Napisano 12.07.2007 - 18:48
Napisano 12.07.2007 - 19:01
Napisano 13.07.2007 - 08:03
Następny wyjeżdża z bazą wojskową na Księzycu... Możesz mi wyjaśnić, jakie to mianowicie przewagi dawałaby taka baza?Pamiętam wyścig zbrojen założenie stałej bazy wojskowej na księżycu dałoby jednej ze stron kolosalną przewagę militarną technicznie było to możliwe więc czegoś się wystraszyli ?
Napisano 13.07.2007 - 14:46
Napisano 25.08.2007 - 13:59
Napisano 26.08.2007 - 09:41
Napisano 26.08.2007 - 15:13
Cienie były jedną z pierwszych myśli astronauty Apollo 11 Neila Armstronga, który powiedział w komunikacie przesłanym na Ziemię:
"W cieniu jest zupełnie ciemno (na module lądownika) i zbyt ciężko mi powiedzieć, czy mam dobre miejsce do zejścia."
Czy faktycznie jeżeli kręcili to na ziemi osiągnęli by taki efekt??
Napisano 03.10.2007 - 22:21
Ostateczny efekt zależy od doboru otworu przysłony w obiektywie oraz dopasowania czasu ekspozycji względem czułości filmu (matrycy).
Napisano 07.10.2007 - 03:30
Szkoda tylko, że sam nie mogę tego sprawdzić, nie możesz Ty i nie może tego sprawdzić reszta ludzkości nie będąc na Księżycu. Czyste spekulacje jak nie w jedną to w drugą stronę.
Napisano 28.10.2007 - 19:37
Szkoda tylko, że sam nie mogę tego sprawdzić, nie możesz Ty i nie może tego sprawdzić reszta ludzkości nie będąc na Księżycu. Czyste spekulacje jak nie w jedną to w drugą stronę.
Napisano 28.10.2007 - 21:43
Ja tego nie muszę sprawdzać. Natomiast, ciekawi mnie reakcja spiskowców (nie niedowiarków, bo ci zapewne zrozumieją powierzchowność swego rozumowania) w obliczu zdjęć z orbiterów już okrążających Księżyc lub kolejnych, które niedługo tam dotrą i sfotografują miejsca lądowania statków LM z wystarczającą do ich zweryfikowania dokładnością.
Napisano 18.11.2007 - 14:46
Napisano 18.11.2007 - 17:28
To jest dobre bodajże nr 16 z tymi linkami na samym końcu gdy sie od tak podnosi przyjrzyjcie się jak z prawej strony nagle taka kulka od nich leci czarna potem zaś gdy wstają po lewej stronie coś nagle spada.jeśli ktoś to już napisał to sry nie miałem tyle czasu żeby to czytać.
Napisano 18.11.2007 - 19:56
Zagadka 14.
Lądownik ksieżycowy używał dwóch silników rakietowych. Są to takie same silniki jak używane obecnie. Posiadają ogromą moc. Lądownik księzycowy posiadał dwa silniki zamontowne jeden na drugim. W tym samym momencie dwa różne paliwa spalały się, tworząc ogromny odrzut, natomiast my nie widzimy ani grama księżycowego pyłu, który powinien unieść się w powietrze w wyniku odrzutu przez silnik rakietowy. Poza tym pod lądownikiem powinien powstać krater, w szczególności pod lądownikiem Apollo 12, który powoli przemieszczał się nad powierzchnią Księżyca przed lądowaniem.
Ogromna temperatura i siła odrzutu silnika powinny roztopić każdą skałę! Kilka tysięcy stopni celsjusza wystarczyłoby bez dwóch zdań. Przecież ziemskie skały w wulkanie Etna topią się przy temperaturze 1000 stopni Celsjusza. Sceptycy mówią, że odrzut silnika był skierowany w bok a nie w dół. Wobec tego co wyhamowało lądownik przed lądowaniem???
Niewidzimy zadnego pyłu, dymu, nie ma kratera, za to pod lądownikiem widzimy majestatyczne ślady astronautów (sic) i płaski teren ksieżycowej skały.
Poza tym czy naprawdę można uwierzyć, że Neil Armstron "posadził" lądownik księżycowy oceniająć teren pod nim mając tylko do dyspozycji malutkie trójkątne okienko umieszczone na boku lądownika?? Taki manerw jest praktycznie niewykonalny bez użycia zaawansowanych komputerów (których wtedy po prostu nie było).
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych