Napisano 27.08.2010 - 18:43
Napisano 27.08.2010 - 20:22
A ja z ostatniego oświadczenia biskupów wyciągnąłem całkiem inne wnioski.Kościół w tym przypadku postępuje zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, bo optuje za przeniesieniem krzyża "do siebie"
Napisano 28.08.2010 - 11:11
czyżby szykuję się kolejna żałoba narodowa? Te babcie w zimie wyginą jak taki mróz nas zastanie jak w poprzednim roku....
Napisano 28.08.2010 - 11:33
Czy uważasz iż Kościół też ma w tym interes aby robić szum wokół siebie na bazie tej walki o krzyż?
Napisano 29.08.2010 - 11:14
Napisano 29.08.2010 - 13:18
Napisano 29.08.2010 - 14:53
Wychodzi na to że osoby otumanione przez PO są gotowe oddać życie i majątek za TUSKA, Palikota i PO aby tylko dowalić moherom.Wychodzi na to że mamy w stolicy 300 osób które wiedzą o co chodzi z podatkiem - porażająca siła intelektu.
Zgadzam się, bo we wszystkich frakcjach mamy takowe.Polityka zawsze miała swoje kreatury.
Użytkownik osiris edytował ten post 29.08.2010 - 15:04
Napisano 29.08.2010 - 15:37
Napisano 29.08.2010 - 16:25
W końcu największe poparcie ma w zakładach karnych
Użytkownik Razor edytował ten post 29.08.2010 - 16:26
Napisano 29.08.2010 - 16:45
Cóż, powiem tylko tyle: LOL?(...)Wychodzi na to że osoby otumanione przez PO są gotowe oddać życie i majątek za TUSKA, Palikota i PO aby tylko dowalić moherom.
Cóż za ironia. Krytykujesz innych za to, że wypowiadają się w temacie o krzyżu, a jednocześnie sam to robisz.Nawet podwyżki podatków ich nie interesują w zamian za to że mogą bezkarnie sikać na krzyż, opluwać go czy niszczyć.
Przede wszystkim - nie mam pojęcia, skąd ci się wzięły te hordy "mięśniaków z bejsbolami". Ostatnia manifestacja zwolenników przeniesienia krzyża obyła się bez jakichkolwiek znaczących bijatyk etc., nikt tam z kijami bejsbolowymi nie stał - zamiast tego byli tam zwykli obywatele, którzy czasem posiadali takie "groźne" akcesoria jak transparenty promujące Latającego Potwora Spaghetti.Piarowcy zrozumieli że jeżeli rozjuszy się tłum przeciwko wyimaginowanemu wrogowi to zrobi on dla manipulantów wszystko.
Na zdrowy rozsądek jakim zagrożeniem są stare , połamana przez artretyzm i bezzębne babcie nawet z o. Rydzykiem na czele?
Widać to było przed pałacem jakie to jest realne zagrożenie dla ludzi czy całego narodu.
Na prawdę wyglądało i wyglądać będzie groteskowo starcie sił ciemności (starzy, schorowani ludzie w moherowych beretach z różańcami i krzyżami w ręku) przeciwko siłom jasności (mięśniaki w wieku 16-25 lat z bejzbolami, nożami i granatami w łapkach)
Na pewno dzikie hordy moherów rozniosą w pył młodych mięśniaków dlatego natychmiast trzeba wprowadzić stan wojenny i zaprowadzić porządek w tym kraju, bo tak nie może być żeby bezprawie panoszyło się w Polsce.
Z jednej strony jest Palikot, z drugiej - szczątki Lecha, który zawiaduje Wszechpotężną Rzeczpospolitą ze swojego betonowego tronu na Wawelu i Jarek, który najpierw wykorzystuje śmierć swojego brata, a później tupie nóżkami po przegranych wyborach. Polska polityka jest dosyć wesoła, to trzeba przyznać.Zgadzam się, bo we wszystkich frakcjach mamy takowe.Polityka zawsze miała swoje kreatury.
Ulżyło mi. Dobrze wiedzieć, że nie masz nic do lewicy. Ja za to brzydzę się prawicowcami, szczególnie tymi skrajnymi. Pozdrowienia dla Macierewicza.Siły jasności przynosiły już granaty, groziły śmiercią. Brzydzę się Platformą Obywatelską i jej wyznawcami.
Słownictwo jak z biuletynu propagandowego z czasów PRL-u. O ile ten osobnik od granatu może zostać uznany za wyjątek, to elektorat PiSu składający się w znacznej części z moherów wyjątkiem raczej nie jest.Fanatycznymi, obrzydliwymi.
PiS natomiast ma największe poparcie wśród ludzi takich jak ty. Resztę pozostawię bez komentarza.W końcu największe poparcie ma w zakładach karnych więc przyciąga pewną część społeczeństwa w myśl "Polska dla Polaków, dla złodziei i bydlaków".
Ach, tak, monarchia. Władza skupiona w rękach jednostki. Jednostki, która popełnia mnóstwo błędów - nawet, jeśli monarcha byłby rozgarnięty, to i tak nie nadawałby się do tego, aby samodzielnie rządzić całym krajem. Chyba że miałby doktoraty z relacji międzynarodowych, ekonomii, kultury, logistyki, byłby generałem z wieloletnim doświadczeniem, miałby doktorat z socjologii etc. Do tego musiałby być obiektywny, nie mógłby być zachłanny, i w ogóle najlepiej, żeby był ideałem. Szkoda, że tacy ludzie nie istnieją, nie istnieli i istnieć nie będą.Ja chcę monarchii. Kiedy piszę na portalach internetowych o monarchizmie i korzyściach jakie za sobą niesie niestety moderatorzy nie przepuszczają moich wpisów. Polska nierządem stoi.
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 29.08.2010 - 16:58
Napisano 29.08.2010 - 22:06
Użytkownik Burnago edytował ten post 29.08.2010 - 22:53
Napisano 30.08.2010 - 10:41
Już Wam próbowałem wyjaśnić ten wasz "fenomen" polegający na znieczulicy wobec podnoszenia podatków - większość ma na to kolokwialnie mówiąc - wyjeb**e, bo i tak wiedzą, że skoro to postanowiono, to się już nic nie zmieni - nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, jak to się mawia
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 30.08.2010 - 11:05
Napisano 30.08.2010 - 12:02
Napisano 30.08.2010 - 12:11
Na przykład w tym, że w dyktaturze rządzący wybiera się sam, a w demokracji robią to obywatele? Albo tym, że w demokracji prezydentem może zostać każdy, kto osiągnął odpowiednik wiek i nie był karany?Już Wam próbowałem wyjaśnić ten wasz "fenomen" polegający na znieczulicy wobec podnoszenia podatków - większość ma na to kolokwialnie mówiąc - wyjeb**e, bo i tak wiedzą, że skoro to postanowiono, to się już nic nie zmieni - nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, jak to się mawia
Świetnie, w takim razie czym różni się ta Twoja demokracja od dyktatury ?
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 30.08.2010 - 12:15
Napisano 30.08.2010 - 15:20
A czy wychodzisz zawsze na ulicę, jak tylko partia na którą nie głosowałeś wprowadzi jakąś reformę, albo zmieni ustawę?
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych