Skocz do zawartości

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
165 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (122 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (51 głosów [41.80%])

Procent z głosów: 41.80%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (71 głosów [58.20%])

Procent z głosów: 58.20%

Głosuj

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powiem wręcz że trzeba być szalonym żeby nie zauważyć tak drastycznych różnic w otoczeniu. (...) jak bardzo od komuny różni się dzisiejsza Polska, szczególnie w zakresie poziomu życia i bogatctwa obywateli. Nie będę dalej podawał przykładów bo każdy normalny człowiek je widzi.

Zmiany są, ale nie przypisywałbym ich politykom, tylko zwykłym ludziom, którzy pracują od świtu do zmierzchu w pocie czoła, zakładają przedsiębiorstwa, próbując nie zbankrutować i jakoś przezwyciężyć utrudnienia ze strony państwa. Wyjątki, gdzie państwo spisało się dobrze są nieliczne, ale dla przykładu niech to będzie ustawa Wilczka z roku 1988 o działalności gospodarczej. Wg opinii różnych ekonomistów, jest to niedościgniony wzór ustawy, która regulowała w sposób liberalny działalność gospodarczą. Niestety urzędnicy szybko zaczęli dodawać nowe ograniczenia, czego efektem było spowolnienie i dość długi zastój w rozwijającej się gospodarce. Co ciekawe pierwotna ustawa jest zgodna ze zobowiązaniami Polski wobec UE, więc mogłaby zostać przywrócona nawet od jutra. Fakt, że nikt nic nie robi by to zmienić świadczy, że politycy działają na szkodę państwa i swoich obywateli.
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ignorancie, gdyby państwo nic do tego nie miało to byśmy byli na poziomie zachodniej europy a nie jesteśmy. Własnie dlatego, że nam państwo przeszkadzało. Teraz jako jedyny kraj postkomuny mamy tak szybki rozwój. JKM mówi że tu gdzie nie wtyka swe łapy państwo tam jest lepiej dlatego właśnie jest nam lepiej bo skończyły się kontrole wszystkiego, nawet tego co mówisz. Pewnie dzisiaj by już wiedzieli o czym myślisz. Przede wszystkich rządzący się tam spisują gdzie ograniczają kontrolę państwa i to jest właśnie ta różnica ignorancie.

Widzę że część ludzi nie ma pojęcia po co tak naprawdę stworzono coś takiego jak państwo i powtarza tylko głupoty kampanii wyborczej i nie wie nawet o co tak właściwie chodzi.

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 25.06.2010 - 16:41

• 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nieźle, na chwilę obecną jest 50/50. Osobiście w ankiecie oddałam głos na Komorowskiego ale do wyborów prawdopodobnie nie pójdę. Nie ma co głosować na "mniejsze zło" jeżeli nie wiadomo nawet który z nich jest tym mniejszym złem. Komorowski którego wybór daje pełną władzę PO czy Kaczyński-awanturnik.

Użytkownik Ana Mert edytował ten post 25.06.2010 - 16:47

• 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja sie za bardzo to nie orientuje, ale powiedzcie mi taka rzecz, czy w nastepnym glosowaniu bedzie tylko tych dwoch panow, czy ta cala lista co za pierwszym razem?
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nieźle, na chwilę obecną jest 50/50. Osobiście w ankiecie oddałam głos na Komorowskiego ale do wyborów prawdopodobnie nie pójdę. Nie ma co głosować na "mniejsze zło" jeżeli nie wiadomo nawet który z nich jest tym mniejszym złem. Komorowski którego wybór daje pełną władzę PO czy Kaczyński-awanturnik.

Co jest złego w pełni władzy ? Po to są wybory. Ja jestem za tym by dana opcja mogła rządzić, by później ją rozliczyć.

SLD miało kiedyś wszystko, wtopiło i ludzie ich rozliczyli.

PiS miał wszystko, wtopili i ludzie ich rozliczyli.

PO nie ma wszystkiego i się tłumaczy przeszkadzającym prezydentem.

Pełnie władzy już były i Polska istnieje. Jestem za pełnym rozliczaniem obozu rządzącego, który bierze odpowiedzialność za swoje decyzje. Po to ludzie ich wybrali.

Nie ma znaczenia dla mnie opcja. Niech rządzi PiS jeśli tak chcą ludzie, ale później pełne rozliczenie za ich czyny. SLD do dziś się nie może pozbierać po swoich rządach :) I dobrze bo w tej chwili jest taka sytuacja, że od lat kilku zamiast skupić się na rozliczaniu PO - uwaga skupiona była na walce o krzesła. Niech mają Komorowskiego, bo dzięki temu odpadnie kluczowy argument na swoją obronę i będzie ich można rozliczać w pełni. Ja się cieszę, że jest mało barwny i smętny, bo dzięki temu nie będzie przyciągał uwagi mediów i w końcu się skupimy na rządzeniu.

Dla mnie to wybór między walką o krzesła a rozliczeniem PO.
  • 3

krzlew.
  • Tematów: 8
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No i mój głos na chwile obecną przeważył :)
Głosuję na Yaro bo uważam, że PO to partia niszcząca kraj.
Aczkolwiek nawet jak wygra Komor to wtedy PO nie będzie miała już żadnych wymówek, że prezydent wetuje. Może wtedy ich wywiozą na taczkach z sejmu.
  • 2

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Głos na bronka im szybciej to wszystko pierdyknie tym lepiej.
  • 4

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Up

Mimo iż sam nie mam prawa głosu (dopiero za rok :( ), to muszę przyznać, że to niegłupi pomysł - zamiast niemalże na siłę utrzymywać względny spokój w kraju, doprowadzić do tego, żeby jak najszybciej coś się posypało, a my wtedy zaczniemy od nowa, mam nadzieję że tym razem mądrzejsi; w końcu nie takie rzeczy Polacy przetrwali. ;)

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Współczuję wyborcom PiSu gdyż niedawnego mokrego poranka obudzili się być lewicowcami. Ale to jeszcze głupstwo.
Co będzie kiedy Jarosław rozpozna siebie jako Judaistę i Wy wszystkie chłopy pójdziecie się obrzezać. Gdyż w PiSie jak w ryb ławicy zwrotu dokonujecie jednocześnie. A jak wiemy żadna ryba nie próbuje mieć swojego zdania, jako że głosu nie ma.
  • 2

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Współczuję wyborcom PiSu gdyż niedawnego mokrego poranka obudzili się być lewicowcami. Ale to jeszcze głupstwo.

Bo to inne partię nie wykonywały takich zwrotów akcji? ;) Powiedziałbym że równie spektakularne.
  • 1

Sai Baba.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zauważyliście, że na portalach wp.pl onet.pl interia.pl rzeczpospolita.pl (tutaj kto zarabia więcej od premiera :) )na pierwszych stronach, pierwsze wiadomości są ze zdjęciem Tuska :D Przypadek? Jak oni ich promują...

Użytkownik Sai Baba edytował ten post 26.06.2010 - 18:10

• 0

goska48.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Normalnie się poryczałam jak Jarosław zeznał, że tak naprawdę kocha "lewicę". Poryczałam się ze wzruszenia; taki dobry pan!
  • 0

Artus.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Głos na bronka im szybciej to wszystko pierdyknie tym lepiej.

Muszę powiedzieć, że trochę mnie ten post oświecił, jeszcze się zastanowię na kogo ostatecznie głosować - niewykluczone, że rzeczywiście na Bronisława, z przyczyn wyżej wymienionych.
  • -1

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dla mnie prawdziwe obraz wyboru Polaków został pokazany w USA tam 70 procent rodaków głosowało na Jarosława. Nie mówię że ktoś w Polsce maczał palcami przy urnach, tylko media pokazują kandydatów przy pomocy manipulacji.

Nie będę się z nikim kłócił ze oni nie mają prawa głosować bo tam mieszkają. Każdy kto wyjechała za granice za praca, wie jak jego serce tęskni za Ojczyzną. Nikt nie jedzie tam za chlebem bo tak chce, po prostu czasami nie ma wyboru. Nie wszystkim udaje się zbić majątek i wrócić. Ale wiem że wszyscy ci ludzie kochają Polskę i chcą by było w niej lepiej.

Moja manipulacja to Macie Irlandia na jakom żeście zasłużyli.
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dla mnie prawdziwe obraz wyboru Polaków został pokazany w USA tam 70 procent rodaków głosowało na Jarosława. Nie mówię że ktoś w Polsce maczał palcami przy urnach, tylko media pokazują kandydatów przy pomocy manipulacji.

I to jest sedno wg mnie. Ale manipulacja manipulacją, czy ludzie nie widzą jak Komorowski się kompromituje prawie codziennie? Takie bzdury jakie on plecie to nic ich nie przebije. Ale ja tam jestem dobrej myśli.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych