Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lądowanie Apollo na Księżycu

• Please log in to reply
416 replies to this topic

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie wspominajac juz o tym, ze ladowania byly po jasnej stronie ksiezyca, ktora kazdy astro amator moze sobie ogladac teleskopem ile wlezie. No ale pewnie wisi makieta na niebie.
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wspominajac juz o tym, ze ladowania byly po jasnej stronie ksiezyca, ktora kazdy astro amator moze sobie ogladac teleskopem ile wlezie. No ale pewnie wisi makieta na niebie.

no, nie popadajmy w skrajnosci ;)
ladownik na ksiezycu jest zdecydowanie zbyt daleko, zeby go "wyluskac" jakimkolwiek ziemskim teleskopem
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

ladownik na ksiezycu jest zdecydowanie zbyt daleko, zeby go "wyluskac" jakimkolwiek ziemskim teleskopem

Nie chodzilo mi o ladownik, tylko o rzekome bazy ktore tam widzieli ;)
  • 0

incredible.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bazy ktore tam widzieli

heh.. jak wylądowali po jasnej stronie ksiezyca (tą ktora widzimy co noc ) to musieliby sie przejsc spory kawalek zeby zobaczyc tą drugą strone ;] [na ktorej "rzekomo są bazy obcych"] heh. :hmm:
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

No ja wlasnie tez nie kumam o co chodzi z tymi bazami, te same osoby mowia ze bazy sa po ciemnej stronie a nie po jasnej, a takze, ze astronauci w misjach apollo widzieli tam bazy, a przeciez ladowali po jasnej stronie ksiezyca.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżeli czegoś nie można zweryfikować bo oba źródła są niepewne, to najprawdopodobniej tego nie ma.
  • 0

Powder{_}Keg{_}.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O ja nie mogę na tych wszystkich dowodach nic nie ma co by świadczyło że to jest w studiu nagrane sadze jednak że gdyby się wszyscy pilnie uczyli fizyki i astronomii(nie gadam że ja jestem super pro wymiatacz fizyczny) to by nie było działu na forum pt. "Lądowanie na Księżycu" bo przeczesz oczywistych faktów się nie neguje.

Ps. I nie jestem zwolenikem (wręcz przeciwnie) usa ani też ich nie bronie ale wasze poglądy na temat mistyfikacji lotów na księżyc są pozbawione racjonalnych dowodów :devil:, Jak to powiedzieli lądowanie na księżycu to duży krok dla ludzkości a dla niektórych jednostek zbyt duży.
  • 0

oemgie.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://republika.pl/program_apollo/text.html"]http://republika.pl/program_apollo/text.html[/url]

Polecam ludziom szukającym teorii spiskowej... tutaj wszystko jest wytłumaczone. Jesli nadal ktos wierzy w te głupoty... to niech zmądrzeje.
  • 0

Navarion.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie 30 lat temu z pewnością nie mogliby przedstawić takich dowodów jakie ty tu opisujesz Euricyde.. Więc NASA mogła być przygotowana na to, że za kilkanaście lat ktoś odkryję prawdę. ^^
  • 0

meren.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobrze powder napisal. Apeluje do wszystkich zwolennikow teorii spiskowych, nierobow i nieukow ktorzy tylko na forum siedza i wymyslaja bzdurne teorie, zeby wzieli ksiazke od fizyki, i zaczeli sie jej doglebnie uczyc. Powiem tylko tyle, ze smieszny dowod z flaga mogl wymyslic ktos, kto zupelnie nie zna sie na fizyce, lub ktos, kto mysli, ze tylko on zna sie na fizyce:P. Nie ma na tych filmikach zadnych znakow, jakoby wiatr wial na ksiezycu!!!! I mam nadzieje ze chociaz to sobie uswiadomicie. Flaga jest tak zrobiona, ze gorna krawedz flagi jest usztywniona sztywnym pretem, co jest oczywiste, bo inaczej flaga by wisiala. Poza tym, ta flaga wygina sie na boki (a nie faluje na wietrze) tylko wtedy gdy astronauta obraca flage dookola osi przechodzacej przez pret pionowy. Jest oczywistym dla fizyka, ze ta flaga wowczas musi odchylac sie na boki, i robi to nie z powodu wiatru, ale sily bezwladnosci ktora dziala na flage zawsze, zarowno w atmosferze, jak i w prozni. /niesamowite :P /.
Prosze mi pokazac film, na ktorym flaga na ksiezycu stoi zupelnie nieruchomo, i jednoczesnie faluje na wietrze. To bylaby dopiero zagadka.
Co do pozostalych zagadek to powiem tylko tyle, ze wiekszosc jest wyssanych z palca.
(czego to ludzie nie robia, aby zyskac pupularnosc)

A co do "pytan bez odpowiedzi". Jedno z pytan, oprocz tego z flaga, szczegolnie mnie zbulwersowalo. "Skoro na ksiezycu jest 6 razy mniejsza grawitacja, to samochodzik ksiezycowy powinien byc 6 razy szerszy". Kolejne pytanie ktore bazuje na niewiedzy i glupocie potencjalnych zwolennikow teorii spiskowych. Kto powiedzial ze predkosc poruszania sie pojazdow na ziemii i na ksiezycu musi byc dokladnie taka sama?? Na ksiezycu nie ma autostrad i nikt tam za pewne nie zamierza bic rekordow predkosci!!! A czy przyszlo by wam na mysl, za na ziemii moglby jezdzic pojazd, o szerokosci 10 cm i wysokosci powiedzmy 1 m?? Czy by sie przewrocil? jesli bysmy jechali odpowiednio wolno, to absolutnie NIE!!! Wyciagnijcie se wnioski sami!

Na koniec. Czemu te wasze dowody nie sa tak powszechnie gloszone w mediach, i nawet panowie z ZSRR nie probowali rozdmuchiwac tych smiesznych teorii?? Odpowiedz jest prosta, rozsadni ludzie, ktorzy cenia swoje dobre imie, nigdy by sie na cos takiego nie odwazyli! Jesli ktos jest zwolennikiem takich teorii, to powinien sie po prostu wstydzic. pozdrawiam
  • 0

twinsen.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zobaczcie oemgie wkleił link do naprawdę świetnego artykułu, nikt ze zwolenników teorii spiskowej się nawet nie pokwapił, żeby go przeczytać i skomentować. Jest tam wszystko rzetelnie wytłumaczone. Widocznie za bardzo i zbyt logicznie uderza w tą teorię.

Już wszystkie zdjęcia wydarzenia i innego typu bzdury na temat sztuczności lądowania na księżycu były niszczone dowodami i zamiast sie poddać ciągle są znajdowane coraz to nowe dowody, które kończą równie szybko jak się pojawiają.

W jakim celu??
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Ten link to byl tutaj podawany setki razy ;) i tez nie widzialem kontrargumentow co do tez tam przedstawionych, tylko wyszukiwanie nowych "niedoskonalosci" ktore tam nei sa omowione.
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Łopocząca flaga" jest zapewne najbardziej kuriozalnym przykładem ignorancji ludzi, doszukujących się tego "łopotania na pojedynczym obrazku. Oczywiście co bardziej zatwardziali dostrzegają powiewanie nieszczęsnej flagi na przekazach tv jak też na zdjęciach po klatkowych z kamery 16mm, zamontowanej w oknie LM-a. To jeszcze nic. Niektórzy na podstawie zdjęć statku LM oklejonego pozłacaną folią mylarową (super lekka izolacja termiczna) sądzą, że taka konstrukcja nie mogła by wylądować na Księżycu, gdyż powinna się rozpaść. Skafander Aldrina był wytarty na łokciach i wyłaziły z niego pojedyncze nitki, jak zatem radził sobie z oddychaniem, skoro ze skafandra musiało ulatywać powietrze? I tak dalej.
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Łopocząca flaga" jest zapewne najbardziej kuriozalnym przykładem ignorancji ludzi, doszukujących się tego "łopotania na pojedynczym obrazku.

Znalazłem wymowny zestaw 15 wykadrowanych zdjęć, wykonanych przez okno kabiny LM-a, na których widać ową flagę, która "niby powiewa". Okazuje się, że na każdym zdjęciu flaga wygląda identycznie.
http://img237.images...ikaflagbro0.jpg
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Polecam ciekawy filmik na temat lądowania na księżycu (otwierany przez WINAMP)
Lądowanie ........

EDIT AlienGrey: Żaden winamp nie jest potrzebny...
Ściągasz plik i normalnie otwierasz zwykłym odtwarzaczem wideo :P

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych