Skocz do zawartości

Zdjęcie

Widzenie Aury

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
770 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzenie aury jest z jedna z możliwych umiejętności. którą posiadamy lub możemy uruchomić.
Należy tę umiejętność traktować tak jak , traktujemy każdą inną np. bycie muzykiem , malarzem.
Oczywiście są w tej dziedzinie mistrzowie i rzemieślnicy.
Należy jednak pamiętać, o tym że w tej dziedzinie raz " otwarte drzwi nie da się samemu zamknąć'
Czy to powinno nas zatrzymać ? Na_pewno uświadomić że nie jest to zabawa.
Nie mniej jest to umiejętność którą dobrze jest rozwijać.
Powodzenia :>
  • 0

KwaseQ.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam...

Jestem nowy i od niedawna cwicze dostrzeganie aur.Mam pytanie czy aura czerwonego kubka jest jasno zielona czy moze bardziej przypomina kolor seledynowy lub morski?I nie widze zadnych plomieni tak jak pisano w temacie wiec co jest??

Za bledy przepraszam
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Musisz patrzeć na ten kubek w dzień i żeby stał w białym tle (biała ściana z tyłu).
  • 0

KwaseQ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak robiłem tylko ze mi chodzi o kolor bo tu jest napisane ze widać jakieś jasno zielone płomyki wychodzące z przedmiotu.Ja widzę tylko otoczkę koloru bardziej turkusowego może seledynowego wiec czy robie coś nie tak ?I jeszcze jedno pytanie jakie polecacie jeszcze kolory przedmiotów dla początkującego??Ja dostrzegłem za pierwszym razem niebieska aurę u żółtego przedmiotu.
  • 0

vena.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja juz bez problemu wiedze aure swoich rak:) ale kolorow jeszce nie . mam pytanie czy kto moze cos wie czy mozliwa jest czarna aura??Znam kogos kto widzi aury i mowi ze jego jest czarna .... :o a ponoc kolory aury sa zwiazane i czakrami a nie ma czakry ktorej jestt przypisany kolor czarny...wiec??

http://pl.wikipedia.org/wiki/Czakra
  • 0

black_angel*.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

vena znalazłam opisy kolorów aury poczytaj...

Czerwień – bardzo fizyczny kolor. Pokazuje siłę, energię, pasję. Jasna czerwień sugeruje typ napięty, hiperaktywny, podczas gdy ciemna czerwień oznacza temperament albo zmysłową miłość. Czerwień może oznaczać zaburzenia nerwowe i nadmierną troskę o siebie. Duma, chciwość i samolubstwo również ujawniają się w aurze jako czerwień. „Czerwoni” ludzie są często fizycznie silni, uparci i obdarzenia materialistycznym poglądem na świat.

Pomarańcz – świadczy o zdrowiu i witalności. Oznacza silną, pozytywną osobowość. Rozwagę, opanowanie i rozwój intelektualny. Po stronie negatywnej dumę, ambicję i samolubne cele. Jest to najbardziej pełny kolor.

Żółć – oznacza zdolności intelektualne. Dobre samopoczucie, optymizm. Blada żółć sygnalizuje słabą wolę, niezdecydowanie, bojaźliwość. Ludzie z żółcią w aurze troszczą się o siebie, są szczęśliwi, uczynni, przyjaźni i nie mają skłonności do częstych zmartwień. Żółć jest oznaką przejrzystych procesów myślowych, a złoty kolor może ujawniać rozwijającego się ducha.

Zieleń – kolor natury i uzdrawiania. Jest oznaką zdrowia, ale ciemna zieleń może być oznaką nieszczerości. Ludzie „zieloni” są pełni życia, tolerancyjni i łatwo przystosowują się do różnych sytuacji. Zieleń rządzi poziomami mentalnymi i sugeruje elastyczny umysł. Jest to kolor odrodzenia, nowego życia, sukcesów i wiosny. Zieleń z odcieniem brązu lub czerwieni oznacza zazdrość.

Błękit – kolor szlachetnego umysłu i wielkich nadziei. Oznacza poświęcenie, doznania religijne, idealizm, pewność i zaufanie do samego siebie. Inne cechy łączone z błękitem to prawość, szczerość i lojalność. Granat może być oznaką mądrości i świętości reprezentującej medytację. Jasny niebieski oznacza niespełniony, jak dotąd, potencjał. Ostry błękit (turkus) sygnalizuje chandrę, a wymieszany z czernią jest oznaką religijnej próżności.

Fiolet – miłość, mądrość, wiedza. Kolor oświecenia.

Indygo – kolor poszukiwacza i ucznia. Reprezentuje dobrotliwość, spokój i możliwość zdolności parapsychicznych. Czasami, zwłaszcza w połączeniu z czerwienią i czernią, symbolizuje zmianę partnerów lub ogólne zatrucie.

Czerń – barwa ignorancji. W ciężkich przypadkach pojawia się w towarzystwie szkarłatnej czerwieni. Związana z wielkim gniewem może przybierać postać „dymu” w aurze.

Szarość – depresja, apatia, smutek i ponure myśli. Silna, może oznaczać strach. Kolor szarozielony sygnalizuje oszukańczość.

Brąz – związany ze skąpstwem. W naturze pojawia się razem z zielenią, sygnalizując pełnię i solidność.

Róż – kolor uczuć, romansów i szczerej przyjaźni. Często oznaka skromnej i kulturalnej osoby.

i tyle kolorków wystepuje.. podobno.. sama jeszcze do konca sie nie nauczyłam widziec aury,ale przyznaje ze postepy sa heh ;)
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zieleń – kolor natury i uzdrawiania. Jest oznaką zdrowia, ale ciemna zieleń może być oznaką nieszczerości. Ludzie „zieloni” są pełni życia, tolerancyjni i łatwo przystosowują się do różnych sytuacji. Zieleń rządzi poziomami mentalnymi i sugeruje elastyczny umysł. Jest to kolor odrodzenia, nowego życia, sukcesów i wiosny. Zieleń z odcieniem brązu lub czerwieni oznacza zazdrość.

Błękit – kolor szlachetnego umysłu i wielkich nadziei. Oznacza poświęcenie, doznania religijne, idealizm, pewność i zaufanie do samego siebie. Inne cechy łączone z błękitem to prawość, szczerość i lojalność. Granat może być oznaką mądrości i świętości reprezentującej medytację. Jasny niebieski oznacza niespełniony, jak dotąd, potencjał. Ostry błękit (turkus) sygnalizuje chandrę, a wymieszany z czernią jest oznaką religijnej próżności.

Ja mam najczęściej właśnie błękit, ale czasem na rękach jasną zieleń, no i kilka razy ciemno niebieski może nawet indygo chociaż nim nie jestem z tego co wiem :mrgreen: .
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

.... moim zdaniem za dużo zajmujecie się kolorami.
Przecież one tylko SĄ.
To, do czego dążycie, to nie są kolory. Zobaczycie je "przy okazji".
... po prostu ćwiczcie widzenie, reszta pojawi się sama :) .
Zacznijcie od tego, ze wypełnicie się energią.
Nie jesteście zmęczeni i za bardzo wypoczęci.
Ja zaczynałam ćwiczenia na hi hi hi na ludziach.
Patrzyłam tak jak bym zatrzymywała się kilka cm przed nimi. Kolory to naprawdę pochodna całego doświadczenia.
Powodzenia.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ostatnio z nudów po prostu postanowiłem jeszcze raz sprawdzić :) No i jest jasnoniebieski ;)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Padło pyt. o czarną aurę.
Nie spotkałam się.
Nad miejscami chorymi następuje zmiana koloru. Wtedy kolor aury zmienia się po przez różnego rodzaju szarości aż do czerni. Wtedy tak. Ale tak jak mówiłam nad chorymi narządami. Zaburzenia w narządach w dużej mierze powstają z powodu nieprawidłowego przepływu energii.
To co nam udaje się zobaczyć na początku, to właśnie wtórnik eteryczny i jego aurę. Właśnie dzięki niemu mamy możliwość stwierdzić jaki jest stan naszych organów.
Następnie możemy dostrzec aurę ciała astralnego. Możemy ponieważ jest to bardziej subtelniejsza materia i ... trzeba trochę więcej poćwiczyć . Ale warto. Następnie jest następne ciało i jego aura i jeszcze jedno... :> .
Ale jak we wszystkim początki są najtrudniejsze.
  • 0

Agape.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytałam i nie wierzyłam... Ale postanowiłam spróbować. Poświata wokół przedmiotów była bardzo widoczna, ale wydaje mi się że to nie była aura, bo:
- przedmiot czerwony ma poświatę zieloną
- przedmiot niebieski ma poświatę żółtą
itd. a więc kolory przeciwne do koloru przedmiotu. I to wydaje mi się conajmniej dziwne.

Ale chciałam zobaczyć aurę mojej ręki. Na początku się nie udawało, widziałam białą/przezroczystą. Później wydawało mi się, że widzę żółty. Jednak przeszłam w inne miejsce, skupiłam wzrok i wyraźnie zobaczyłam wokół dłoni niebieski kolor.

Sprawdziłam, co oznacza i wielkie zdziwienie:
"Barwa bladoniebieska dominuje w aurze osoby rozluźnionej, ale może też sygnalizować gorszą kondycję fizyczną i niedobór czerwonych ciałek krwi."

Uważam się za osobę rozluźnioną, z kondycją rzeczywiście u mnie nie bardzo i... od dłuższego czasu choruję na anemię :P wszystko się zgadza.

Będę ćwiczyć.
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z aurami mam duże doświadczenia i powiem jedno - gdy praktykuje się codziennie ich widoczność na różnych organizmach (nie na rzeczach) widać różnice - po dwóch miesiącach zacząłem widzieć załamania w przepływie energii przez punkty chakry w ciele - poprzez 'załamania' na aurze człowieka, zacząłem widzieć różne kolory, które stały się bardziej wyraziste i potęgujące swoją wielkość. Niestety taka 'zdolność' ma swoje ograniczenia - wieczorem mam trudności z widzeniem aury, tak samo gdy jestem poddany pracy fizycznej. Wszystko ma swoje wady ;p jednak jeszcze nie umiem korzystać z zalet widzenia aury ;p bo to i tak jest bardzo trudne.
  • 0

tchaykovsky.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hm od dzisiaj zaczynam ćwiczenia z widzeniem czy też postrzeganiem aury i mam pytanie: jak ćwiczę patrzenie na czubek nosa z przymróżonymi powiekami to bardzo szybko zaczynają mnie boleć oczy i mam jeszcze problem z patrzeniem obydwoma oczami na mój nos. Mogę patrzeć tylko albo na prawą stronę nosa albo na lewą. Też tak macie?czy to jest kwestia ćwiczeń?
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Eee... to nie jest kwestia ćwiczeń, każdy tak ma :D A po co Ci to patrzenie na nos ? to w niczym nie pomaga.
  • 0

tchaykovsky.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

niby to ćwiczenie patrzenie na nos ma pomóc w postrzeganiu aury i ćwiczeniu koncetracji. To jakie ćeiczenia byś polecił na samym początku Refused??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych