Jakieś wyjaśnienia? Jakikolwiek związek między tymi dwoma sprawami?

Zapewne chodzi o to, że rozbili się w dzikiej głuszy i jakby on odebrał to zadzwoniłby gdzieś.. ale tu kolejne pytanie: dlaczego sami nie zadzwonili. Ogólnie ostatnie pasty nie trzymają się specjalnie jednej konkretnej kupy. A tych o Pokemonach nie czytam, gdyż chyba jako jedyna ich nie lubię.

ps. temat umiera śmiercią naturalną niestety, zrobiło się pokemonisko i wesoła twórczość, a coraz rzadziej dobra pasta się pojawi.
  • 0

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tych o Pokemonach nie czytam, gdyż chyba jako jedyna ich nie lubię.

Ja też ich nie czytam. ;/
A co do śmierci naturalnej wątku, to może i racja, jednak cel osiągnięty - byliśmy na joemonster.
Ave!
  • 0

nezumi1.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ps. temat umiera śmiercią naturalną niestety, zrobiło się pokemonisko i wesoła twórczość, a coraz rzadziej dobra pasta się pojawi.

A co do śmierci naturalnej wątku, to może i racja, jednak cel osiągnięty - byliśmy na joemonster.
Ave!

Śmiem twierdzić, że najbardziej destrukcyjne działanie w temacie "śmierci naturalnej wątku", mają tego typu posty.

Użytkownik nezumi1 edytował ten post 29.07.2010 - 23:42

• 0

emadni.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taa, mój komentarz ma moc destrukcji, a ja rzuciłam klątwę na temat, aby się skończył.

Ludzie, jeżeli będziecie dodawać byle jakie pasy, bez zastanowienia, bez jakiegoś jednego spójnego wątku to inni przestaną tutaj zaglądać, bo nie będzie po co. Tak samo jak zasypiecie wątek jedną tematyką. Nie zwalajcie winy na osoby, które stwierdzają fakty.
Sama bym coś potłumaczyła, ale za mało czasu ma doba, abym się wyrobiła. A sama nic pisać nie będę, aż tak dużego dystansu do siebie nie mam.

ps. Serail miło wiedzieć, że nie tylko ja już wyrosłam z Pokemonów. A co do Joe, chyba mnie coś ominęło.. ale to się często zdarza (:
  • 0

Ro-Bhaal.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Emadni - Zgadzam się z tobą. Ostatnio poziom zleciał na łeb na szyję. Ja sam, również nie mogę znaleźć nic naprawdę dobrego, godnego przetłumaczenia.
  • 0

Sniffer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bądź co bądź - ile można wymyślać dobrych i nieoklepanych historii o duchach/tajemnicach/legendach?
  • 0

Lolman23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie, ludzie, wy sie dziwicie że temat schodzi na psy ?? Zacznijmy od tego, że niektórzy nie rozróżniają Creeppast i Miejskich Legend od opowiadań. Ok, jak ktoś chce sie pochwalić swoim talentem pisarskim historiami o niewiem, duchach potworach z ciemności albo o mrocznych lasach to ok, niech ktoś założy temat pt. "Wasze opowiadania". Tutaj powinny znajdować sie historie, które wydarzyły sie ( niby oczywiście :D ) naprawdę, historie, do których są dołączone tajemnicze linki, obrazki czy filmiki, takie, które dotyczą rzeczy znanych i prawdziwych. To są prawdziwe Creepasty, i tylko one powinny pojawiać sie w tym temacie, nie własne wymyślone w 5 minut opwiadania o potworach czy smokach i rycerzach -.- .

Użytkownik Lolman23 edytował ten post 01.08.2010 - 16:21

• 1

shadow-95.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Poza tym tak dużo ludzi narzeka, a są jeszcze pasty do tłumaczenia. Na Encyclopedia Dramatica czy /x/ jest np. kilka, a sam wyżej wrzuciłem screena tematu jednego.
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Skoro nic się nie ruszyło w tym temacie, to przerywam klątwę i dodam nowiutką choć baaaaardzo długą creepypastę "Odcinek 66" Mam nadzieje, że wam się spodoba i nie uśniecie w połowie. Nie jestem najlepsza w budowaniu napięcia, ale myślę, że sama historia jest fajna ;p

I ruszcie się! Jest jeszcze tyle creepypast do przetłumaczenia ^^

Niech słownik będzie z Wami!
  • 0

shadow-95.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No świetna była. Skąd masz, z 4chana czy z jakiejś strony? Jak ze strony to proszę o linka, bo uwielbiam te w stylu Lost Episodes.
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Znalazłam to na encyclopedia dramatica ^^ Fajnie że się podobało ^^ Też lubie tego typu creepypasty

Kolejna creepypasta- tym razem o bajce "Ed Edd Eddy" ;p

Użytkownik Nicole-collie edytował ten post 09.08.2010 - 17:51

• 0

Lolman23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No i to są creepypasty :D. Czyta sie bardzi dobrze, dawajcie więcej takich !
  • 0

Freyja.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie lubię tych z zagubionymi odcinkami ani dziwnymi planszami w grach. Bardzo fajne są miejskie legendy, szkoda, że dawno się nie pojawiło nic fajnego. Moja znajomość angielskiego jest bardzo dobra, mogłabym potłumaczyć coś ciekawego gdybym wiedziała gdzie to znaleźć (niestety w pracy nie mam czasu buszować po googlach, mogę otworzyć konkretną stronę) także jeśli ktoś może mi podesłać link to chętnie coś powrzucam.
  • 0

shadow-95.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Encyclopedia Dramatica, creepypasta.com, 4chan.org/x/
  • 0

Sniffer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zaginione odcinki powinny pojawiać się w formie filmików/montaży; nie suchego tekstu. Czytanie czegoś takiego jest bezsensowne.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych