Ciekawostka 1:
Iron. W taki sposób nie wyjaśnimy przyczyny tych wybuchów. Faktem jest, że one były i je dokładnie słychać. Jest to szereg wybuchów i bardzo mi przypominają te z kontrolowanych detonacji.
Ja nie neguje slyszalnych na nagraniu BAM, BAM... jestem jednak daleki od okreslania ich jednoznacznie jako wybuchy. Sam przyznam, nie wiem co to jest na 100%, ba nawet na 60%, wiec nie probuje snuc zadnych domyslow.
Mam jeszcze jedno zastrzeżenie co do Twojej wypowiedzi. Napisałeś, że masz wątpliwości odnośnie tego, czy ładunek wybuchowy jak rozbije belkę, to czy takie uszkodzenie spowoduje zawalenie się. Dywagacja dość nielogiczna.
Poza tym wykrycie nanotermitu jest tu kluczowym aspektem.
Nie wiem co w tym nielogicznego, ale oki moze jeszcze raz: Konstrukcja WTC opierala sie na szeregu belek opartych miedzy wewnetrznym pionem (core), a konstrukcja elewacji (ilustrujacy to rysunek zamieszczony we wczesniejszym poscie), to wszystko bylo usztywnione, zelbetem (czyli betonem i stala). Wykluczenie z tego ukladu 1-3 belek (chyba zgodzisz sie, ze prezentowane chmurki nie spowodowaly rozleglejszych szkod) nie zaklociloby statyki calego budynku. Skutkiem moglaby byc dziura miedzy pietrami...
Tak wiec laczenie tych dymkow (na filmie widac 2) z kontrolowanym wybuchem jest po prostu mocno naciagane.
Co do nanotermitu, to kolejne zagadnienie, nie zwiazane z ciekawostka nr 1 i prezentowanej w niej filmie.
Użytkownik Ironmacko edytował ten post 09.02.2010 - 11:46