Skocz do zawartości

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
165 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (122 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (51 głosów [41.80%])

Procent z głosów: 41.80%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (71 głosów [58.20%])

Procent z głosów: 58.20%

Głosuj

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo proszę zweryfikować swoją retorykę nienawiści i odnosić się do siebie z szacunkiem. Do siebie, a także reprezentantów poszczególnych opcji.
Aton, przestań z tymi życzeniami "sczeznięcia". Proszę o kulturalną dyskusję.

• 0

Artus.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Znany jasnowidz ostrzega Platformę

Ciekawe spostrzeżenia Jackowskiego na temat przyszłości PO jak i PISu
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybory mamy za sobą. I dobrze.
Co do pana Jackowskiego to proponowałabym mu aby poszedł na odwyk.

Jeśli chodzi o moje przewidywania dotyczące Jarosława Kaczyńskiego to odnoszę wraźenie że coraz bardziej oddala się w niebyt.

Myślę że najwyższy czas aby zamknąć ten temat dotyczący wyborów. Już każdy z nas go dokonął.

Cieszę się bardzo że mamy szansę nie stać się Polską z plebanią za oknem. Plebanią w szkole, na podwórku, parku, czyli wszędzie ^^, tam gdzie do tej pory udało nam się zachować laickość.
  • -1

#139 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Jako okularnik czuje się urażony. Choć pewnie dlatego, że mam inne poglądy od ciebie, to w twoich oczach jestem niezłym defektem :P

W sumie to słusznie, że czujesz się urażony ale nie jest mi przykro bo nie ubarwiałem. Poważnie widząc w telewizji dzieciaki in vitro to właśnie okularnik, cukrzyk, astmatyk albo tak chudzina, że ledwie stawia kroki. Kiedyś trąbili o tym, że dzieciaki in vitro rodzą się słabsze, a dzisiaj wciskają kit, że jest wręcz przeciwnie. Chyba "tłuste szuje" upatrzyły sobie, że jak zaczną refundować in vitro to nie dostaną kokosów ale zerżną całe palmy kokosowe. Gdzie jesteście ewolucjoniści, że pozwalacie na wyniszczanie gatunku ludzkiego? :) Widzę, że jesteście tak samo wierni swoim zasadom jak Wałęsa. Obłudnicy i tyle. Jak zaśpiewa Dzień dobry TVN tak zaśpiewacie i Wy.

Aton, przestań z tymi życzeniami "sczeznięcia". Proszę o kulturalną dyskusję.

Bardzo bym chciał ale coś mi się robi jak ktoś z takimi bzdurami wyjeżdża typu refundujmy pojemniki na mocz albo refundujmy wizytę u kosmetyczki.
  • 0

Jakub.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słuchając wypowiedzi odnośnie wyników wyborów polityków PiSu odnosi się wrażenie że Kaczyński zajął bardzo dobre drugie miejsce i i tak może czuć się wygranym tych wyborów , natomiast Komorowski zajął bardzo słabe przedostatnie miejsce i w ogóle powinien się strasznie wstydzić . Oto pisowska rzeczywistość i wizja Polski :) .

Dobrze się stało , teraz my ludzie lewicy musimy się zmobilizować na wybory parlamentarne aby SLD wskoczyło na drugie miejsce co do wysokości poparcie a jest to realne . To byłaby wspaniała rzecz koalicja PO-SLD a PLS i PiS totalnie zmarginalizoane .
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety nie daje temu rządowi większych szans, boję się zwłaszcza w obliczu zbliżającego się kryzysu, że mogą zostać powołane jakieś szkodliwe dla społeczeństwa ustawy, których już nie będzie miał kto zawetować.
Szkoda mi również tego że ze smyczy zostaną spuszczone osoby typu Senszyn, Niesiołowski, Czuma, Palikot itp. które teraz będą mogły bezkarnie ośmieszać wszystkich niewygodnych...

A propos Niesiołowskiego, to jak człowiek, który tak najeżdżał na Platformę jest teraz jej czołowym politykiem (ciekawe jakie stanowisko dostanie za to szczekanie?)

[url="http://www.youtube.com/watch?v=qjXKzkPBAB0"]http://www.youtube.c...h?v=qjXKzkPBAB0[/url]

To byłaby wspaniała rzecz koalicja PO-SLD a PLS i PiS totalnie zmarginalizoane .

No to coś dla Wyborców pana Napieralskiego, którzy oddali swoje głosy na Platformę...

Zgoda buduje...?

[url="http://www.youtube.com/watch?v=o-nzEBqxkWA&feature=related"]http://www.youtube.c...feature=related[/url]

...

edit:

@down
Ale czy ja gdzieś napisałem, że jest z PO?

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 05.07.2010 - 18:35

• 2

Vaherem.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

typu Senszyn

Palikota nie cierpię, Niesiołowskiego całkiem lubię, zmiany frontów politycznych to norma. Ale Senyszyn? Senyszyn w ogóle nie jest z PO więc nie wiem kto ją ma teraz ze smyczy spuścić. Zresztą to taka twarda babka, że chyba nikt by się jej tej smyczy nie odważył założyć.
  • 0

Jakub.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pani profesor Joanna Senyszyn jest wybitną i jedną z nielicznych rzeczywiście lewicowych postaci w SLD i w ogóle w całym parlamencie . Palikot mi nie przeszkadza , jego wypowiedzi po prostu cechuje bezpośredniość i szczerość czyli coś na co wielu polityków nie ma odwagi a co wielu polaków samo by powiedziało w kierunku PiSu . Niesiołowski jest skrajnie sklerykalizowany jak wszyscy z byłego ZChNu "każda złotówka wydana na kościół to najlepiej wydana złotówka" to jego słowa , a to że ma ostry język toi dla mnie nic nie znaczy , bo tak samo mógłby być w PiSie (tak jak Gowin) .
  • 0

#144 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Fuj, że też ludzie bez zażenowania i obrzydzenia mogą mówić, że mają lewicowe poglądy. To tak jakby powiedzieć "lubię jak urzędnicy oraz politycy okradają mnie z pieniędzy i je przejadają, tylko proszę nie mów n a mnie frajer".
  • 2

Jakub.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aton moje lewicowe poglądy uważam za conajmniej malo obrzydliwe jak to byłeś uprzejmy napisać .

Po prostu chcę aby ludzie w Polsce nie byli prowadzeni za rączke przez urzędników i (przede wszystkim) kler . Niech każdy wierzy w co chce , modli się do kogo chce , wydaje pieniądze na co chce , sypia z kim chce , pije z kim chce , bawi się z kim chce , kibicuje komu chce , głosuje na kogo chce itd o ile to "chciejstwo" nie narusza dobra kogoś drugiego . Dlatego TAK mam poglądy lewicowe i jestem z tego dumny .

Dla mnie trudne do zrozumienia jest szczycenie się poglądami skrajnie ekstremistycznymi , w których państwo rzekomo świeckie jest zmuszane presją do przyjęcia doktryn moralnych jakiegoś wyznania .

Użytkownik Jakub edytował ten post 05.07.2010 - 20:26

• 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

PO(UW) jakieś 27 pkt. PiS 55.

Nie są to partie prawicowe jak widać. Najbardziej prawicowa jest WiP gospodarczo 100 obyczajowo 75 pkt.

To jak przy 27 pkt. nadal podtrzymuje się władzę kościoła to lipa. To ile wedle Ciebie musi być pkt. za rozwiązanie konkordatu ? Bo to chyba coś dla mnie.

Swoją drogą skoro przy 55 pkt. jest już skrajna władza kościoła z Rydzykiem na czele...to strach się bać tych 75 pkt. które prorokujesz dla WiP.

Tak czy siak wiem, że SLD tylko picuje z tym oddzieleniem kościoła od państwa. Był Kwaśniewski, był Miller i nic.

Może kiedyś doczekam się realnej władzy, która to uczyni.

Ale tak poza tym, muszę Ci wytknąć błąd logiczny. Zwolennicy JKM już tu wcześniej tłumaczyli, że on nic do homo nie ma. I ich uznaje i nic zmieniać nie chce. A Ty mu dajesz aż 75 pkt. co w Twoim opisie sugeruje raczej "palenie takich ludzi na stosie" skoro przy 50 jest Polska lat 80-90 - gdzie tacy ludzie raczej byli prześladowani.

Chyba, że WiP to co innego, niż prywatne poglądy JKM. Też tego nie wykluczam.
  • 0

#147 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Aton moje lewicowe poglądy uważam za conajmniej malo obrzydliwe jak to byłeś uprzejmy napisać .

Bo sam jesteś nieświadomy fali wstecznictwa jaką niesie za sobą lewactwo. Ojca oszukasz, matkę oszukasz, życia nie oszukasz.

Po prostu chcę aby ludzie w Polsce nie byli prowadzeni za rączke przez urzędników

lewica=ucisk biurokratyczny i to nie jest prowadzenie za rączkę tylko prowadzenie na łańcuchu przez urzędników

i (przede wszystkim) kler

nikt glutem w kościele ławek nie smaruje

Niech każdy wierzy w co chce,

No patrz, a myślałem, że lewica zawsze dążyła i dąży nadal do eliminacji religii z życia człowieka. Hmm, a może to były hordy Pigmejów?

modli się do kogo chce,

do ojca Stalina

wydaje pieniądze na co chce,

Skoro Twoje kochane lewackie państwo zabiera większość pieniędzy to jak można wydawać je na co się chce?

Nie wiem czy zauważyłeś ale to jest program WiPu czyli każdy ma to co na co pracuje, czego chce z pełnymi konsekwencjami swoich działań. TO W ŻADNYM WYPADKU NIE JEST NAWET PO CZĘŚCI PROGRAM LEWICY.

Dlatego TAK mam poglądy lewicowe i jestem z tego dumny .

Dlatego NIE, nie masz zielonego pojęcia o polityce i co reprezentuje lewica, a co prawica dlatego jestem przeciwnikiem demokracji by takie osoby jak Ty nie miały nawet 0,0000000000000000000001% wpływu na losy państwa.

Dla mnie trudne do zrozumienia jest szczycenie się poglądami skrajnie ekstremistycznymi ,

Jak zrozumiem czym są poglądy skrajnie ekstremistyczne to odpiszę.

w których państwo rzekomo świeckie jest zmuszane presją do przyjęcia doktryn moralnych jakiegoś wyznania .

Świeckość państwa to ściema i kolejna lewacka utopia, a wymuszanie tzw świeckości to zamordyzm widoczny we Francji.

Ale tak poza tym, muszę Ci wytknąć błąd logiczny. Zwolennicy JKM już tu wcześniej tłumaczyli, że on nic do homo nie ma. I ich uznaje i nic zmieniać nie chce. A Ty mu dajesz aż 75 pkt. co w Twoim opisie sugeruje raczej "palenie takich ludzi na stosie" skoro przy 50 jest Polska lat 80-90 - gdzie tacy ludzie raczej byli prześladowani.

Chyba, że WiP to co innego, niż prywatne poglądy JKM. Też tego nie wykluczam.

Spać mi się chce i nie chce mi się tłumaczyć. Swoboda uzyskiwaniu rozwodów już odejmuje punkty bo na przykład w Hiszpanii Franko były one zakazane. Bo na przykład kiedy ktoś uroczyście przysięga nawet przed urzędnikiem państwowym

"Świadomy praw i obowiązków wynikających z założenia rodziny Uroczyście oświadczam, że wstępuje w związek małżeński z ... i przyrzekam, że uczynię wszystko aby nasze małżeństwo, było zgodne, szczęśliwe i trwałe."

To rozwodnik to ktoś taki już z plamą na honorze. Ktoś kto łamie przysięgi czyli potencjalny zdrajca, dezerter, kapuś. Dawniej czyli w konserwatywnym postrzeganiu przysięga była świętością.

Użytkownik Aton edytował ten post 05.07.2010 - 21:49

• 3

Artus.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po prostu chcę aby ludzie w Polsce nie byli prowadzeni za rączke przez urzędników i (przede wszystkim) kler . Niech każdy wierzy w co chce , modli się do kogo chce , wydaje pieniądze na co chce , sypia z kim chce , pije z kim chce , bawi się z kim chce , kibicuje komu chce , głosuje na kogo chce itd o ile to "chciejstwo" nie narusza dobra kogoś drugiego . Dlatego TAK mam poglądy lewicowe i jestem z tego dumny .

Z tego co opisujesz to nie jesteś lewicowy a liberalny "Po prostu chcę aby ludzie w Polsce nie byli prowadzeni za rączke przez urzędników i (przede wszystkim) kler.", powiedz mi, bo bardzo mnie to ciekawi (bez złośliwości mówię) - co z tego co wymieniłeś jest lewicowe?
  • 2

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po prostu chcę aby ludzie w Polsce nie byli prowadzeni za rączke przez urzędników i (przede wszystkim) kler . Niech każdy wierzy w co chce , modli się do kogo chce , wydaje pieniądze na co chce , sypia z kim chce , pije z kim chce , bawi się z kim chce , kibicuje komu chce , głosuje na kogo chce itd o ile to "chciejstwo" nie narusza dobra kogoś drugiego .

To jakaś utopijna lewica. :P To o czym mówisz, to liberalizm. Lewica to taka prawica tylko w drugą stronę. :D Też będą na Ciebie krzywo patrzyć jeśli będziesz myślał wbrew ich przekonaniom. Do tego niestety nieodłącznie jest powiązana z socjalizmem, który jak widać ugina się pod swoim ciężarem na całym świecie, i tylko potwierdza że każdy system socjalistyczny w końcu pada.
  • 1

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

(...)
nikt glutem w kościele ławek nie smaruje

Nie musi. Wystarczy, że to właśnie dzięki (między innymi) kościołowi katolickiemu są w Polsce problemy z aborcją, w szkołach wiszą krzyże oraz nauczania jest religia katolicka i nie ma legalizacji związków homoseksualnych. Nie wspomnę nawet o tym, że kościół nie jest opodatkowany.

Ogółem - mając do wyboru albo lewicę, albo prawicę, wybrałbym lewicę (chociaż w znacznej części kwestii się nie zgadzam) - traktuję ją jako zdecydowanie mniejsze zło. Pech chciał, że do drugiej tury wyborów dostali się dwaj prawicowcy (przy czym Tusk dosyć nieudolnie stara się ukryć, że prawicowcem nie jest - i za to dostał mój głos).

No patrz, a myślałem, że lewica zawsze dążyła i dąży nadal do eliminacji religii z życia człowieka. Hmm, a może to były hordy Pigmejów?

A mnie się wydawało, że chodzi o sekularyzację rządu (kościół powinien zostawić politykę w spokoju) i promowanie ateizmu, co NIE jest równoznaczne z "eliminacją religii z życia człowieka" (brzmi to tak, jakby ktoś chciał kościoły palić).

do ojca Stalina

Yup - bo lewica to komunizm. W końcu lewica jest za tym, aby znieść własność prywatną, prawda?

(...)
Dlatego NIE, nie masz zielonego pojęcia o polityce i co reprezentuje lewica, a co prawica dlatego jestem przeciwnikiem demokracji by takie osoby jak Ty nie miały nawet 0,0000000000000000000001% wpływu na losy państwa.

Uroczy argument - masz inne zdanie, więc się NIE ZNASZ. ŁŁEEEEE! POWIEM PANI! xP Ja też jestem przeciwnikiem demokracji - osoby takie jak ty mają za dużo władzy, dzięki czemu Lech trafia na Wawel i promowane są "wartości katolickie" w państwie, które teoretycznie powinno być bezstronne religijne (niespodzianka - ateiści, muzułmanie i Żydzi żyjący na terenie Polski też płacą podatki, więc wypadałoby, żeby państwo było bezstronne).

Świeckość państwa to ściema i kolejna lewacka utopia, a wymuszanie tzw świeckości to zamordyzm widoczny we Francji. (...)

Francja to ekstremalny przykład - ktoś się zapędził i stwierdził, że świeckość jest ważniejsza od wolności osobistej (każdy powinien nosić, co mu się podoba - nawet, jeśli to krzyż skrzyżowany z pentagramem i islamskim półksiężycem z Raptor Jezusem w tle).

Tym niemniej, w Polsce przegięto w drugą stronę - w szkołach wiszą krzyże, są lekcje religii katolickiej finansowane przez państwo, a znaczna część polityków skupia się na promowaniu "katolickich wartości".

Użytkownik Tekeeus edytował ten post 06.07.2010 - 18:26

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych