Napisano 28.07.2010 - 18:05
Napisano 28.07.2010 - 21:00
Jak na razie to oni żądają więcej i więcej
VAT nie obciąża końcowego odbiorcy
Użytkownik pazuzu edytował ten post 28.07.2010 - 22:12
Napisano 28.07.2010 - 21:18
Masz rację. Zapędziłem się
VAT nie obciąża końcowego odbiorcy
vat obciaza tylko i wylacznie koncowego klienta
Napisano 28.07.2010 - 21:39
Wartościowy Post
jacy oni? nie ma oni my wy mieszkamy w tym samym kraju i placimy na jego utrzymanie a jest wlasnie taki jaki jest tylko przez to ze placimy malo
kraj to dom a spoleczenstwo to wielka rodzina... niestety wiekszosc w tej rodzinie tego kompletnie nie rozumie i patrzy tylko na czubek swojego nosa
jak dach przecieka i kapie to kaze go naprawiac ale samemu tylka nie chce sie ruszyc nie mowiac juz o wysuplaniu kasy i dolozeniu sie do tego
chcemy miec ladny kraj to niestety musimy za to zaplacic bo samo sie nie zrobi
Napisano 28.07.2010 - 21:42
Klasę średnia tworzą właściciele troszkę większych firm niż małe i ludzie zatrudnieni na stanowiskach menadżerskich oraz ci, co pracują w tzw. wolnych zawodach.
Mylo, piszesz o czasach prosperity lat 50-60 i 80. Mam nadzieję, że to ironia.
Napisano 28.07.2010 - 22:03
Których? NRD, CSRS czy ZSRR? Innych wtedy nie mieliśmyMylo, piszesz o czasach prosperity lat 50-60 i 80. Mam nadzieję, że to ironia.
Oczywiście miałem na myśli czas prosperity naszych bogatych sąsiadów, w czasie którego napompowali się kapitałem.
Napisano 28.07.2010 - 22:10
Kraj to kamyczki, dróżki, strumyczki, jeziorka, kotki, pieski, myszki, owieczki, ptaszki, składowiska odpadów radioaktywnych i powierzchnia ziemi na której to wszystko się znajduje. Na to się nie płaci podatków, tylko na państwo. Państwo, to instytucja.jacy oni? nie ma oni my wy mieszkamy w tym samym kraju i placimy na jego utrzymanie a jest wlasnie taki jaki jest tylko przez to ze placimy malo
kraj to dom a spoleczenstwo to wielka rodzina... niestety wiekszosc w tej rodzinie tego kompletnie nie rozumie i patrzy tylko na czubek swojego nosa
jak dach przecieka i kapie to kaze go naprawiac ale samemu tylka nie chce sie ruszyc nie mowiac juz o wysuplaniu kasy i dolozeniu sie do tego
Użytkownik butibu edytował ten post 28.07.2010 - 22:14
Napisano 28.07.2010 - 22:26
Których? NRD, CSRS czy ZSRR? Innych wtedy nie mieliśmy
Napisano 28.07.2010 - 22:30
Niestety, ale płacimy dużo, za dużo. Budżet państwa polskiego stanowi około 35% PKB. W zamian za to państwo nam zapewnia kulejącą służbę zdrowia z wielomiesięcznymi kolejkami do specjalistów, poruszanie się po nierównych drogach, głodowe emerytury, ceny towarów na poziomie europejskim i wypłaty na poziomie polskim. Mieszkając tu i płacąc podatki mam niebywałą okazję spłacać zadłużenia pozaciągane przez nieodpowiedzialne rządy. Jedyne usługi państwa warte swojej ceny to wojsko i policja. Płacąc na ten cały bajzel jeszcze więcej tylko pogłębimy problem, bo rząd zamiast zacząć gospodarować wydatkami oszczędnie i z głową będzie dalej roztrwaniał środki i się zadłużał. W konstytucji powinien być zakaz zadłużania się państwa, zakaz nakładania podatku dochodowego w takiej formie jak obecnie, VAT obniżony do tych minimalnych 15%. Z akcyzą tez przydałoby się coś zrobić, bo tak nie może być, że 2/3 ceny benzyny to podatek.jest wlasnie taki jaki jest tylko przez to ze placimy malo
Napisano 28.07.2010 - 23:10
Których? NRD, CSRS czy ZSRR? Innych wtedy nie mieliśmy
Oczywiście zachodnich. Takie globalistyczne postrzeganie mi się wkradło. Oczywiście chodzi mi o to że za czasów komuny zachód miał niebywały wzrost poziomu życia, nie zagrożony Chinami, Indiami czy innymi wschodzącymi potęgami.
Napisano 28.07.2010 - 23:34
MORAŁ JEST KRÓTKI I NIEKTÓRYM ZNANY(poza pazuzu) TO MAMY ZA DARMO CO ZROBIMY SAMI.
[...]
[...]
niestety trzeba sobie uswiadomic ze czy socjalizm czy kapitalizm czy jakis inny ustroj to pewne rzeczy w tym naszym domu trzeba utrzymywac i my wszyscy za to utrzymanie placimy bo mili panstwo nie ma nic za darmo
[...]
za darmo mozna jedynie w ryj dostac w ciemnej uliczce
Niestety, ale płacimy dużo, za dużo.
Kraj to kamyczki, dróżki, strumyczki, jeziorka, kotki, pieski, myszki, owieczki, ptaszki...
Użytkownik pazuzu edytował ten post 28.07.2010 - 23:59
Napisano 29.07.2010 - 00:12
Teoria mówi, że jesli popyt rośnie, to cena powinna spadać. Popatrz na ceny paliwa od kilku lat. Jak tylko zaczynają się wakacje cena rośnie, choc rośnie popyt i cena powinna spadać.
Napisano 29.07.2010 - 08:18
http://www.tvn24.pl/-1,1667054,0,1,nie-bedzie-podwyzki-podatkow-na-pewno,wiadomosc.html
Użytkownik Razor edytował ten post 29.07.2010 - 08:18
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych