Napisano 05.07.2010 - 17:04
Napisano 05.07.2010 - 17:17
Napisano 05.07.2010 - 17:39
Jako okularnik czuje się urażony. Choć pewnie dlatego, że mam inne poglądy od ciebie, to w twoich oczach jestem niezłym defektem
Aton, przestań z tymi życzeniami "sczeznięcia". Proszę o kulturalną dyskusję.
Napisano 05.07.2010 - 17:39
Napisano 05.07.2010 - 17:51
To byłaby wspaniała rzecz koalicja PO-SLD a PLS i PiS totalnie zmarginalizoane .
Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 05.07.2010 - 18:35
Napisano 05.07.2010 - 18:31
typu Senszyn
Napisano 05.07.2010 - 18:49
Napisano 05.07.2010 - 20:16
Napisano 05.07.2010 - 20:23
Użytkownik Jakub edytował ten post 05.07.2010 - 20:26
Napisano 05.07.2010 - 21:00
PO(UW) jakieś 27 pkt. PiS 55.
Nie są to partie prawicowe jak widać. Najbardziej prawicowa jest WiP gospodarczo 100 obyczajowo 75 pkt.
Napisano 05.07.2010 - 21:42
Aton moje lewicowe poglądy uważam za conajmniej malo obrzydliwe jak to byłeś uprzejmy napisać .
Po prostu chcę aby ludzie w Polsce nie byli prowadzeni za rączke przez urzędników
i (przede wszystkim) kler
Niech każdy wierzy w co chce,
modli się do kogo chce,
wydaje pieniądze na co chce,
Dlatego TAK mam poglądy lewicowe i jestem z tego dumny .
Dla mnie trudne do zrozumienia jest szczycenie się poglądami skrajnie ekstremistycznymi ,
w których państwo rzekomo świeckie jest zmuszane presją do przyjęcia doktryn moralnych jakiegoś wyznania .
Ale tak poza tym, muszę Ci wytknąć błąd logiczny. Zwolennicy JKM już tu wcześniej tłumaczyli, że on nic do homo nie ma. I ich uznaje i nic zmieniać nie chce. A Ty mu dajesz aż 75 pkt. co w Twoim opisie sugeruje raczej "palenie takich ludzi na stosie" skoro przy 50 jest Polska lat 80-90 - gdzie tacy ludzie raczej byli prześladowani.
Chyba, że WiP to co innego, niż prywatne poglądy JKM. Też tego nie wykluczam.
Użytkownik Aton edytował ten post 05.07.2010 - 21:49
Napisano 05.07.2010 - 21:45
Po prostu chcę aby ludzie w Polsce nie byli prowadzeni za rączke przez urzędników i (przede wszystkim) kler . Niech każdy wierzy w co chce , modli się do kogo chce , wydaje pieniądze na co chce , sypia z kim chce , pije z kim chce , bawi się z kim chce , kibicuje komu chce , głosuje na kogo chce itd o ile to "chciejstwo" nie narusza dobra kogoś drugiego . Dlatego TAK mam poglądy lewicowe i jestem z tego dumny .
Napisano 05.07.2010 - 22:13
Po prostu chcę aby ludzie w Polsce nie byli prowadzeni za rączke przez urzędników i (przede wszystkim) kler . Niech każdy wierzy w co chce , modli się do kogo chce , wydaje pieniądze na co chce , sypia z kim chce , pije z kim chce , bawi się z kim chce , kibicuje komu chce , głosuje na kogo chce itd o ile to "chciejstwo" nie narusza dobra kogoś drugiego .
Napisano 06.07.2010 - 00:33
Nie musi. Wystarczy, że to właśnie dzięki (między innymi) kościołowi katolickiemu są w Polsce problemy z aborcją, w szkołach wiszą krzyże oraz nauczania jest religia katolicka i nie ma legalizacji związków homoseksualnych. Nie wspomnę nawet o tym, że kościół nie jest opodatkowany.(...)
nikt glutem w kościele ławek nie smaruje
A mnie się wydawało, że chodzi o sekularyzację rządu (kościół powinien zostawić politykę w spokoju) i promowanie ateizmu, co NIE jest równoznaczne z "eliminacją religii z życia człowieka" (brzmi to tak, jakby ktoś chciał kościoły palić).No patrz, a myślałem, że lewica zawsze dążyła i dąży nadal do eliminacji religii z życia człowieka. Hmm, a może to były hordy Pigmejów?
Yup - bo lewica to komunizm. W końcu lewica jest za tym, aby znieść własność prywatną, prawda?do ojca Stalina
Uroczy argument - masz inne zdanie, więc się NIE ZNASZ. ŁŁEEEEE! POWIEM PANI! xP Ja też jestem przeciwnikiem demokracji - osoby takie jak ty mają za dużo władzy, dzięki czemu Lech trafia na Wawel i promowane są "wartości katolickie" w państwie, które teoretycznie powinno być bezstronne religijne (niespodzianka - ateiści, muzułmanie i Żydzi żyjący na terenie Polski też płacą podatki, więc wypadałoby, żeby państwo było bezstronne).(...)
Dlatego NIE, nie masz zielonego pojęcia o polityce i co reprezentuje lewica, a co prawica dlatego jestem przeciwnikiem demokracji by takie osoby jak Ty nie miały nawet 0,0000000000000000000001% wpływu na losy państwa.
Francja to ekstremalny przykład - ktoś się zapędził i stwierdził, że świeckość jest ważniejsza od wolności osobistej (każdy powinien nosić, co mu się podoba - nawet, jeśli to krzyż skrzyżowany z pentagramem i islamskim półksiężycem z Raptor Jezusem w tle).Świeckość państwa to ściema i kolejna lewacka utopia, a wymuszanie tzw świeckości to zamordyzm widoczny we Francji. (...)
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 06.07.2010 - 18:26
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych