Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lądowanie Apollo na Księżycu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
416 odpowiedzi w tym temacie

CheGitarra.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby dokleili im do nóg odważniki z ołowiem, nie byłoby problemu tego podskakiwania, a i trochę ćwiczenia dla astronautów :-D

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

CheGitarra, gdyby każdy kilogram zabrany w Kosmos nie mial takiego znaczenia, pewnie i tak by zrobili. ;-) Żeby porządnie im ciążyło (podobnie jak na Ziemi) każdy astronauta musiałby się obwiesić ok. 350 kilogramami ołowiu. :-D. Przy trzech astronautach LM by tego chyba nie wytrzymał :smile:
  • 1

CheGitarra.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hyhm, no cóż, fakt, ale nie mówię, że musialiby nosić "aż tyle", żeby mieli ciążenie jak na Ziemi.

Poza tym po co marnować niepotrzebnie kilogramy, skoro nawet na tarczę przeciwpromienną nie zużyto odpowiednio dużo ołowiu... chyba wogóle go tam nie było? :wow:

• 0

Kyo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak to ja zawsze mowie " P********** o Chopinie " jak zwykle nic nowego Amerykance zawsze klamaly i beda ale to mnie troszke zdziwilo :P jak mozna tak ku*** klamac ludzie byli tak uradowani kiedys a teraz co zalamani =/ ze jednak czlowiek niewyladowal ehh... . Amerykanie powinni sie wstydzic za siebie a szczegolnie NASA =/

[size=9]Edit by =[dj_cinex]= :
Warn za słownictwo - stosowny fragment został ocenzurowany przez moderatora.

• -1

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ty czytasz chociaz cale posty czy przyszedles sobie tylko gwiazdki nabijac ?
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jaki z nowu wiatr na księżycu, jezus..... :|
Apeluje do nowych osób aby troche poczytały forum zanim będą pisać takie posty, a na dodatek z 50 emotami w nim :argue2:
  • 0

Automasz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Inaczej mówiąc wystarcz że się krzywo odbijesz i już jecisz w niewiadomo jakim położeniu... możesz wylądować nawet na głowie :D

Powiem tylko tyle:
No masz Aquila bracie cierpliwosc anielska.

Jak dla mnie len i dyletant, ktoremu wydaje sie ze zazyl NASA a nie potrafi nawet wyszukac na forum odpowiedzi na wciaz te same bzdurne pytania, ktore sie tu rodza z czestotliwoscia pojawiania sie niedzieli w kalendarzu, nie wart jest nawet spojrzenia na jego posty.

BTW co sie tu jednak dziwic skoro przeprowadzone we Wloszech sondaze wskazuja ze wiekszosc pytanych uwaza ze Slonce kreci sie wokol Ziemi.

Powiadam wam Panowie Aguila, LYNX, mariush, Theoden i reszta ciezkiej kawalerii - walczycie z wiatrakami. :wall:
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

BTW co sie tu jednak dziwic skoro przeprowadzone we Wloszech sondaze wskazuja ze wiekszosc pytanych uwaza ze Slonce kreci sie wokol Ziemi.

Nie no, to jakis zart chyba :surprised: a myslalem ze amerykanie sa najglupsi ze swoja teoria ze ziemia ma 6000 lat :surprised:
  • 0

Automasz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie no, to jakis zart chyba  :surprised: a myslalem ze amerykanie sa najglupsi ze swoja teoria ze ziemia ma 6000 lat :surprised:

A nie licza tego przypadkiem od proklamowania ich konstytucji ? :-D

Wtorny analfabetyzm to wg mnie gorszy kataklizm niz tsunami i trzesienia ziemi razem wziete. A co gorsza, rozwija sie jak widac w zastraszajacym tempie :)
  • 0

CheGitarra.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ponoć część z nich nie wie, jaką mają stolicę... :wow:

Ale w to ze Słońcem to nie uwierzę :aaa:

• 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Za dużo dowodów przemawiajacych za fikcja, a moze ich byc jeszcze wiecej...to proste....amerykanie chieli byc na ksiezycu przed rosjanami ale nie miei takiej technologii.......dlatego musieli cos zrobic zeby byc pierwszymi..wykozystali do tego calkiem niezly plan ktory (o ile nie jest prawdzie to ze wyladowali) wypalił.....i oto im chodzilo....byli pierwsi
  • -1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

kolejny, który widzi dowody tam, gdzie ich nie ma. Stary, nie chce mi sie już męczyć, poszukaj sobie sam, jakiej wartosci są te Twoje dowody.

cheers :beer:
  • 0

kamil_d.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moja opinia: Polecieli na ksiezyc, zobaczyli na nim cos dziwnego [bazy, ufo itp], nagrali to, a ze nie chcieli pokazac to reszcie ludzkosci po przylocie zmontowali jakis film w studio, stad te niektore kwiatki. Albo bylo tak jak w reklamie red bula.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

stad te niektore kwiatki

Problem jednak w tym, że to, co niektórzy uważają za "kwiatki", to normalne zjawiska majace zwykle miejsce na naszym jedynym naturalnym satelicie :)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

po przylocie zmontowali jakis film w studio

A następnie skonstruowali wehikuł czasu, żeby zdążyć wyemitować ten film na żywo w czasie, kiedy astronauci byli jeszcze na Księżycu, tak?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych