Jesli moge sie wtracic. Dyskusja zapetla sie dokladnie co kilka postow. W ten sposob nigdy nikt nikogo nie przekona co jest bardziej prawdopodobne a co nie. Swiadomie pisze "prawdopodobne" a nie czy cos jest prawda czy nie, poniewaz nawet ladowanie na Ksiezycu na tym forum staje w mniemaniu niektorych pod znakiem zapytania
Natomiast aby jakis argument lub dowod w dyskusji zostal przyjety lub odrzucony, nalezy go zawsze przeanalizowac. I tylko jego, bo inaczej dyskusja sie rozdrobni i rozjedzie do zwyklej pyskowki, tak jak ma to miejsce powyzej.
Zatem moja propozycja wyglada tak.
Ktos umieszca zdjecie lub informacje z jakiegos artykulu, reszta forum o tym, dyskutuje.
Wowczas wszyscy sa zainteresowani czy dany dowod jest prawdziwy lub nie i wytaczaja argumenty.
Jesli jest prawdziwy, zwolennicy UFO maja powod aby podawac go jako swoj argument w innych dyskusjach , jesli okaze sie falszerstwem jak ostatnio zdjecie astronauty z Ziemia w tle, wowczas "dowod" eliminujemy jako fake i nie ma do niego powrotu.
Czyli nie tak jak dotychczas, kupa zdjec na raz i rozmowa o niczym, tylko jeden material i konkretna nad nim dyskusja. To naprawde ulatwi wszystkim zycie.
Mam nadzieje ze to jest klarowne i przejrzyste, bo to chyba jedyne wyjscie aby zarowno zwolennicy teorii spiskow, UFO, Trojkata Bermudzkiego, czy innych Yeti, oraz sceptycy tych zagadnien, doszli powoli do jakiegos wspolnego mianownika. A przeciez chyba o to nam powinno tak naprawde chodzic.
Co do mojego prywatnego zdania na temat spotkan UFO z astronautami misji Apollo, nie widzialem nigdy zadnych sprawdzonych i autentycznych nagran, zdjec czy innych dowodow. I choc przyznam ze nawet zyczylbym sobie, aby na Ksiezycu jakies oznaki obcej inteligencji istnialy, to jednak ja sie z nimi nigdy nie spotkalem. Wiec traktuje sprawe jako kolejna smieszna historie. Zwlaszcza ze nawet gdzies tu na forum, jako dowod UFO zostalo umieszczone zdjecie oddalajacego sie od ladownika statku Apollo, na orbicie Ksiezyca :wall: