Skocz do zawartości

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
165 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (122 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (51 głosów [41.80%])

Procent z głosów: 41.80%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (71 głosów [58.20%])

Procent z głosów: 58.20%

Głosuj

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przy okazji jest to prawdziwy polityk który potrafi wyśmiać przeciwnika, a do parlamentu nie idzie aby dostać się do koryta tylko żeby coś zrobić bo kasę to on już ma.

Ma kasę, najwyraźniej nie ma zbytniego ciśnienia na więcej. Czego można pragnąć oprócz pieniędzy? Władzy i sławy. Te dwie ostatnie rzeczy daje udzielanie się w polityce. ;) Obserwując go, nie zobaczyłem w jego działaniach nic innego niż chęć szerzenia degrengolady i niesmacznego rodzaju polityki. O ile Korwin jest również szczery i mówi co mu ślina na język przyniesie, to jednak trzyma się przy tym podstawowych zasad kultury.
  • 1

Flayed One.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Palikot to zarąbisty gość. Ja nie mam do niego pretensji za rządne jego szopki. Mówi to co wszyscy nieogłupieni wiarą w kaczora wiedzą i robi to tak żeby zabolało. Przy okazji jest to prawdziwy polityk który potrafi wyśmiać przeciwnika, a do parlamentu nie idzie aby dostać się do koryta tylko żeby coś zrobić bo kasę to on już ma.

Pozdrawiam

Yhm... że niby np. Staniszkis jest ogłupiona? To kobieta, która intelektualnie, charyzmatycznie, merytoryczni i dostępem do informacji miażdzy całą dzisiejszą "elitę" polityczną włącznie z Kaczyńskim, Komorowskim i zwłaszcza Palikotem, a jednak "popiera" Kaczyńskiego. Polecam debatę Staniszkis-Palikot dla fanów palikota:P

Słowo popiera w "" ponieważ wbrew pozorom nie tylko nawiedzeni katolicy i patrioci głosują na kaczyńskiego. Również ludzie widzący zagrożenie w kandydaturze Bronka, a tacy niekoniecznie popierają Kaczyńskiego, pomimo że na niego glosują.

Użytkownik Flayed One edytował ten post 01.07.2010 - 10:20

• 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rozśmieszyła mnie druga debata :) Najpierw dziwne stoliki na które nalegał PiS.

Kaczyński większy w kadrze od Komorowskiego. Pytanie dłuższe od odpowiedzi Lichockiej.

Przygotowane odpowiedzi Kaczyńskiego z kartki :)

Ale ja jestem spokojny. Sporo osób inteligentnych dostrzegło te manipulacje i to wystarczy.

Wiadomo...TVPiS.

Paradoksalnie takie manipulacje aby motywują wyborców PO by skończyć z obłudą.

Bronek zawsze mial 2 minuty nawet jak przekroczyl swoj czas wypowiedzi, kaczorowi ucinali to co za dużo nagadał.
  • -1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dobra trochę przesadziem z tym prawdziwym politykiem palikotem :) Nie mniej jednak uważam go za cenny dorobek naszej sceny politycznej. Niestety ale on nic innego nie robi jak tylko wytyka błędy przeciwników i robi to bardzo dobitne.Sztabowcy kaczyńskiego zachowują się jak małe dzieci, płaczą że ich ktoś nie lubi i nie wiedza że jest coś takiego jak kontrargument. Gdyby to co palikot robi było kłamstwem i tylko szopką polityczną to by już dawno z PO wyleciał za wyroki jakie wytoczyłby mu PiS. Pisowcy jednak wiedzą, że mówi on prawdę i jedyne co moga robić to poskarżyć się że on śmie ich krytykować. Całe to gadanie o poprawności politycznej to sobie można w tyłek wsadzić. Uważam to w obecnej formie za skandal i cenzurę.

Apropo Staniszkis: w debacie w programie teraz my na poziomie merytoryki Palikot był conajmniej równy Staniszkis. Widac było że spotkały się 2 osoby na poziomie, a sama Staniszkis dała po sobie znać że nie jest fanatyczką JK tylko nie do końca wie o co platformie chodzi.

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 01.07.2010 - 14:41

• 1

#80 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie mniej jednak uważam go za cenny dorobek naszej sceny politycznej.

Ten właśnie dorobek sprowadził debatę polityczną do poziomu szamba.
A Kutz i Niesiołowski mu w podobnym tonie wtórują.
Można jeszcze do tego dorzucić Kurskiego, ale na szczęście oszczędził nam swojej osoby w tej kampanii.

Apropo Staniszkis

Staniszkis na pewno napisała by to słowo poprawnie i w tym się różnicie, więc zanim zaczniesz ją krytykować dorośnij do jej poziomu.
  • 0

rolpiek.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bronek gdzie te podpisy ?

• 0

Flayed One.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Apropo Staniszkis: w debacie w programie teraz my na poziomie merytoryki Palikot był conajmniej równy Staniszkis. Widac było że spotkały się 2 osoby na poziomie, a sama Staniszkis dała po sobie znać że nei jest fanatyczką JK tylko nie do końca wie o co platformie chodzi.

Pozdrawiam

Ile osób tyle różnych odbiorów debat, ale ja odniosłem wrażenie inne. Palikot rozmijał się z tym o czym mówiła Staniszkis. Ona dyskutowała faktami, a on odpierał to programem. Oczywiście, jeśli ktoś wierzy w takie pierdoły jak programy partii to uzna "Staniszkis nie do końca wie o co platformie chodzi", a jak ktoś patrzy na fakty, to widzi, że ona "program" ignoruje jako obietnice, których PO wcale nie zamierza spełniać. W dodatku, Staniszkis jest nieuwikłana politycznie, a posiada znacznie głębszą wiedzę o obecnej scenie od nas. Twierdzenie, że "nie wie o co chodzi PO" jest z deczka naiwnym idealizmem IMO. Dodam:

http://wybory.onet.p...aktualnosc.html

I o to się właśnie rozbija problem. Z jakiegoś powodu nieuwikłane głębiej w rozgrywkę na scenie politycznej postacie głosują na Kaczyńskiego, a jedynie JKM mówi po imieniu o co chodzi, bo może sobie na to pozwolić.
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bronek gdzie te podpisy ?

http://www.youtube.c...h?v=apNdODoWX2I

Fragment pochodzi z (imo) dobrze zrobionego dokumentu p. Sekielskiego pt. "Władcy marionetek" linki do całości:

1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11

...
  • 1

#84 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Czekałem, czekałem aż się doczekałem.
Bomba została odpalona.
Kamiński będzie oskarżony ws. afery gruntowej
Oczywiście po wyborach sprawa ucichnie a zarzuty zostaną oddalone jednak najważniejsze jest aby teraz odebrać parę procent.
Nie wiem kto się jeszcze na to nabierze, ale cóż, poczekamy - zobaczymy.
Pozostaje tylko pytanie czy na tej jednej bombie się skończy?

Ponieważ jesteśmy na forum paranormalnym pozwolę sobie na mały wtręt w tej kwestii.
Jackowski rzecze:
"Wygra Komorowski i od tego momentu zacznie się upadek PO"
Jestem podobnego zdania.

Użytkownik osiris edytował ten post 01.07.2010 - 14:48

• 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Ten właśnie dorobek sprowadził debatę polityczną do poziomu szamba.
Można jeszcze do tego dorzucić Kurskiego, ale na szczęście oszczędził nam swojej osoby w tej kampanii."

Wyjaśnij w którym momencie? Ja zawsze będę popierał osoby które mówią wprost politykom którzy kryją się za tarczą z napisem poprawność polityczna. Dopóki Palikot wytyka prawdziwe błędy a nie je zmyśla to jestem całkowicie za.

"Staniszkis na pewno napisała by to słowo poprawnie i w tym się różnicie, więc zanim zaczniesz ją krytykować dorośnij do jej poziomu."

Coś ci cytat nie wyszedł, poza tym co to za argument?

JKM musiał dostać czmyś ciężkim w głowę żeby jako liberał totalny popierać komunistów :/

Pozdrawiam
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

JKM musiał dostać czmyś ciężkim w głowę żeby jako liberał totalny popierać komunistów :/

Mnie bardziej zastanawia dlaczego "liberał totalny" nie popiera kandydata, który podobno prowadzi politykę liberalną...

Wyborcy JKM mogli podejrzewać, że przed drugą turą da On sygnał aby głosować na Kaczyńskiego, a dziś sam stwierdził:
"problemem nie są kandydaci, tylko stojące za nimi mafie, chcące rozkradać Polskę, obsadzać wysokopłatne posady i brać łapówki". "Mafia stojąca za Bronisławem Komorowskim znana jest z większego rozmachu w tym względzie" – dodaje. "Ja bardzo lubię Bronisława Komorowskiego – ale patrzę też, kto Go popiera. I jeśli taki np. gen. Marek Dukaczewski ogłasza, że otworzy szampana, jeśli wygra Komorowski – to tym, co chcą głosować, radzę: zamknąć oczy, zatkać uszy – i głosować na Jarosława Kaczyńskiego!"

źródło

Co do dzielenia partii na prawice, centrum i lewicę w Polsce, jest to dla mnie skrajnie naiwne, patrząc na naszych "jumperów" z wiejskiej.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 01.07.2010 - 15:34

• 2

Flayed One.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozwiń ten "komunistyczny" wątek, proszę...:/
  • 0

#88 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

"Ten właśnie dorobek sprowadził debatę polityczną do poziomu szamba.
Można jeszcze do tego dorzucić Kurskiego, ale na szczęście oszczędził nam swojej osoby w tej kampanii."

Wyjaśnij w którym momencie?

Od momentu kiedy zaistniał w polityce.

Ja zawsze będę popierał osoby które mówią wprost politykom którzy kryją się za tarczą z napisem poprawność polityczna.

Ja też i dlatego popieram Jarka, który wali prosto z mostu ale kulturalnie a nie po chamsku jak ma w zwyczaju Palikot.
Jego argumentacja najlepiej trafia do "wieśniaków"

Dopóki Palikot wytyka prawdziwe błędy a nie je zmyśla to jestem całkowicie za.

Na zdrowie!!!

Ponieważ zbliżamy się do ciszy wyborczej podnoszę ostatnie hasło wyborcze.
"Chcecie w pałacu KOTA czy PALIKOTA"?
Wybór należy do WAS!!!

Użytkownik osiris edytował ten post 02.07.2010 - 19:06

• 1

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ależ ty pitolisz osiris, kota czy palikota co to w ogóle ma być ? w tej kwestii mam podobne zdanie co JKM. obydwaj są tacy sami ważniejsze jacy ludzie za nimi stoją.
  • -1

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Osiris, a co myślisz o tych wszystkich kłamstwach Kaczyńskiego i jawnych manipulacji typu prywatyzacja służby zdrowia, jak również jego grach teczkami gdy był u władzy. Teczka na Tuska się znalazła od razu i siał podejrzenia, natomiast o jego teczce dowiedzieliśmy się dopiero gdy sąd lustracyjny oświadczył że on nie współpracował z SB (bo żadnego porzytku SB z niego nie miała bo przecież do opozycji przystąpił na samym finiszu). Znaczy to że teczki wiemy to wiadomo od dawna ale chodzi mi o te sfingowane zgody na współpracę i zmyślone raporty. Czemu nie dał takiej samej szansy Tuskowi? Dlaczego zawiązał koalicję z LPR i Samoobroną wiedząc dobrze co to są za ludzie. Wcześniej się nimi brzydził a potem zaprosił na stanowisko wicepremiera. Jak oceniasz jego drastyczną zmianę poglądów na lewicę? (Szczególnie ważne pytanie w obliczu tłumaczenia popleczników JK jakoby wszystko to co robi premier, razem z listem do mundurowych, było pod kampanię, ale cała przemiana jarka i oświadczenie że od teraz gierek nie był złym komunistą nie jest graniem pod kampanię - czy ty w to wierzysz?).

Bardzo interesuje mnie twoja odpowiedź na te pytania, bo ja nie mogę pojąć jak można głosować na JK nie wskazując na mocne punkty jego programu tylko jego stylu bycia w polityce czy to co napisałem wyżej.

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych