Skocz do zawartości

Zdjęcie

Francja: muzułmanie terroryzują chrześcijan

• Please log in to reply
115 replies to this topic

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.eutimes.n...-islamic-state/

:|

http://www.youtube.com/watch?v=rEaIej4k1rQ

Europe Awake !
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie bój się. Gdy Islam zacznie wtrącać się do rządów ludzie zaczną kontratakować. Niestety skończy się to jak w Nigerii. Pogromami.

Wieszcze tu czarne scenariusze, ale tak zawsze jest gdy dwie zupełnie odmienne i duże kultury żyją w jednym kraju. Muzułmanie są na razie tolerowani bo jest ich za mało by na prawdę namieszać. Czy ktokolwiek myśli że europejczycy oddadzą się dobrowolnie w ręce Szariatu? ;)

Bo to że muzułmanie się nie zmienią jest niemal pewne. Od jak dawna tu mieszkają, a zamiast się integrować to ściągają swoich kuzynów i sąsiadów by tworzyć z nimi odrębne społeczności. Nie czują się u nas dobrze, nie tolerują naszej kultury, dlatego zechcą zmieniać otoczenie na takie jakie im pasuje.

Użytkownik mylo edytował ten post 14.01.2011 - 18:52

• 0

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie bój się. Gdy Islam zacznie wtrącać się do rządów ludzie zaczną kontratakować. Niestety skończy się to jak w Nigerii. Pogromami.

Niestety słabo ten kontratak widzę. Wystarczy przytoczyć cytat z powyższego artykułu : "There are signs that Allah will grant victory to Islam in Europe without sword, without gun, without conquest. We don’t need terrorists; we don’t need homicide bombers. The 50 plus million Muslims (in Europe) will turn it into the Muslim Continent within a few decades"

Muammar Gaddafi

Ma przecież zupełną rację, i nie ma sensu się z nim kłócić. Nie będzie żadnego ataku bo sami ludzie na wszystko się zgodzą. Już teraz głoszenie poglądów politycznie niepoprawnych, krytykowanie islamistów traktowane jest jako, w najlepszym wypadku "oszołomstwo".
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję że się obudzą. Mam nadzieję że obudzą się zanim trzeba będzie walczyć na ulicach o swoje miejsce. Zanim muzułmanie zaczną urządzać palenie kościołów i wypady na osiedla niewiernych. Zanim trzeba będzie użyć wojska do pacyfikowania natrętnych przybyszów.

Chyba że już wieszczysz powolne upadanie na wzór rzymski. Barbarzyńcy już osiedlają się na naszych ziemiach, patrzmy przybycia Atylli. :D
  • 0

Nocny Wilk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję że się obudzą. Mam nadzieję że obudzą się zanim trzeba będzie walczyć na ulicach o swoje miejsce. Zanim muzułmanie zaczną urządzać palenie kościołów i wypady na osiedla niewiernych. Zanim trzeba będzie użyć wojska do pacyfikowania natrętnych przybyszów.

A tak bedzie. I nie ma sie z czego smiac, to cholernie dolujaca rzeczywistosc. Nie potrafie przytoczyc zrodla, ale ktos pisal ostatnio, ze wedlug wielu badan, swiat sie za jakis czas spolaryzuje - azja/europa islam, obie ameryki i prawdopodobnie australia - chrzescijanstwo. Nie wiadomo jak sie bedzie rozwijac sytuacja w Chinach - bo tamtejsze spoleczenstwo niebawem bedzie ewangelizowane, gdy tylko rzad rozszerzy wolnosci obywatelskie - pytanie tylko z ktorej strony, islam czy chrzescijanstwo. Ale jak wiadomo, historia bywa cholernie przewrotna - wystarczy jakies powstanie, wojna domowa w bogatszym panstwie, a role moga sie odwrocic na czyjas korzysc. Jesli natomiast ktos jest Chrzescijaninem, powinien zadbac o zycie oraz wychowanie dzieci w duchu ich zasad - to najlepsza droga. Jestem ciekawy, co sie stanie z takimi krajami jak Polska czy Słowacja, gdzie wiara jest ciagle waznym elementem kultury. Jesli kiedys Europa bedzie zislamizowana, napewno takie twierdze runa ostatnie - o ile, wedlug wczesniej przytoczonych danych, glupie blondynki spragnione egzotycznych wrazen nie beda koniem trojanskim islamu.

Użytkownik Nocny Wilk edytował ten post 16.01.2011 - 07:41

• 0

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Islam to naprawde jest niebezpieczna ideologia i religia, w każdym kraju islamskim, gdzie panuje prawo szariatu, wszelcy innowiercy, homoseksualiści, ateiści, rozpustne kobiety i inni wrogowie Koranu są skazywani nawet na karę śmierci poprzez ukamieniowanie. Może czas na jakąś krucjatę anty fanatycznoreligijną ?? Każdy religijny fanatyzm, chrzescijanski, judaistyczny, buddyjski (tez taki istnieje, bo np: tacy mnisi z Cejlonu mordowali chrzescijan bodajże) lub islamski nalezy zlikwidowac w imię wolności, nalezy zlikwidowac prawo Szariatu i przyniesc Arabom wolność, liberalizm i prawdziwy kapitalizm (np: w takiej socjalistycznej Libii). Do lewaków i pacyfistów : A dawajcie mi te minusy, to przede wszystkim przez was ta niebezpieczna ideologia się szerzy. Nie jestem przeciwko muzułmanom, tylko przeciwko obowiązkowemu prawu Szariatu, które panuje w wielu muzułmańskich krajach !! Powinno istnieć legalnie tylko obowiązkowe prawo świeckie.

Użytkownik martius edytował ten post 16.01.2011 - 14:50

• 2

Serenity.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ma co wrzucać wszystkim Muzułmanów do jednej beczki. W każdej religii jest tak ze istnieją jakieś radykalne odłamy, ale jest na pewno dużo ludzi którzy żyją normalnie i nie interesuje ich kto w co wierzy. Zresztą nie wiadomo jak wpłynie na przybyszów zetkniecie ich z nasza kultura zwłaszcza w 2 pokoleniu. A na pewno na nich w jakimś stopniu zadziała. Być może wielu żyje w gettach i styka się tylko ze swoimi ziomkami ale przecież idąc do sklepu, pracy musza jakieś relacje międzyludzkie zachować. I to nie zawsze jest prawda ze muzułmanie w Europie maja 5-8 dzieci, gdyż będąc w Niemczech rozmawiałem z Turkiem i on ma 1 dziecko a ma 35 lat.
Sytuacja dzisiejsza czyli wręcz namawianie muzułmanów na osiedlanie się w Europie ma na celu wg polityków utrzymanie systemu emerytalnego który z powodu braku wystarczającej liczby urodzin by się załamał. problem maja rozwiązać muzułmanie - czyli nowy podatnicy w zamysłach naszych praworządnych ;p
Ale czy ta mieszanka się uda czas pokaże, w USA jakoś to działa w Europie być może tez.
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

My mamy dość sporą bazę potencjalnych imigrantów bliskich nam kulturowo. Repatriantów ze wschodu, których nikt nie chce przyjąć od wielu wielu lat.
  • 1

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Albo imigrantów z Ameryki Południowej :)

Nie ma co wrzucać wszystkim Muzułmanów do jednej beczki. W każdej religii jest tak ze istnieją jakieś radykalne odłamy, ale jest na pewno dużo ludzi którzy żyją normalnie i nie interesuje ich kto w co wierzy.

Tylko, że w islamie jest najwięcej radykałów..
  • 0

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dura lex,sed lex-krok w dobrym kierunku walki z radykalizmem został dzisiaj zrobiony we Francji:

Francja: od dziś zakaz noszenia burek

Ustawa zakazująca noszenia strojów kryjących twarz, takich jak burki i nikaby, obowiązuje od dzisiaj we Francji. Za złamanie zakazu grozi grzywna w wysokości 150 euro.

Ustawa przyjęta przez parlament jesienią nie odnosi się dosłownie do tradycyjnych strojów noszonych przez niektóre muzułmanki. Zakazuje ona ogólnie ukrywania twarzy w miejscach publicznych i dotyczy w związku z tym zarówno burek i nikabów, jak kominiarek i masek.

Za noszenie strojów zakrywających twarz grozi grzywna w wysokości 150 euro.

Minister spraw wewnętrznych Claude Guéant wydał służbom porządkowym instrukcję, według której policjant nie ma prawa zmusić nikogo, by zdjął strój zakrywający twarz. Jeśli perswazja okaże się bezskuteczna, właścicielka nieodpowiedniego stroju może zostać doprowadzona na komisariat w celu niezbędnego do wymierzenia grzywny sprawdzenia tożsamości.

Znacznie gorzej mają być traktowani mężowie, którzy „groźbą, siłą, przez nadużycie autorytetu lub władzy” zmuszają kobietę do skrywania twarzy. Oni mogą zapłacić grzywnę w wysokości nawet 30 tys. euro.

• 0

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W ciągu ostatnich pięciu lat w całej Francji siedem kościołów zostało zaatakowanych przez muzułmanów.
Politycy nie chcą spojrzeć prawdzie w oczy i przyznać, że globalny dżihad bez problemu wdarł się do Francji, jednak fakty mówią same za siebie. Mają problem najpierw otwierają przed nimi drzwi apotem na tym cierpią.
Nie chcę przejawiać tu żadnych antytolerancji ale muzułmanie są po prostu nie do zniesienia. Wszystko co robia pokazuje ich w obliczu szarańczy pragnącej zagarnąć jak najwięcej terenu dla siebie i wprowadzić swoje rządy i religie. Niestety ich agresywne elementy składające się na religię jak i politykę mogą kiedyś zdetronizować chrześcijaństwo...

Francja nie jest pierwsza i nie ostatnia... I jak tu nie czuć zniesmaczenie.

Co z tym zrobić? szukać sposobu na spacyfikowanie takiego poczynania ?
  • 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czytałem kiedyś w jakimś artykule w Internecie, gdzie jakiś przywódca islamski się wypowiadał, że próba "po(d)bicia" Stanów poprzez zamachy z 11.09.2001 wyświadczyła im tylko niedzwiedzią przysługę. A to dlatego, że po nich wprowadzono Patriot Act i wjazd do kraju został znacznie utrudniony. I teraz w USA żyje zaledwie kilka milionów muzułmanów, zamiast (w przypadku, gdyby do zamachów nie doszło) około stu milionów...
  • 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dura lex,sed lex-krok w dobrym kierunku walki z radykalizmem został dzisiaj zrobiony we Francji:

Tylko że to "dura lex" w tym przypadku ogranicza wolność osobistą... A to mi się nie podoba.

Ustawa zakazująca noszenia strojów kryjących twarz

[b]Zakazuje ona ogólnie ukrywania twarzy w miejscach publicznych i dotyczy w związku z tym zarówno burek i nikabów, jak kominiarek i masek.

To jest jakaś paranoja!

Czyli jak będzie -30 stopni to nie mogę owinąć całej twarzy szalikiem?
Czyli motocyklista nie może mieć kasku??
Czyli jak po prostu chcę wyjść na ulicę w masce, bo mam na to ochotą, bo jestem WOLNYM człowiekiem, to nie mogę tego zrobić??? :o

Oj, niedobrze się dzieje na tym świecie. Coraz większe ograniczanie swobód. :/

I teraz w USA żyje zaledwie kilka milionów muzułmanów, zamiast (w przypadku, gdyby do zamachów nie doszło) około stu milionów...

No bez przesady, 100 milionów?? :) To by było jakieś 30% wszystkich Amerykanów.

Użytkownik domino edytował ten post 11.04.2011 - 16:06

• 1

anmoderi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A teraz Islmizacja grozi Polsce bo nasz kochany polski rząd chcę przyjąć uchodźców z Libii.
  • 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Anmoderi, nie wiem czy doczytałaś* ten news o przyjęciu uchodźców dokładnie, czy może tak sobie żartujesz. W jaki sposób naszemu 40-milionowemu państwu może grozić islamizacja po przyjęciu kilkunastu osób?

Fragment newsa z rp.pl

Polska jest gotowa do rozmów w sprawie przyjęcia kilku, kilkunastu uchodźców z Libii, spośród ponad 800, którzy uciekli na Maltę - powiedział szef MSWiA Jerzy Miller. Polska, jak inne kraje UE, nie chce natomiast przyjąć Tunezyjczyków z włoskiej Lampeduzy.

* - edit, poprawiłem płeć, przepraszam za pomyłkę

Użytkownik kamilus edytował ten post 11.04.2011 - 20:53

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych