Skocz do zawartości

Zdjęcie

Widzenie Aury

• Please log in to reply
770 replies to this topic

Masamune.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

U istot żywych raczej nie, EWENTUALNIE na początku twoich prób z widzeniem aury.
W przypadku przedmiotów, raczej tak.
  • 0

Zuzaa.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi sie wydaje, ze to jest poprostu złudzenie. kiedyś mieliśmy takie ćwiczenie na plastyce, patrzeć sie na niebieską karteczke okło 30 sek i przenieśc wzrok na białą kartke papieru. wychodził pomarańczowy kolor. Pewnie to tez działa na tej zasadzie. Patrzymy na coś czerwonego, a nasze gałki oczne ruszają sie troche i idą na bok, przez co na białej ścianie widać niby aure, ale jest to właśmnie to złudzenie. Jeśli nie, to czemu to ćwiczenie mialoby byś wykonywane na czymś jednokolorowym oraz na białym tle? Wszystko sie zgadza z moja hipotezą :P
I czemu ja widze tą 'aure' o tej porze, kiedy już nie ma światła dziennego?
  • 0

Masamune.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chodzi ci o powidok...
A aurę NAJLEPIEJ obserwować przy świetle dziennym, choć nie wiem czemu.
Poza tym, aby widzieć u człowieka pomarańczową aurę, to według twej teorii musiałby być niebieski...
  • 0

Sznurek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

IMHO Aurę można zobaczyć np. po 3 sekundach, a to za mało, żeby utworzył się powidok.
  • 0

Dedisz.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja miałem dzisiaj taki przypadek. Nudziło mi się na matmie więc wziąłem sobie od kolegi magnez, który cały był pokryty plastikiem (żółtym). Próbowałem zobaczyć aurę. Po jakimś czasie zacząłem widzieć coś takiego jak aura ale fioletowe (nie niebieskie, jakie było tu wspominane). Ale gdy odwróciłem wzrok na inną część ławki to dalej to widziałem o kształcie tego magnesu. Co to było??

Pisownia... prubowałem, wziołem, wzrak...
Wiesio

• 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pewnie powidok.
  • 0

j.z.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Od zawsze się tym interesowałem. Jutro spróbuję i opowiem :)
No więc spróbowałem i co?? Od razu zauważyłem tą zieloną poświatę. Co dziwne, najlepiej widzę ją wpatrując się w środek kartki, gdy przeniosę wzrok na ścianę to wtedy prawie jej nie zauważam.

widzę tak samo. wzięłam długopis, czerwony, i ręką trzymałam go na tle błękitnej ściany. popatrzyłam się z pięć sekund i widzialam taki zielonkawy kolor, jakby kontur. tak otaczał. ten zielony, u mnie jest taki jasny zielony/turkusowy. może przez tą ścianę, może nie. kurde, ale ja coś jednak widzę. jak się przypatrzę temu głupiemu długopisowi, widzę zielonkawy konturek. pff muszę się skupić żeby uzyskać normalny zielony.
( bo chyba o to chodzi?;'d)

no, dedisz@ jak patrzysz się długo na jakiś przedmiot, nie mrugasz oczami, to jak odwrócisz wzrok i patrzysz się na np. ławkę to widzisz kontur tego przedmiotu (tak jakby bez środka;'d) i różne kolorki migają tak? no, bynajmniej ja tak mam:D

ps. (nie chce mi sie teraz pisac z ogonkami) kiedys byl taki obrazek, co jak sie na niego patrzylo (a wlasciwie na kropeczko w srodku a na reszte "3 okiem") to jak sie popatrzylo na sciane, widzialo sie Jezusa. znajde- dam, nie znajde- nie dam. chyba ze ktos znajdzie :D
  • 0

Szada.
  • Tematów: 25
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

wlasnie sie dowiedzialam ze nie raz widuje aure ale ludzi...

czy aura moze miec inne kolory?

bo ja nie wiem czy to problem (nosze okulary dokladniej powinnam nosic) i uwazalam to za mazy przez to moze niedowidzenie...

jaki kolory maja aury ludzi?
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aura ludzi ma rozmaite kolory. Wyrażają one stan zdrowia, stan psychiczny i usposobienie względem innych ludzi. Warto też zwrócić uwagę na jej intensywność. Np: kolor biały - czystość, dobre intencje; czerwony - zło, nieuczciwość (purpurowy, czyli bardziej czerwony ma tym bardziej pejoratywne znaczenie).
  • 0

Szada.
  • Tematów: 25
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

akurat ludzie ktorzy sa w szkole maja ciemne kolory...

ale to oznacza ze aura oznacza ich stan czy ich stosunek do mmnie czy do konca tego nie wiadomo...
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dokładnie - interpretacja wbrew pozorom nie jest taka łatwa jak się to wydaje. Ale można to wyćwiczyć. Tutaj znajdziesz opis kolorów aury : http://www.pea.webd....hp?article_id=8
  • 0

Pietka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Qrde xD robie ciagle z kubkiem zlotym ( z drugiej strony jest narysowana krowa :mrgreen: ) i nei wychodzi nic nei widze :s a stosuje sie dokladnie do instrukcji LIPA
Aha i czytalem wlasnie na tym forum o percepcj. jest hipoteza ze widzimy rzeczy takimi jakie maja byc (tak jak nam powiedzieli) wiec moze gdyby powiedziano komus ze ma zobaczyn na czerwonym kubku rozowa aura moze i by to zobaczyl. Chodzi mi o to zeby wyprobowac (bo ja nie moge...) z innym przedmiotem tzn innym koorem i zapytac kilku osob co widzialy. Jest to do zrobienia?
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cierpliwość to podstawa. Może coś źle robisz?
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Lepiej zacząć od człowieka albo jakiegoś kwiatka :)
  • 0

Pietka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eee ale podobno u kwiatow i ludzi jest ciezej zobaczyc aure
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych