Skocz do zawartości

Awantura o Krzyż.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
311 odpowiedzi w tym temacie

#181 Gość_Armstrong2009

Gość_Armstrong2009.
  • Tematów: 0

Napisano

Wiesz co, jesteś mniej więcej na tym samym poziomie co ten pan: http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Taaak. Typowy przykład polityki miłości. Guru Palikot powinien być dumny ze swojego wyznawcy.

Tak się składa, że wielkim orędownikiem pokoju i końca wojny polsko polskiej był Jarosław, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd, zapomniałeś już o kampanii wyborczej? Twój Jaruś, wielki orędownik pokoju jest jej obecnie największym krzewicielem. Tyle jest warta obietnica twojego niskiego idola, szokujące, że tyle Polaków oddało na niego głos. Co do Palikota, ja wiem dlaczego tak po nim wszyscy jedziecie, bo zawsze trafia w sedno i innymi słowy, wali tam gdzie was PiS,owców najbardziej boli i chwała mu za to.

Zapytaj się Rosjan czy postawią pomnik nazistom pod Petersburgiem(Leningrad), Moskwą i Wołgogradem(Stalingrad). Tusk ma to do pomnika, że posiada pełnię władzy w Polsce, posiada własnego prezydenta i prezydent stolicy, do tego obsadził zmarłych w katastrofie swoimi ludźmi więc nie mów, że on nic nie może. Zwłaszcza jeśli chodzi o pomnik o wadze politycznej. Pewnie mie ma też co liczyć, że w Samarkandzie postawią pomnik Czyngis Chanowi albo Aleksandrowi Wielkiemu w Gazie. Proponuję jeszcze Szwedom na Jasnej Górze i w Zamościu wszystkim armiom, którym się nie udało zdobyć miasta, a oblegało wiele.

Żeby zacząć w ogóle mówić o tej sprawie trzeba zacząć od tego, że PiS przywłaszcza sobie katastrofę smoleńską, a niema do tego jak najmniejszych praw. PiS upolitycznia te katastrofę siejąc chorą propagandę która jak widać zaraża obywateli, co widać w twoim poście.

Zwłaszcza jeśli chodzi o pomnik o wadze politycznej.

Nie, to nie ma być pomnik o wadze politycznej, który według ciebie ma utożsamiać wroga PO, tylko pomnik ku pamięci ofiar lotu do smoleńska! I wież mi pomnik, czy tablica na pewno powstanie, niekoniecznie przed Pałacem (choć wydaje mi się, że tak będzie)bo zbyt bardzo ucierpiała Polska na tej katastrofie. Jako argument do mojego stwierdzenia, że tablica, bądź pomnik może powstać gdzie indziej, jest choćby przykład tragicznej śmierci John,a F. Kennedy,ego. Czy ma on swój pomnik przed Białym Domem?

Gdzie ja żyję żeby takie rzeczy tłumaczyć ...

Lepiej nic nie tłumacz, jeżeli masz się posługiwać językiem PiS,owskiej propagandy.

P.S.Co do tego pajaca, to ja tego nie rozumiem, dlaczego nikt nie wziął go za bety, nie zaciągnął pod tablicę i nie rozkazał mu tego wszystkiego wyczyścić, metodą dowolną, własne ubranie, język. Ja kazał bym mu to czyścić, tak długo aż nie wróci do stanu z sprzed ataku. Nauczył by się emeryt czegoś przynajmniej, na naukę wszak nigdy nie jest za późno. Nauczył by się dobitnie, (efekt takiej kary lepszy od grzywny lub więzienia) że polityka miłości w wykonaniu Jarka nie popłaca.

Użytkownik Armstrong2009 edytował ten post 17.08.2010 - 20:33

• 0

Makbet.

Medicus

• Tematów: 90
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

P.S.Co do tego pajaca, to ja tego nie rozumiem, dlaczego nikt nie wziął go za bety, nie zaciągnął pod tablicę i nie rozkazał mu tego wszystkiego wyczyścić, metodą dowolną, własne ubranie, język. Ja kazał bym mu to czyścić, tak długo aż nie wróci do stanu z sprzed ataku. Nauczył by się emeryt czegoś przynajmniej, na naukę wszak nigdy nie jest za późno. Nauczył by się dobitnie, (efekt takiej kary lepszy od grzywny lub więzienia) że polityka miłości w wykonaniu Jarka nie popłaca.

Jaka tablica, kpią sobie z nas ? Przecież naszemu prezydentowi, który zginął śmiercią męczeńską należy się łuk triumfalny... najlepiej taki jaki posiada Konstantyn Wielki w Rzymie... "przecież w nim konał Jezus".
  • 1

#183 Gość_Armstrong2009

Gość_Armstrong2009.

Napisano

Jaka tablica, kpią sobie z nas ? Przecież naszemu prezydentowi, który zginął śmiercią męczeńską należy się łuk triumfalny... najlepiej taki jaki posiada Konstantyn Wielki w Rzymie... "przecież w nim konał Jezus".

Skoro piszesz o Rzymie. To może od razu zbudujmy mu mauzoleum, które wielkością i rozmachem będzie porównywalne a nawet lepsze od Bazyliki Św.Piotra, w raz z przyległościami, jak np. plac przed nim. :rotfl: ??

Użytkownik Armstrong2009 edytował ten post 17.08.2010 - 21:21

• 0

#184 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Tak się składa, że wielkim orędownikiem pokoju i końca wojny polsko polskiej był Jarosław, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd, zapomniałeś już o kampanii wyborczej? Twój Jaruś, wielki orędownik pokoju jest jej obecnie największym krzewicielem. Tyle jest warta obietnica twojego niskiego idola, szokujące, że tyle Polaków oddało na niego głos. Co do Palikota, ja wiem dlaczego tak po nim wszyscy jedziecie, bo zawsze trafia w sedno i innymi słowy, wali tam gdzie was PiS,owców najbardziej boli i chwała mu za to.

Bla bla bla nie obrażaj mnie jako sympatyka PiSu bo w żadnej mierze nie przedstawia moich poglądów. Gadaj zdrów do siebie.

Żeby zacząć w ogóle mówić o tej sprawie trzeba zacząć od tego, że PiS przywłaszcza sobie katastrofę smoleńską, a niema do tego jak najmniejszych praw. PiS upolitycznia te katastrofę siejąc chorą propagandę która jak widać zaraża obywateli, co widać w twoim poście.

Pierdu, pierdu, pierdu to co wyżej. Możesz powiedzieć, że członkowie PiSu jedzą węże i nie poczuję się obrażony bo nie utożsamiam się z tą partią. :)

Nie, to nie ma być pomnik o wadze politycznej, który według ciebie ma utożsamiać wroga PO, tylko pomnik ku pamięci ofiar lotu do smoleńska! I wież mi pomnik, czy tablica na pewno powstanie, niekoniecznie przed Pałacem (choć wydaje mi się, że tak będzie)bo zbyt bardzo ucierpiała Polska na tej katastrofie. Jako argument do mojego stwierdzenia, że tablica, bądź pomnik może powstać gdzie indziej, jest choćby przykład tragicznej śmierci John,a F. Kennedy,ego. Czy ma on swój pomnik przed Białym Domem?

Mówię o pomniku, który postawiono bolszewikom.

Lepiej nic nie tłumacz, jeżeli masz się posługiwać językiem PiS,owskiej propagandy.

Lepszy język PiSu niż Palikota wobec, którego cytat z "Potopu" mógłbym wymierzyć. "Wówczas byłeś zabijaką, co się między szlachtą zwykle trafia i ostatniej hańby nie przynosi... Dziś jużeś niegodzien, aby ci uczciwy człowiek pole dawał."

Ale i tak Twoje słowa spływają po mnie ponieważ nie mam nic wspólnego z PiSem.

Bywaj zdrów. Dużo dobrego życzę.

Edit*

Jeszcze trochę plonów polityki miłości ze strony zwolenników PO

http://www.youtube.com/watch?v=tlcgF1nN-HY&feature=player_embedded#!

Dołączona grafika

edit AlienGrey
Wulgaryzmów na forum nie będziemy tolerować.
Nie ważne, czy w formie cytatu czy nie.
Mogłeś je usunąć z cytatu, lub ocenzurować.

Dołączona grafika

Przyznaję rację. Niedopatrzenie z braku czasu. Wkleiłem w pośpiechu.

Użytkownik Aton edytował ten post 18.08.2010 - 14:57

• 0

#185 Gość_Armstrong2009

Gość_Armstrong2009.

Napisano

Bla bla bla nie obrażaj mnie jako sympatyka PiSu bo w żadnej mierze nie przedstawia moich poglądów. Gadaj zdrów do siebie.

Pierdu, pierdu, pierdu to co wyżej. Możesz powiedzieć, że członkowie PiSu jedzą węże i nie poczuję się obrażony bo nie utożsamiam się z tą partią. :)

Hahaha, gdzie ty widzisz obrazę, w tym że piszę jakiego masz idola? Jeżeli nie utożsamiasz się z PiS,em to muszę to przyjąć do wiadomości, bo możliwe, że piszesz prawdę, tylko dlaczego wypisujesz na forum propagandę tej partii, tylko siejesz dezinformację i wprowadzasz ludzi w błąd, bo wszyscy wiedzą kto za wojnę polsko polską odpowiada.

Mówię o pomniku, który postawiono bolszewikom.

A napisałeś wcześniej tak.....Zapytaj się Rosjan czy postawią pomnik nazistom pod Petersburgiem(Leningrad), Moskwą i Wołgogradem(Stalingrad). Pewnie mie ma też co liczyć, że w Samarkandzie postawią pomnik Czyngis Chanowi albo Aleksandrowi Wielkiemu w Gazie. Proponuję jeszcze Szwedom na Jasnej Górze i w Zamościu wszystkim armiom, którym się nie udało zdobyć miasta, a oblegało wiele.

:...: Że co? Mówisz, a w zasadzie się to się pytasz czy partia rządząca postawi pomnik swojemu oponentowi, stąd tyle przykładów wrogów w twoim słowotoku. Więc ci odpowiedziałem.

Lepszy język PiSu niż Palikota wobec, którego cytat z "Potopu" mógłbym wymierzyć. "Wówczas byłeś zabijaką, co się między szlachtą zwykle trafia i ostatniej hańby nie przynosi... Dziś jużeś niegodzien, aby ci uczciwy człowiek pole dawał."

Ale i tak Twoje słowa spływają po mnie ponieważ nie mam nic wspólnego z PiSem.

Bywaj zdrów. Dużo dobrego życzę.

Rzeczywiście, nie masz nic wspólnego z PiS,em. Ja natomiast życzę ci zdrowia umysłowego, bo po przeczytaniu twojego zamotanego postu o marionetkowości rządu Tuska, zaczynam się zastanawiać, czy ci moher głowy nie uwiera. :o

Użytkownik Armstrong2009 edytował ten post 18.08.2010 - 19:30

• 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

każdy pisowiec na tym forum jakiego widziałem, używa słów typu "nie mam nic wspólnego z pisem, jestem obiektywny" hehe

więc się nie przejmuj

A tak poza tym, ktoś tam ponoć granat przyniósł :) Robi się coraz ciekawiej. A władza traci w moich oczach coraz więcej. Powinni dawno rozgonić towarzystwo i zrobić swoje.

Aton to mały manipulator, każdy inteligent wie, że nie postawiono pomnika bolszewikom. Natomiast każdy "prawdziwy patriota" ma interes w tym, by innym wciskać kit, że to co postawiono to pomnik. Typowa radio-maryjna moherowa manipulacja słowna. Zmieniająca jednak wiele.

Użytkownik Xellos edytował ten post 18.08.2010 - 13:32

• -1

#187 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Aton to mały manipulator

Tylko nie mały ;p Mam powyżej 190cm i czuję się duży :) A któż z nas nie symuluje? Sami nie jesteście lepsi ze swoją niby obiektywnością więc niech każdy robi to co do niego należy. ;) Nie jestem pro PiS tylko anty PO. Też wkrótce będziecie ale musicie odczuć na własnej skórze odczuć ciężką rękę pana.

A jeśli żołnierze armii czerwonej to nie bolszewicy to nie wiem kim są. To tak jakby wermachtowcy nie byli hitlerowcami. Czy ręka nie wie co każe jej zrobić głowa? Czy ręka nie jest częścią tego samego ciała?
  • 0

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A jeśli żołnierze armii czerwonej to nie bolszewicy to nie wiem kim są. To tak jakby wermachtowcy nie byli hitlerowcami.

Tu to już chyba wpadłeś w galopadę myślową a to do ciebie niepodobne ;)
Od powyższych stwierdzeń już tylko krok od równania (błędnego) Polak = katolik.

Użytkownik Bierdol edytował ten post 18.08.2010 - 15:54

• 0

voice.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeszcze trochę plonów polityki miłości ze strony zwolenników PO

Ten kamerzysta nie lepszy od nich.
  • 0

Garry.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem ten krzyż nie powinien tam stać. Po prostu nie każdy kto jest POLAKIEM musi być KATOLIKIEM. Polska jest dla wszystkich. Dla katolików, muzułmanów, pseudo-satanistów i wyznawców latającego potwora spaghetti. Więc NIE zgadzam się, żeby banda nazwijmy to po imieniu "Moherów" stała pod pałacem prezydenckim BEZPRAWNIE uniemożliwiając operację zleconą przez rząd tzn przeniesienie krzyża. Łamią prawo -> powinni ponieść konsekwencje -> grzywna, areszt.

Kolejna rzecz to przepraszam, ale tutaj to siłą powstrzymuje ręce przed pisaniem bluzgów - potraktowali gazem pieprzowym ludzi którzy przynieśli tam makaron chociaż działali w 100% na tej samej zasadzie co oni....? To jest napaść z użyciem broni moim zdaniem.

I finalnie - moherki bronią krzyża bo jest to (przede wszystkim) pamięć po ofiarach w Smoleńsku w ich mniemaniu. Rację mam? Bo jeżeli tak to obrzucenie tablicy mającej ten sam cel G***EM jest dla mnie po prostu strzałem w krocze polaka przy pomocy nabitego ćwiekami kolana.

Znam historie i to co mówię mówię z pełną odpowiedzialnością. A mówię że oddział ZOMO z armatką wodną, pałami i gazem to jest czego trzeba.
Niedługo dojdzie do tego że oddziały fanatyków zaczną chodzić po domach i sprawdzać czy dom jest religijny i czy krzyż wisi tam gdzie trzeba... póki nie natrafią kogoś kto nie ma skrupułów.

Żądamy godnego miejsca dla krzyża! - powiedzieli katolicy broniący go przed przeniesieniem do kościoła...
(demotywatory.pl)

I jak to śpiewał roman kostrzewski:

"Czułem powołanie w życiu swym na księdza, albo też żołnierski włożyć but. Zrozumiałem jednak że tamten ani ten już nie mają czego bronić..."
Idealne podsumowanie

Użytkownik Garry edytował ten post 19.08.2010 - 21:09

• 2

Freyja.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem ten krzyż nie powinien tam stać. Po prostu nie każdy kto jest POLAKIEM musi być KATOLIKIEM. Polska jest dla wszystkich. Dla katolików, muzułmanów, pseudo-satanistów i wyznawców latającego potwora spaghetti. Więc NIE zgadzam się, żeby banda nazwijmy to po imieniu "Moherów" stała pod pałacem prezydenckim BEZPRAWNIE uniemożliwiając operację zleconą przez rząd tzn przeniesienie krzyża. Łamią prawo -> powinni ponieść konsekwencje -> grzywna, areszt.

Czyli uważasz tak jak 99% społeczeństwa, a mimo to nasza władza z jakiegoś powodu boi się wpuścić tam uzbrojonego oddziału policji. Ktoś wie dlaczego?

Niedługo dojdzie do tego że oddziały fanatyków zaczną chodzić po domach i sprawdzać czy dom jest religijny i czy krzyż wisi tam gdzie trzeba... póki nie natrafią kogoś kto nie ma skrupułów.

Polecam lekturę "Przenajświętszej Rzeczpospolitej" Jacka Piekary - czy to nas czeka?
  • 0

#192 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Czyli uważasz tak jak 99% społeczeństwa, a mimo to nasza władza z jakiegoś powodu boi się wpuścić tam uzbrojonego oddziału policji. Ktoś wie dlaczego?

Akurat dlaczego, to jest to jasne jak słońce - boją się reakcji PiSu i ich męczeńsko usuniętych krzyżaków
  • 0

Freyja.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czy ktokolwiek z PiSu wypowiadał się publicznie na temat krzyżaków po obrzuceniu tablicy fekaliami i złapaniu dziadka z granatem? Nie sądzę aby pochwalali oni takie zachowania. Zwłaszcza, że obrona krzyża przynosi im same straty (zwłaszcza jeśli chodzi o poparcie).
  • 0

#194 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

I po raz setny...

A czy popieranie działania niezgodnego z prawem było na rękę PiSowi? (patrz: akcja z KDT)
  • 0

Freyja.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O akurat jeśli chodzi o KDT to w Warszawie nastroje były różne, wcale nie wszyscy klaskali Hani za rozbiórkę. (Co też jest dla mnie niezrozumiałe). Za to jeśli chodzi o krzyż to nie spotkałam ani jednej osoby, która do dnia dzisiejszego popierałaby obronę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych