Napisano 09.03.2008 - 16:16
Napisano 09.03.2008 - 19:11
Świetny artykuł! Ciekawe kiedy człowiek postawi naprawdę stopę na księżycu ? Od dawna się zastanawiałem , dlaczego ludzie już nie latają na księżyc ? Nie mają pieniędzy ? A może masz autor tekstu ma rację i nie posiadamy odpowiedniej technologi ? W każdym razie NASA kłamie :s !
Napisano 09.03.2008 - 19:56
Wschodnie wybrzeże było jedynym miejscem na świecie gdzie nie było opóźnienia w transmisji na "żywo". Istnieją przypuszczenia, potwierdzone przez Billa Kaysinga, że NASA mogło udać się na Księżyc jednak po tym co tam zobaczyli nikt nie odaważył się przedstawić nagrań ani filmów publicznie. Dlatego też NASA udało się do ARPA (ang. Advanced Reserch Projects Agency - Agencja Zaawansowanych Projektów Badawczych) w Massachusetts, i zapytała czy mogliby zasymulować lądowanie na Księżycu i kosmiczne warunki. Musimy mieć na uwadze, że cała komunikacja z Apollo była prowadzona i monitorowana przez NASA, więc przekaz radiowy z Księżyca mógł być tak naprawde przekazem dosłownie "zza rogu" z naszej rodzimej planety. Wszystkie filmy NASA udostępnione publicznie dla TV zostały prawdopodobnie nagrane w Centrum Kontroli Houston, a nikt z mediów publicznych nie otrzymał oryginałów.
20) CNN całkiem niedawno przedstawił raport na temat pasów VAN ALLENA: "Promieniotwórcze pasy otaczające Ziemię, mogą być ekstrymalnie niebezpieczne dla astronautów, bardziej niż wcześniej sądzono. Fenomen określany jest mianem "Pasów Radiacyjnych Van Allena", które można traktować jak zabójcze pola elektronów, które dramatycznie oddziaływują na stan zdrowia ludzi"
Napisano 09.03.2008 - 21:37
człowiek nigdy nie wylądował na księżycu! i może nawet nie jest to możliwe...
jedna wielka mistyfikacja, taka że aż trudno mi sobie to wyobrazić...
Napisano 10.03.2008 - 23:35
Mozna prosic o jakies zrodlo informacji do tych najnowszych badan? ...
Napisano 16.03.2008 - 20:06
Napisano 16.03.2008 - 21:32
Napisano 17.03.2008 - 12:37
Bomaw czy są "twarde" informację iż odbłyśnik zamontowano właśnie w czasie misji "Apollo"? (sam nie mogłem za bardzo znaleźć nic sensownego) Być może zrobiła to jakaś sonda kosmiczna.
Napisano 17.03.2008 - 12:42
Napisano 12.04.2008 - 15:02
Napisano 14.04.2008 - 21:36
Ale w czasie misji PIERWSZEJ na ksiezycu? Chodzi o pierwsze lądowanie a nie o każdą kolejną misję Apollo. Chodzi o to czy faktycznie w latach 60 amerykanie na tym ksiezycu wylądowali czy walneli scieme zeby wygrac wyscig w kosmos z ruskami.
Napisano 15.04.2008 - 00:17
Ach jacy przewrotni są ci Rosjanie, bo kto by pomyślał że już wówczas, czyli w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku "mieli środki techniczne do obserwowania załogowych misji księżycowych" a jak się okazuje, to świat/Ameryka nie ma takich środków nawet do dnia dzisiejszego.Sami Rosjanie uznali dokonania Amerykanów, gdyż mieli środki techniczne do obserwowania ich załogowych misji księżycowych i doskonale orientowali się w możliwościach technicznych Amerykanów oraz w przygotowaniach i przebiegu programu Apollo.
Napisano 15.04.2008 - 05:43
Napisano 15.04.2008 - 17:04
A całkiem odmienną rzeczą jest podsłuchiwanie/podglądanie statków innego kraju mimo tego, że systemy łączności mają to do siebie, iż wystarczy je odpowiednio przestroić - nastawić na odpowiednią częstotliwość.Czym innym jest śledzenie własnych statków, czym innym statków innego kraju, który posiada inne systemy łączności, pracujące na odmiennych częstotliwościach, itp. Niewiedzę najlepiej zagłuszyć spiskomanią.
Ciekawe dlaczego uważasz że miałem na myśli misję Kaguy - nic takiego nie mówiłem, przecież biedni Japończycy odbierają tylko skośne obrazy, więc nie mogą one za bardzo odbiegać od tych z Apollo.Może nam powiesz, jakimi środkami Japończycy odbierają wyjątkowej jakości obrazy i naukowe informacje ze swego satelity Kaguya/Selene?
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych