Skocz do zawartości

Zdjęcie

Widzenie Aury

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
770 odpowiedzi w tym temacie

Kalahan.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oglądałem kiedyś wywiad z taką babą co widziała aury przez całe swoje życie i je fotografowała. Jan Paweł II miał podobno niesamowitą aurę.
  • 0

Głuptasek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co myślicie o tym? Ja czasem wpatruje sie w ludzi, najczęściej od tyłu :) żeby nikt nie widział. Dość łatwo udaje mi się dostrzec jasną poświatę. Tylko problem w tym, że u każdego wygląda to tak samo, nie widzę żadnych zabarwień. Czy macie też coś takiego? A może z czasem zobaczę coś więcej?
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z dużą dozą prawdopodobieństwa to co widzisz, nosi nazwę wtórnika eterycznego. Czyli naszego zbiornika energetycznego. Mrzemy powiększyć jego rozmiar po przez świadomy oddech. Możemy wpłynąć również na jego wibrację. Wtórnik jest większy o jakieś 5cm od naszego ciała fizycznego. W im lepszej kondycji fizycznej jesteśmy tym on jest bardziej naprężony. Najlepsze porównanie jakie przychodzi mi na myśl to balon. Wypełniony powietrzem i nie do końca. Następnie możemy zacząć dostrzegać zmiany kolorystyczne na wtórniku. One będą świadczyły o zaburzeniach w przepływie energii lub blokadach.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A według mnie jest to powidok

Zjawisko to związane jest z budową siatkówki oka. Receptory odpowiedzialne za widzenie barw (czopki) połączone są parami – np. receptory odpowiedzialne za widzenie światła czerwonego w określonym obszarze siatkówki z receptorami odpowiedzialnymi za widzenie światła zielonego w tym samym obszarze siatkówki. Wszystkie te receptory wysyłają jednocześnie swoje informacje do komórki zbiorczej. Gdy na ten obszar pada światło białe (które składa się zarówno ze światła czerwonego jak i zielonego), pobudzone są w takim samym stopniu receptory czerwone i zielone, co powoduje, że komórka zbiorcza wysyła do mózgu informacje o tym, że "widzi" w danym obszarze światło białe. Jeśli na dany obszar pada światło czerwone, to działanie receptorów czerwonego światła przeważa nad zielonym i komórka zbiorcza "mówi" mózgowi, że "widzi" światło czerwone. Jeśli teraz na ten obszar siatkówki padnie znowu światło białe (czyli teoretycznie receptory czerwone i zielone powinny reagować z taką samą siłą), to okaże się, że receptory czerwone są "wyczerpane" – wysyłają słabsze sygnały niż receptory zielone. Ostatecznie komórka zbiorcza wysyła do mózgu sygnał o tym, że widzi światło zielone.

Niedługo wiatr będziemy tłumaczyć jako aktywność energii astralnej, a stąd już niedaleki krok do pokoju z klamkami od zewnątrz.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest powidok czyli promie3niowanie koloru. Jest promieniowanie wtórnika energetycznego jest wiec i wtórnik. Jest ciało astralne jest więc promieniowanie ciała astralnego, czyli można zobaczyć jego aurę, czyli to promieniowanie. Itd.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli tłumaczysz zjawisko związane z siatkówką oka jako ''receptor energetyczny'' nie mając na to najmniejszych dowodów czy choćby przesłanek ?
  • 0

Alatáriël.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem, jak to jest, ale kiedy wstałam rano i byłam strasznie zaspana, spojrzałam na swoją dłoń. "Aura" była bladoniebieska. Za jakiś czas, kiedy już się rozbudziłam i usiadłam przy komputerze, była zielona. Kiedy jadłam, niebieska.
Teraz jem żelki i znów jest niebieska.
  • 0

Night Crawler.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm...Patrzyłem na czerwoną kartkę na białym tle i po 10 sekundach zobaczyłem cos jak aura, ale zamiast zielonej byłą jasno niebieska i prawie na 100% jestem pewny że było to złudzenie. Nie jestem sceptykiem i mam wielką nadzieje że coś takiego jak aura istnieje ale po tym jak to zobaczyłem to troche zwątpiłem. Ta niebieska poświata była jakby naklejona na moje oko, kiedy spojrzałem gdzie indziej to ona została a dopiero po chwili znikała <-- To nie była aura (mam nadzieje bo spodziewałem sie czegoś innego) powiedzcie po jakim czasie wy ja widzicie?
  • 0

Essen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zobaczenie aury graniczy z cudem dla przeciętnego zjadacza chleba. Aury to nie są jakieś otoczki... jakbyście widzieli Aure to byście dobrze o tym wiedzieli, że to aura! grr

Pozwole sobie uzyc wlasnych nazw wiec mam nadzieje ze zrozumiecie co chciałem powiedziec.

Aura składa się jakby z 3 częsci.
1 - Zew
2 - Srednia
3 - Aura Własciwa
To co było opisywane tu... to w wiekszości Aura Zew. nie trudno ją zauważyć i bardzo łatwo pomylić z złudzeniem optycznym. Kolejna składową jest Aura średnia która jest jakby osłona Aury włąsciwej i jest mniej więcej 1/3 Aury zew. Aura Własciwa przynajmniej przy tym co ja widziałem była bardzo cieńka i specyficznej budowie, kształcie itd. Tu opisywać specjalnie nie bede kształtu i wyglądu tej aury, żeby inni nie zaczeli wymyślać. Osoby które widziały aure, dobrze wiedzą ze to jest to. Te części są na sobie poukładane warstwo choć Aura właściwa ma inny kształt niż dwie pozostałe. Wielkość aury włąsciwej itd, zalezy od rozwoju duchowo, energetycznego.
By zobaczyć aure przedewszystkim trzeba wierzyć, że to istnieje. Nie po to by stworzyć iluzje czegoś "czego niby nie ma", a po to by nastawić się na odbieranie rzeczy których powszechnie nie ma i nie widać, przestawić tryb umysłu na bardziej szczegółowy. Osoba dopiero która jest pozytywnie do teog nastawiona może próbować dostrzec aure, a i tak nie ma gwarancji ze dana jednostka bedzie w stanie to zrobic.
Aury to nie sa zadne smugi, zadne otoczki jako jakas stała. Aura zew. to jakby otoczka gazowa nieco bledsza niż otoczenie... a aura właściwa jest zaraz przy naszym Ciele... ale jak pisałem pecjalnie jej opisywać nie będe.

Ja widząc pierwszy raz Aure właściwą, byłem strasznie wystraszony i zaciekawiony... dobra chwila po przestawieniu sie jakby na normalny tryb widzenia... musiało minąć żeby serce normalnie zaczeło bić... poprostu strach tego co się zobaczyło. W koncu to nieznane.

Co do kolorów się nie wypowiadam, nigdy kolorów nie widziałem tym samym nie zabieram glosu.

Wiecej w tym temacie sie nie udzielam.
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up
Aury jako aury nie można zobaczyć, co najwyżej na fotografii kirlianowskiej.
Można jednak zobaczyć sam jej obrys ;)
  • 0

Essen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up
Aury jako aury nie można zobaczyć, co najwyżej na fotografii kirlianowskiej.
Można jednak zobaczyć sam jej obrys ;)

Foto Kirlianowskie dot. fotografii wyladowan elektrycznych, a nie AURY... że ludzie tak uważają nie znaczy że tak jest. Czy ja się myle nie wiem... ale wiele czytalem na temat takich fotografii... i w żadnym razie nie pokrywa się to z moja wiedza praktyczna i teoretyczna dot. AUR

Dołączona grafika

Masz pokazane 3 częsci aury. Choć sama aura którą ja widze jest pelna i nie poprzerywana która nzajduje się toż przy ciele - jest zwarta poprostu! To zdjecie kirlianowskie... choć ono i tak nie do konca oddaje to jak w realu wygląda aura!
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

See, nic w świecie ezo nie ma podstaw naukowych, wszystko opiera się na w-i-e-r-z-e.
Dla Ciebie to wyładowania, dla mnie to aura.
Tu raczej nie ma o czym dyskutować, różnimy się poglądami i tyle.

A co do kolorów, to i kolor aury można przez skanowanie ujrzeć. (w tematach od Fenixa czy tam Ashwalkera coś jest).
  • 0

Essen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

See, nic w świecie ezo nie ma podstaw naukowych, wszystko opiera się na w-i-e-r-z-e.
Dla Ciebie to wyładowania, dla mnie to aura.
Tu raczej nie ma o czym dyskutować, różnimy się poglądami i tyle.

A co do kolorów, to i kolor aury można przez skanowanie ujrzeć. (w tematach od Fenixa czy tam Ashwalkera coś jest).

Racja kwestia podejscia... z jedną uwaga nie pisz, ze aury zobaczyć nie mozna, tak jak nie ma dowodów naukowych na to że człowiek moze, tak nie ma że nie moze! Wiele jest rzeczy na tym świecie paranormalnych!
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie tłumacz mi tego, sam w tym od jakieeeeeegoś czasu siedzę.
W widzenie aury też się 'bawiłem'. Działało. (stwierdziłem, że się nie da, ponieważ dla mnie WIDZENIE to takie jak fotka kirlianowska)
Whatever, pzdr600.
  • 0

Essen.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie tłumacz mi tego, sam w tym od jakieeeeeegoś czasu siedzę.
W widzenie aury też się 'bawiłem'. Działało. (stwierdziłem, że się nie da, ponieważ dla mnie WIDZENIE to takie jak fotka kirlianowska)
Whatever, pzdr600.

No dobra... ale fotka która np wrzuciłem jest jak układanka puzzli bez wielu elementów. Ogólny zarys jest, ale nie jest pelny!

Niewazne pozdro.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych

Bing (2)