Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komentarze do tematu "Creepypasta (Urban Legends itp.)"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3445 odpowiedzi w tym temacie

Andżela.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hey, czy to dziwne, że po obejrzeniu zdjęcia z odcinka Dumped ( pasta na stronie 23 ) też widziałam jak Spongebob mruga ? przyrzekam na wszystko - widziałam to. Też tak mieliście ? powinnam się leczyć ? A tak po za tym to chyba mam dosyć creepypast xD przed chwilą czytałam sobie jakąś pastę, po chwili poczułam coś na nodze. Odskoczyłam z donośnym 'Jezu' xD.

Użytkownik Andżela edytował ten post 22.02.2012 - 21:47

• 2

M. L. B..
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@up - mnie zawsze zastanawiało, czy ten obrazek to nie gif, ale nie mam odwagi sprawdzić :D
  • 0

trip.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@wszyscyzginiemy TIBIA.gif jest straszniejsza i wgl najlepsza nie znacie się.
  • -3

the vampire.
  • Tematów: 6
Reputacja

Napisano

Pasta "7 grzechów głównych" strasznie przypomina mi horror "I spit on your grave", swoją drogą, polecam go :D
Topiąca się twarz w kwasie, obcięcie członka.. Bohaterka filmu bardzo podobnie potraktowała swoich oprawców. Ale to było tak btw, w każdym razie pasta podobała mi się bardzo, oczywiście + ;)
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Shinij nie spodziewalem się takiego obrotu spraw, bardzo dobra pasta - plus :)
  • 0

M. L. B..
Reputacja

Napisano

@trip gościu, nie mamy tak WYSZUKANEGO gustu jak ty, więc prosimy również, abyś nie publikował tu swojej PRZEŚWIETNEJ twórczości, bo po prostu ona do nas nie dociera. Widocznie cierpimy na znieczulicę społeczną i nie dociera do nas głęboki przekaz twoich DZIEŁ, więc nie ma sensu, żebyś się produkował specjalnie dla takich NIECZUŁYCH MASZYN NASTAWIONYCH NA HEJTING jak my wszyscy. Ja na twoim miejscu, gościu, szukałabym dobrego wydawcy (tego samego, gdzie swoją książkę o Smoleńsku wydał/będzie wydawał Macierewicz) i tam opublikowała te PRZEŚWIETNE UTWORY. To forum to jest dla ciebie zbyt NISKI pułap. Wiem, że ta rada ci się przyda, gościu, więc od razu mówię: nie ma za co! Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w karierze pisarskiej, która NIEWĄTPLIWIE cię czeka.

Wystarczająco ironicznie? :)
  • 1

Marble.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hey, czy to dziwne, że po obejrzeniu zdjęcia z odcinka Dumped ( pasta na stronie 23 ) też widziałam jak Spongebob mruga ?

Wpatrywałam się i wpatrywałam, ale nie zauważyłam żeby mrugał. Poza tym to obraz jpg, więc chyba nie powinien. Ale to chyba jeszcze nie powód, żeby się leczyć ;)
  • 0

PomidorowySer.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Teppic Ja chętny jestem na rangę moderatora, który będzie decydował czy pasta jest dobra, dawał na główną, poprawiał błędy interpunkcyjne i ortograficzne jednocześnie sam tłumacząc pasty bo lubię to robić. Moje zdolności możesz obejrzeć na str. 28 przy creepypaście "Jeff the killer". Nie pamiętam gdzie jest reszta ;)

Pozdrawiam

Użytkownik LegoLudek edytował ten post 23.02.2012 - 17:09

• 0

michakac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uuu dzięki za opinie-tym bardziej, że to moja pierwsza pasta :). Jak będę miał wenę, to skrobnę coś jeszcze.
  • 0

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fajnie, że się podobała WT :). Chciałem wstawić pastę, która uderza w nasz codzienny realny świat, który nie potrzebuje duchów czy demonów aby być przerażający - sami "świetnie" sobie bez nich radzimy.

Chciałbym dodać jeszczę małą notkę dotyczącą mojej pasty, która znajduje się na stronie 8. Wróciłem do niej po przeczytaniu książki O.Kolberga traktującej o wierzeń i folklorze, mieszkańców ziemi Sanocko-Krośnieńskiej. Cytując autora :

„(…) W upiory lud górski wierzy mocno; i tak we wsi Jaworniku nad Osławicą nie ma jednego człowieka pochowanego na cmentarzu, który by nie miał wbitego w głowę ćwieka lub uciętej, i u nóg położonej, głowy (…). Aby zapobiec wędrówkom pośmiertnym upiora, obwijają zmarłemu szyję młodym pędem głogu, a w serce wbijają gwóźdź z brony lub 3 żelazne ćwieki. Dla odwrócenia Złego ucinają też głowę i kładą twarzą na spód, w nogach (…). Przed pogrzebem kładą w usta łyżkę maku albo pełny pysk lub półkwartek, w tym celu, aby z grobu nie wstał. Sądzą bowiem, że podniósłszy się z trumny, nim dojdzie do domu, powinien on wszystkie te ziarenka maku w ustach zliczyć, zrachować, czemu nie podoła prędko, wiec kur zapieje tymczasem i upirz do grobu wracać musi (…)”.

Szczególnie ciekawy jest zaznaczony fragment tekstu - dlaczego ? Najlepiej sprawdzić samemu ;).

Użytkownik Shinji77 edytował ten post 23.02.2012 - 18:34

• 0

PomidorowySer.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Michakac twoja pasta mi się podobała tylko mam jedną uwagę: dodawaj przerwę po kropce, bo taki błąd interpunkcyjny strasznie przeszkadza w czytaniu

Pozdrawiam ;)
  • 0

Teppic.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Teppic Ja chętny jestem na rangę moderatora, który będzie decydował czy pasta jest dobra, dawał na główną, poprawiał błędy interpunkcyjne i ortograficzne jednocześnie sam tłumacząc pasty bo lubię to robić. Moje zdolności możesz obejrzeć na str. 28 przy creepypaście "Jeff the killer". Nie pamiętam gdzie jest reszta ;)

Pozdrawiam

W takim razie cieszę się bo sam nie dam rady, tym bardziej że nie chce mi się czytać długich tekstów nie wiedząc czy są dobre(brutalnie się do tego przyznaję;)). Najważniejsze by teksty po prostu trzymały poziom i straszyły na tyle by nie można było po nich zasnąć;).

Grafika strony jest już gotowa i właściwie już mógłbym ją wrzucać na serwer gdyby nie jeden problem na który napotkałem w edytowanym przeze mnie kodzie. Otóż w tekstach wrzucanych przez użytkownika skrypt nie chce prawidłowo formatować tekstu i wyświetlać końca linii. Muszę to jakoś rozwiązać, przydałaby się pomoc kogoś obeznanego w php.
  • 0

trip.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@trip gościu, nie mamy tak WYSZUKANEGO gustu jak ty, więc prosimy również, abyś nie publikował tu swojej PRZEŚWIETNEJ twórczości, bo po prostu ona do nas nie dociera. Widocznie cierpimy na znieczulicę społeczną i nie dociera do nas głęboki przekaz twoich DZIEŁ, więc nie ma sensu, żebyś się produkował specjalnie dla takich NIECZUŁYCH MASZYN NASTAWIONYCH NA HEJTING jak my wszyscy. Ja na twoim miejscu, gościu, szukałabym dobrego wydawcy (tego samego, gdzie swoją książkę o Smoleńsku wydał/będzie wydawał Macierewicz) i tam opublikowała te PRZEŚWIETNE UTWORY. To forum to jest dla ciebie zbyt NISKI pułap. Wiem, że ta rada ci się przyda, gościu, więc od razu mówię: nie ma za co! Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w karierze pisarskiej, która NIEWĄTPLIWIE cię czeka.

Wystarczająco ironicznie? :)

dowartościowałeś się? x]
  • 0

M. L. B..
Reputacja

Napisano

@up -aś, gościu. Z dziewczyną piszesz. Przedstawiaj jakieś argumenty, bo pisanie półsłówkami możesz sobie darować. Tylko zaśmiecasz temat.

A co dowartościowania się, to muszę powiedzieć, że jak cholera. Teraz moje ego jest tak wielkie, że aż wystaje kominem.

Użytkownik rtyamovaya edytował ten post 23.02.2012 - 22:02

• -1

Cold Ethyl.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale rage.

Lustro - lustra były fajne. Za pierwszym razem. Jak większośc rzeczy. Nie wpsominajac o tym, że gdyby rzeczywiscie miały az tak morderczą moc jak w tych kilku opowiadanaich na tej stronie to pewnie połowa dziewczyn ze słit fociami by już nie żyła. :<

Deszyfrant - podoba mi się. Ma dziwny pokrecony klimat. No i ofc plus za bardzo dobre tłumaczenie :D

A Beau... To jest dziwne. I tyle. Ale jednoczesnie czytałam wszystkie czesci z zaciekawieniem. Może Beau jest po prostu chory? Powrocił bo potzrebuje jej pomocy, dlatego wymiotowal, to czesc jego męczarni? Tak jakos mi to przyszlo do głowy.

Zwariowany program - :< Nie do końca o to chodzi... Już abstrahujac od słabej historii, Twój styl pisania nie pasuje do horrorów.

7 grzechów głównych - Był jakiś thriller, w ktorym morderca zabijal swoje ofiary i kazda prezentowala inny grzech. Ale nie pamietam. Btw. historia bardzo ciekawa. Podoba mi się.

Serwer sabat333.net:15000 - Moja ulubiona pasta z ostatnich stron. Oprócz Beau. :D

Zły Pan - jak ktoś lubi takie pokrecone klimaty, polec zbiór opowiadań "Spirale Grozy".
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych