Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lądowanie Apollo na Księżycu

• Please log in to reply
416 replies to this topic

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co wiecej, za zdjeciach ktore robilem wczoraj wieczorem na Ziemi takze nie widac gwiazd

To akurat nie byl dobry argument ;) (atmosfera), ale ok... odnosicie sie do braku gwiazd a co z reszta punktow?
  • 0

makaryn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co wiecej, za zdjeciach ktore robilem wczoraj wieczorem na Ziemi takze nie widac gwiazd

To akurat nie byl dobry argument ;) (atmosfera), ale ok... odnosicie sie do braku gwiazd a co z reszta punktow?

Gwiazd nie widać bo za bardzo kontrstują czy coś....Na Discovery było...no ale reszta punktów...gwiazdy najmniej ważne...
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Fakt, całe to lądowanie na księżycu to jedna wielka ściema i to do tego nieudolna...
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chyba kazdy kto zapoznał sie z tematem nie ma zadnych złódzen ze to czysta farsa :-D
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dlaczego tak uogólniasz? Ja na przykład na podstawie dowodów jestem pewien, że ludzie na Księżycu byli, filmy są prawdziwe, próbki przywiezione też.
  • 0

Metatron.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja mam pytanie, nie czytałem wszystkich postów i nie wiem czy padł tem temat. Obecnie kiedy mówi się o misji na Marsa jednym z głównych problemów jest ochrona astronautów przed promieniowaniem kosmicznym i słonecznym, szczegolnie przed burzami słonecznymi, które emitują ogromne ilości szkodliwego promieniowania. Jak poradzono sobie z tym podczas lotu na księżyc i jaki wpływ miało to na astronautów wystawionych bezpośrednio na oddziaływanie słońca podczas pobytu na księżycu ? Osobiście nie chce mi się wierzyć, że loty na Księżyc to kłamstwo.
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co innego lecieć pół roku bez osłony pola magnetycznego, a co innego kilkadziesiąt godzin i to w pobliżu ziemskiego ochronnego pola.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.apollo.xt.pl/"]http://www.apollo.xt.pl/[/url] (zakladka "opis") polecam przeczytanie informacji tam zawartych, nie wiem czy sa tam wyjasnione wszystkie kwestie z pierwszej strony, ale wiekszosc powinna byc.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chyba się w końcu odezwę w sprawie zdjęć z Księżyca.

Śmiac mi sie chce, kiedy widzę jak ktoś funkcjami "whitepoint" i "blackpoint" próbuje coś tam w tych zdjęciach udowadniać. Przecież one mają całkowiecie odmienne zastosowanie. Służą do wzajemnej transformacji między systemami kolorów (między ekranowym RGB a przeznaczonym do druku CMYK)

A najjaśniejsze gwiazdki na zdjęciach z Księżyca można zobaczyć. Wystarczy zastosować filtr wykrywajacy krawędzie (przydatne do detekcji niewyraźnych, słabych szczegółów) w połączeniu z balansem kontrastem i jasnoscią.

Oto zdjęcie wzięte "pod lupę":
Dołączona grafika

Fotka po zastosowaniu filtrowania:
Dołączona grafika
Może ktoś pokusi się rozpoznać co to za gwiazdy?
:>
  • 0

Piterinho.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No tak....kolejne pytania bez odpowiedzi:) szkoda tylko ze za ten "projekt" zabrali sie amatorzy-idioci :lol : najbardziej chce mi sie smiac z tej trzepocacej flagi niby "na wietrze" :lol :
  • 0

CheGitarra.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobry temat. Szczerze mówiąc, uznawałem to za bzdety dopóki nie zobaczyłem tego kosmonauty podnoszonego na linach :aaa:

Co do flagi - nie widziałem <może źle patrzyłem, nie wykluczam> ale trzepotała kiedy astronauci poruszali drążkiem na którym była zawieszona, a to chyba możliwe nawet w próżni? :wow:

Jak można "widzieć" promieniowanie pod powiekami? Tego nie rozumiem... :wow:

Co do filmów - może wymieniali je we wnętrzu lądownika? :wow:

A te punkty na niebie - może to nie gwiazdy, a dziury w czarnej zasłonie przykrywającej plan? :aaa:

Co do skakania na 6 metrów wzwyż - może bali się, że odlecą w próżnię? :aaa:

Nie mogę też pojąć, dlaczego największa podróba w dziejach ludzkości <można to chyba tak nazwać> została zrobiona TAK NIEUDOLNIE? Brak kasy? Wątpię? Amatorszczyzna? Chyba też nie... A może śpieszyli się bardzo? :aaa:

Mnie bardziej jednak zastanawia, nie JAK sfałszowali te zdjęcia, ale DLACZEGO? Czyżby znaleźli na Księżycu coś, czego powinniśmy się wszyscy bać? :aaa:

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Che, a czemu z góry zakładasz że w ogóle cokolwiek było fałszowane? Przecież nie ma absolutnie żadnych podstaw żeby tak twierdzić.
  • 0

CheGitarra.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.paranormalne.pl/Fimg/moo.../apollofilm.ram"]http://www.paranormalne.pl/Fimg/moo.../apollofilm.ram[/url]

Bo tu widać, jakby coś <stalowe liny?> poderwały astronautę do góry? Yhm? :wow:

Użytkownik Ivellios vel Marek-Longer1988 edytował ten post 10.05.2007 - 10:19

• 0

#104 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Aquila, sama podstawa jest wyscig szczurow i taka nagla niemoc przerodzila sie w moc zaistnienia misji, w ktorej astronauta zarywa boki lazikiem po ksiezycu. ;-)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

muhad a interesujesz sie zagadnieniem Apollo napodstawie materiałów wykraczających poza takie strony hoaxu?
Ta "nagła niemoc" była poprzedzona jak każdy postęp ludzkości żmudnymi początkami z najbardziej prymitywnymi rakietami aż zaowocowała możliwością budowy ISS. Samo lądowanie było poprzedzone wieloma testami, misja Apollo 10 okrążyła Księżyc... Ludzie ginęli a technologia stale szła do przodu.

Bo tu widać, jakby coś <stalowe liny?> poderwały astronautę do góry? Yhm?

Jakby... :D Dlaczego w miejsce swojej niewiedzy i watpliwosci od razu wrzucasz te "jakby" hoaxu?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych