Skocz do zawartości

Wybory Prezydenckie 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
165 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory Prezydenckie 2010 - II TURA (122 użytkowników oddało głos)

Na kogo będziesz głosował/a ?

1. Głosowano Bronisław Komorowski (PO) (51 głosów [41.80%])

Procent z głosów: 41.80%

2. Głosowano Jarosław Kaczyński (PiS) (71 głosów [58.20%])

Procent z głosów: 58.20%

Głosuj

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Słów hymnu nie znał Lechu :)

Nie. To właśnie Jarosław był autorem słynnego i brawurowego wykonania hymnu.
  • 0

Syrinks.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No ja to już teraz naprawdę nie pamiętam który to x]
  • 0

Jakub.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hymnu nie znał Lechu tego jestem pewien , podobnie jak tego że trzymał szalik reprezentacji Polski do góry nogami . To on śpiewał " z ziemi poslkiej do Wolski "
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To był Jarek podczas kongresu PiS-u.
LINK
  • 1

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Hymnu nie znał Lechu tego jestem pewien , podobnie jak tego że trzymał szalik reprezentacji Polski do góry nogami . To on śpiewał " z ziemi poslkiej do Wolski "

Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że tego szalika nie trzymał tak cały czas, tylko od razu przekręcił właściwie? Rozumiem, że nigdy nie zdarzyło Ci się podnieść czegoś odwrotnie i poprawiać?

Dołączona grafika
  • 2

Jakub.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra przyznaje ci racje , moja pomyłka to faktycznie był Jarek . Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd .

Szalik mojego ukochanego klubu jak i reprezentacji Polski zawsze unoszę poprawnie bo są to ważne symbole rzeczy które nie są mi obojętne , a podnoszenie szalika do góry nogami sprawia wrażenie braku szacunku . Tak robią kibice wrogich sobie klubów , wywieszają zdobyczne szaliki i flagi "do góry kołami" .

Użytkownik Jakub edytował ten post 04.07.2010 - 21:02

• 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

LINK

musiałeś to przypominać ? :) wolałbym nie pamiętać, że 50 % ludzi głosuje na kogoś śpiewającego "z ziemi polskiej do wolski"

Chociaż już kiedyś gdzieś proponowałem, by rozdzielić kraj na 2 państwa, utworzyć Wolskę z Kaczyńskim i tyle. Przedzielić w pół i wszyscy powinni być zadowoleni.

Trzeba się poważnie zastanowić skoro podział jest pół na pół, czy warto się z sobą męczyć. Czy nie lepiej utworzyć oddzielne państwa.

Bo faktycznie demokracja jest trochę tutaj kupowata. Bo tak niewiele decyduje o tym, że druga połowa jest kompletnie nieszczęśliwa i uważa rządy drugiej połowy za nieszczęście dla kraju.
  • 1

Niedowiarek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

LINK

musiałeś to przypominać ? :) wolałbym nie pamiętać, że 50 % ludzi głosuje na kogoś śpiewającego "z ziemi polskiej do wolski"

Chociaż już kiedyś gdzieś proponowałem, by rozdzielić kraj na 2 państwa, utworzyć Wolskę z Kaczyńskim i tyle. Przedzielić w pół i wszyscy powinni być zadowoleni.

Trzeba się poważnie zastanowić skoro podział jest pół na pół, czy warto się z sobą męczyć. Czy nie lepiej utworzyć oddzielne państwa.

Bo faktycznie demokracja jest trochę tutaj kupowata. Bo tak niewiele decyduje o tym, że druga połowa jest kompletnie nieszczęśliwa i uważa rządy drugiej połowy za nieszczęście dla kraju.

Ja chętnie bym zamieszkał w Wolsce i żył spokojnie zarabiając godne pieniądze, będąc szanowanym pracownikiem niżeli w POlsce będąc wyzyskiwanym niewolnikiem :)
  • 0

Mattiex.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja chętnie bym zamieszkał w Wolsce i żył spokojnie zarabiając godne pieniądze, będąc szanowanym pracownikiem niżeli w POlsce będąc wyzyskiwanym niewolnikiem :)

Jak mówi przysłowie : " Jak się ma miękkie serce, to trzeba mieć twardą du*e"

Niestety w pracy pracujesz tylko za to za co ci płacą, a jak zgadzasz się bo szef prosi to za to płacisz proste :D No chyba że nie masz szkoły, nic nie umiesz i jesteś na łasce u szefa. Godny pracownik nie daje się wykorzystywać w pracy bo wie co umie i wie że może naleźć inną prace, nawet mniej płatną ale przynajmniej pracować z honorem.
  • 1

Niedowiarek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak mówi przysłowie : " Jak się ma miękkie serce, to trzeba mieć twardą du*e"

Niestety w pracy pracujesz tylko za to za co ci płacą, a jak zgadzasz się bo szef prosi to za to płacisz proste :D No chyba że nie masz szkoły, nic nie umiesz i jesteś na łasce u szefa. Godny pracownik nie daje się wykorzystywać w pracy bo wie co umie i wie że może naleźć inną prace, nawet mniej płatną ale przynajmniej pracować z honorem.

Widzisz, jeżeli ja jako jedyny w moim zakładzie (zatrudnia bardzo dużo osób, horrendalne zyski - nie będę podawał nazwy) sprzeciwiam się podnoszeniu wymagań co do wydajności produkcyjnej, do wprowadzania nadgodzin poza kodeks pracy, staję w obronie naszych praw a reszta mówi "kochany kierownik daje mi 1800 i zrobię wszystko co każe" to nie mogę już liczyć na nic innego jak tylko na rząd, który w imieniu tego pospólstwa będzie dbał o prawa pracownicze. A propo mojego wykształcenia i umiejętności to z rekrutacji jakie przeszedłem wszystkie wygrały osoby mające niższe kwalifikacje ale posiadające znajomości w postaci siostrzeniec kierownika, kolega urzędnik itd. Ja niestety nie mam rodziny która mnie wspiera (rodzice nie żyją) a moi znajomi wywodzą się raczej z biedniejszej grupy społecznej i na wszystko muszą ciężko pracować własnymi rękami, niezależnie od ich inteligencji, poza tym bezrobocie w naszym okręgu rośnie bardzo szybko i brak jest jakichkolwiek inwestycji, pozwalających na zmianę pracodawcy...

EDIT: A co do ostatniego zdania to naprawdę chętnie podjąłbym pracę mniej płatną z możliwością rozwoju i podnoszenia kwalifikacji, jednak jakbyś chciał wiedzieć to na głupie "wprowadzanie danych" na umowę-zlecenie za 5zł/h jest w naszym okręgu ok. 1000 chętnych na miejsce przy czym złożone przez ludzi z zewnątrz aplikacje nie są nawet czytane.

Użytkownik Niedowiarek edytował ten post 05.07.2010 - 01:22

• 0

Seboolek.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja powiem jedno... Juz wolałem Kaczyńskiego ale cóz... jedno mi sie przypomina. Mianowicie:

"Naród wspaniały, tylko ludzie kur*y" - Józef Piłsudski.
  • 2

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo dobrze się stało. Tak jak misiek powiedział: "Wygrała polska demokracja". Wreszcie rząd może robić to po co został powołany. Koniec cwaniakowania i vetowania reform a potem mówienia że obietnic się nie spełnia. Mam nadzieję, że platforma zda egzamin z rządzenia lepiej niż PiS i nastąpi rozwój kraju.

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 05.07.2010 - 07:23

• 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rozumiem, nie chce nigdzie ośmieszać Wolski. Mam w rodzinie ludzi głosujących na Kaczyńskiego. Chętnie bym ich odwiedzał w Wolsce :) Po prostu taka ulga dla każdego by zakończyć wojnę narodową.

Natomiast nie rozumiem co konkretnie Kaczyński by zmienił w Twoim przypadku:

Widzisz, jeżeli ja jako jedyny w moim zakładzie (zatrudnia bardzo dużo osób, horrendalne zyski - nie będę podawał nazwy) sprzeciwiam się podnoszeniu wymagań co do wydajności produkcyjnej, do wprowadzania nadgodzin poza kodeks pracy, staję w obronie naszych praw a reszta mówi "kochany kierownik daje mi 1800 i zrobię wszystko co każe" to nie mogę już liczyć na nic innego jak tylko na rząd, który w imieniu tego pospólstwa będzie dbał o prawa pracownicze. A propo mojego wykształcenia i umiejętności to z rekrutacji jakie przeszedłem wszystkie wygrały osoby mające niższe kwalifikacje ale posiadające znajomości w postaci siostrzeniec kierownika, kolega urzędnik itd. Ja niestety nie mam rodziny która mnie wspiera (rodzice nie żyją) a moi znajomi wywodzą się raczej z biedniejszej grupy społecznej i na wszystko muszą ciężko pracować własnymi rękami, niezależnie od ich inteligencji, poza tym bezrobocie w naszym okręgu rośnie bardzo szybko i brak jest jakichkolwiek inwestycji, pozwalających na zmianę pracodawcy...

Możesz podać jakiś konkret, który by uczynił jako Prezydent Jarosław Kaczyński ? Chodzi mi o konkretne rozwiązanie, w które uwierzyłeś bo rozumiem, że za Jarosława Kaczyńskiego miałbyś być w swoim zakładzie szanowanym pracownikiem zamiast niewolnikiem jak teraz.
  • 0

Niedowiarek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ochrona przed destrukcyjnymi ustawami typu "ustawa antykryzysowa w prawie pracy", zatrzymanie prywatyzacji strategicznych gałęzi Polskiej gospodarki poprzez weta w podobnych proprzedsiębiorczych występkach platfokomuchów.
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

platformokomuchów ?

to ciekawe, myślałem że komuchy to właśnie nacjonalizacja a nie prywatyzacja...

oczywiste jest, że pisowi bliżej do komuny, gdyż prezentują większy socjalizm i rozdawnictwo nie istniejących pieniędzy lub zapożyczonych do spłaty przez kolejne pokolenia

Od początku jest to wybór między "mniejszy socjalizm" i "większy socjalizm"...i PiS zdecydowanie jest tym większym.

No chyba, że chcesz się wzorować ideologicznym poparciem PO typu Cimoszewicz czy Kwaśniewski...ale nic to nie zmienia postaci rzeczy w sensie gospodarczym. To PiS naobiecywał więcej, że każdemu da więcej pieniędzy i wszystkie płace podniesie. I ogólnie każdy coś dostanie...tylko z czego ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych